banner69

Best Van Turizm YK Üyesi İrem Bayram: 2021 yılından umutluyum

banner113

Best Van Turizm Yön. Kur. Üyesi İrem Bayram: Best Van Turizm olarak 2020’den güçlenerek çıktığımızı düşünüyorum. Yolcu memnuniyetinde, acentelerimiz ve taşıdığımız yolcu sayısı açısından 2020’de ‘elimizdeki malzemeler eşliğinde en iyi yemeği çıkardık’ diyebilirim. Bunda en önemli etken çok fazla sahada olduk, sahadan ayağımızı hiç çekmedik.

banner114
RÖPORTAJ 04.01.2021, 17:10 04.01.2021, 20:11 Taşıma Dünyası
Best Van Turizm YK Üyesi İrem Bayram:  2021 yılından umutluyum

RÖPORTAJ: ERKAN YILMAZ

2020 nasıl geçti? 2021 beklentileriniz neler?

Best Van Turizm Yön. Kur. Üyesi İrem Bayram

Best Van Turizm olarak 2020’den güçlenerek çıktığımızı düşünüyorum. Biz zorlu dönemlerde güçlü olmayı, mücadele etmeyi kendimize misyon edindik. Bu dönemde de aynı şekilde davrandık. Zannediyorum ki, bu dönemi yapabileceğimizin en iyi şekliyle kapatıyoruz. Yolcu memnuniyetinde, acentelerimiz ve taşıdığımız yolcu sayısı açısından 2020’de ‘elimizdeki malzemeler eşliğinde en iyi yemeği çıkardık’ diyebilirim. Bunda en önemli etken çok fazla sahada olduk, sahadan ayağımızı hiç çekmedik. Birazcık el ele, kol kola çalıştık. Bu dönem, kendi içimizdeki enerjiyi daha da arttırarak çalıştık. Hizmet kalitemizi arttırmak zorundayız diye ayaklandık ve bunu tüm teşkilat olarak hepimiz aynı amaca hizmet ettik ve sonuçlarında da iyi kapattığımızı da düşünüyorum. Taşıdığımız yolcu sayısı olarak, geri dönüşler aldığımız yolcu memnuniyet anketlerine baktığımızda iyi bir yıl geçirdik. Yılgınlık yaşamadık, daha çok enerjiyle çalıştık. Tam tersine, bomba gibi geliyoruz. 2021’e çok hazırız. 

Hakikaten tarif edilmesi çok güç, ama anlaşılması çok kolay çünkü sadece bu süreci biz yaşamadık. Bütün dünya, bütün iş kolları hepimiz aynı durumu yaşadık, onun için bu durumdan da çok da yakınmanın gereği olmadığını düşünüyorum. 

2021 yılından umutluyum

2021 yılına çok çok olumlu bakanlardanım. İlk 3 ayını saymıyorum. Mart ayından sonrası için gerçekten pozitifiz. Aşı süreci başlıyor. Güçlü bir nüfusumuz var. Türkiye’nin turist anlamında sıkıntısı yok. Ülkemize yine turistler gelecek, biz yine hareket halinde olacağız. Yolcu sayımız artmaya devam edecek. Bu nadas süreci bizi güçlendirdi, işimizin kıymetini de anlamamızı sağladı. Yolcunun ne kadar kıymetli olduğunu bence sektör olarak anladık. Ne olursa olsun sadece kapalı dönemlerde değil yolcu hareket etmeyi kestiği anda ne kadar zor duruma düşebileceğimizi anladık. Bu da demek oluyor ki, yolcuya daha fazla değer vereceğiz, daha da iyi hizmet yapmamız gerekiyor, bunu da gördük. 

Bu süreçte hepimize yerleşen bir sosyal mesafe oldu. Bu değişmeyen bir gerçek. Bundan sonra daha sosyal mesafeli yolculuklara hazır olmamız gerekiyor. İnsanların birbirinin özel alanına girmek istemediği bir döneme geçiyoruz. Yani 2+1 araçlarla, bu duruma karşı filo alarak, yıllar öncesinden uyum sağlamaya başlamıştık. Ama bundan sonra da ivmenin radikal olarak devam edeceğine inanıyorum. Onun dışında, kısa mesafelerde toplu ulaşım yerine bireysel araçlarla yolculuk gözlemliyoruz. Ne kadar sürer, bunu çok kestiremiyorum. Çünkü bir taraftan da dünya paylaşım ekonomisine doğru kayıyor. Artık araç satın almak değil de araç kiralamak ya da koltuk kiralamanın daha mantıklı geldiği bir evredeyiz. Daha ekonomik olduğu anlamında değil, daha özgür olduğu düşünüldüğü için de bu gelişiyor. Onun için bireysel araçlarla yolculuk yapmak ne kadar devam eder onu kestiremiyoruz. Ama şunu çok rahat görebiliyoruz. Bundan sonrası sosyal mesafe hayatımızın her alanında olacak. 

Bizim yurtiçi ciro kaybımız yüzde 28 bandında. Yurtdışında yaklaşık 7 ay hiç çalışmadığımız için ciro kaybımız yüzde 55. Ben 2021 yılında ya 2019’u yakalayacağız ya da yüzde 25 artış olabileceğini öngörüyorum. 

Yılı 5 adet Tourismo 2+1 araç yatırımı ile kapatıyoruz 

Bu yıl için 19 araç yatırımımız oldu. Tabii ki araç alırken ne Best Van ne de diğer firmalar aracı 3 ay için almıyor. Biz aracı en azından 3 yıl kullanmak için alıyoruz. Pandemi var; her şeyi durdurun, seferleri durdurun, kepenkleri kapatın mantığını doğru bulmuyoruz. Biz tam tersi daha da üzerine gitme, daha iyi hizmet verme, daha iyi araç olsun, yolcu daha rahat yolculuk yapabilsin mantını doğru buluyorum. Onun için yatırımlara ara vermeden devam ediyoruz 2021 yılı içinde 10 ve üzeri yeni araç yatırımız olacak. Son yatırımımız filomuzu büyütme değil gençleştirme adımı oldu. Yine 85 araçta kalacağız. Ben pandeminin sonuna doğru geldiğimizi de düşünüyorum. Hepimiz için dersleri de oldu. Buradan herkes bir şeyler aldı. Daha güzel günlerde görüşmek dileğiyle. ■

Yorumlar (1)
M,sait küçük yıldız 2 yıl önce
Başta bestvan yolcusuyum 5&6 nolu koltuk yolcusuyum şoför emrah cemek ve yardimci muavini olarak ozan gültepe başta biz bestvan ailesi olarak sizin gibi değerli firmanıza sonsuz teşekür ederim yapılan yol boyunca müşterilere verilen çok mükemmel hizmetlerinden dolayı yardımcı muavini ozan gültepe beye sonsuz teşekür lerimi sunarım geleceğin en değerli kaptan adayı olacağından hiç şüphemiz yok böyle değerli gençleri aramızda görmekten gurur duyarız bestvan firmasına çok teşekkür eder daha güzel hizmetleri sunmaktan hiç şüphemiz asla yoktur görevlerinizden başarılar dilerim saygılarımla
banner117
15
açık
banner159