banner69

Kamil Koç ailesi yeni katılımlarla büyüyor

banner113

Kamil Koç, Van ve çevre illerin güçlü ve tecrübeli bölgesel otobüsçüsü Topçu ailesi ile işbirliğine gitti.

banner114
RÖPORTAJ 09.04.2015, 10:52 16.01.2016, 14:47 Taşıma Dünyası
Kamil Koç ailesi yeni katılımlarla büyüyor
ÖZEL HABER: ERKAN YILMAZ 

Kamil Koç, 2015 ve 2016 yılına yönelik belirlediği hedeflerine yönelik ataklarını hız kesmeden sürdürüyor. 2015’te 18 milyon, 2016’da 20 milyon yolcu ve 1 milyar TL ciro hedefi belirleyen Kamil Koç, yeni iş ortaklıkları ile gücüne güç katmaya devam ediyor. Kamil Koç, en son Van ve bölgesinin güçlü otobüsçülerinden Topçu ailesi ile iş ortaklığına gitti. 52 adetlik araca parkına sahip Topçu ailesi ile gerçekleşen iş ortaklığı ile Kamil Koç yılsonuna kadar hizmet verilen il sayısı da 70’e çıkartma hedefi için çok büyük bir adım attı.

Kamil Koç, hizmet ağını bölgesel işbirlikleri ile büyütmeye devam ediyor. Birçok bölgesel firma, Kamil Koç’un yıllardır büyük bir titizlikle uyguladığı iş ortağına yönelik “kazan-kazandır” prensibinin de etkisiyle, Kamil Koç Ailesi içinde yer almak için harekete geçtiği bir dönemde Kamil Koç, Van ve çevre illerin güçlü ve tecrübeli bölgesel otobüsçüsü Topçu ailesi ile işbirliğine gitti. 

2015’te 18 milyon yolcu ve 70 ile sefer düzenleme hedefi belirleyen Kamil Koç, atılımlarına devam ediyor. Şirket, Sinop, Erzincan ve Erzurum’un ardından hizmet ağına 6 ili birden ekliyor bu illere bağlantılı diğer illerle birlikte bu sayı 10 kadar çıkıyor. Böylece Kamil Koç, 2015 hedefi hizmet ağını 70 ile çıkartma noktasına büyük bir adım atıyor.


Kazan-kazandır prensibi 

Kamil Koç, son iki yıldır büyüme stratejisini bölgesel güçlü işbirlikleri oluşturarak hayata geçiriyor. Bu stratejinin sonucu hem Kamil Koç hem bünyeye katılan otobüsçüler için olumlu sonuçlar veriyor. Kazan-kazandır politikası Kamil Koç’a, yolcu sayısında, her yıl yüzde 20 civarında büyümeyi getiriyor. 

İlk seferler 24 Nisan’da 

Kamil Koç İstanbul Ofisinde, 8 Nisan Çarşamba günü düzenlenen imza töreniyle, şirket bünyesine Van ve çevre illerin güçlü bölgesel otobüsçülerinden Topçu ailesi de katıldı. Sabri Topçu, Rahmi Topçu ve Mehmet Topçu’nun katılımı ile gerçekleşen törende, protokolü Sabri Topçu ve Genel Müdür Kemal Erdoğan imzaladı. 24 Nisan’da Van merkezli ilk seferler başlayacak. Kamil Koç, hayata geçirdiği işbirliği ile hizmet kalitesini Van, Ağrı, Bitlis, Muş, Bingöl ve Elazığ ile tanıştıracak. Ayrıca Karadeniz ve Akdeniz bölgesine yönelik çapraz seferler de düzenlenecek.  

Topçu ailesi ile soru işaretleri dağıldı 

İmza töreninin ardından Kamil Koç Genel Müdürü Kemal Erdoğan ve Sabri Topçu, Taşıma Dünyası’na, gerçekleşen işbirliğine yönelik özel açıklamalarda bulundular. Türkiye’nin her noktasına aynı hizmet standardını ve Kamil Koç yaklaşımını sunmak zorunda olduklarını belirten Kemal Erdoğan, “Bu tür işbirlikleri bizim için çok önemli. Van ve bölgesine yönelik otobüsçülük yapma düşüncesi bize ilk olarak iki ay önce geldi. İlk başta çok mesafeli yaklaştık… “Olur mu, olmaz mı, olursa nasıl olur? Çalışacağımız kişinin bize dokusu uyar mı? Standartları uyar mı?” diye düşündük. Bir de, benim mutlaka yerinde görmek gibi bir hastalığım var. Van’ı da biz bugüne kadar hiç otobüsçülük yapma niyetiyle ziyaret etmemiştik; iş ortağımızı yerinde görmemiz gerekiyordu. Ne zaman ki ben Van’a gittim. Topçu ailesi ile tanıştım, kafamdaki soru işaretleri bir bir dağılmaya başladı” dedi.

Doğru iş ortağı herkes için başarı getirir 

Kamil Koç’un son dönemde gerçekleştirdiği her açılımda başarılı olunmasının en önemli etkenini doğru iş ortakları ile çalışmak olarak açıklayan Kemal Erdoğan, “Bu tür açılımlarda, otobüs, yazıhane gücü gibi etkenler bir şekilde sağlanır. Bizim için önemli olan; her iş ortaklığında doğru insanları, Kamil Koç dokusuna uyacak insanları bulmak. Bu unsur çok kritik. Başarıda, ortak gücü çok kritik. Topçu Ailesini bu sektörde işini iyi yapan ve işi için yaşayan insanlar. Bir süredir kendileriyle görüşme halindeyiz açıkçası iş yapış tarzlarına baktığımızda Kamil Koç dokusuna uyma noktasında doğru bir karar verdiğimizi düşünüyoruz. Bölge fiziki koşullarında etkisiyle oldukça zorlu şartlara sahip, inancımız Topçu Ailesiyle tüm zorlukların üstesinden geleceğimiz yönünde. Kendileriyle tanışıklıktan sonra bu inancımız daha da pekişti ve iş planı çok hızlı ilerledi. Sonrasında onlar İstanbul’a bizi ziyarete geldiler bizi ve bütün taşlar yerine oturmaya başladı. Bu süreçte iki tarafta ufak tefek fedakârlık yaptılar ve artık, ortaya iyi bir iş birliği, iyi bir ürün çıkacağından eminiz. Çünkü Topçu ailesi çok uzun yıllardır bölgede verimliliği yüksek bir altyapı oluşturmuş.  Bu alt yapının artık Kamil Koç çatışı altında hizmet verecek olması hem bizim için, hem Topçu Ailesi için hem de yolcularımız için ciddi bir avantaj.” diye konuştu.

Yolcu hareketliliği yüksek 

Doğu bölgesinde, havayoluna rağmen yolcu hareketliliğinin yüksek olduğunu belirten Kemal Erdoğan, “Biz Van Havalimanı’na inen ciddi sayıdaki uçağa rağmen orada çok yoğun yolcu hareketliliği gördük. Van’ın, depremden sonra yaşadığı hareketlilik daha da artmış. Başka illere göç vermiş, ancak gelen giden hareketliliği yüksek seviyede. Özellikle Van ve Mersin hattı çok özel bir konuma gelmiş. Van’dan Türkiye’nin her noktasına seferler düzenlenecek. İstanbul çok yoğunluklu, Samsun, Zonguldak, Hatay hatları olacak, sahillere sefer koyacağız.  İran’a yönelik taşıma ile ilgileniyoruz ama bu, iki ülke ilişkilerine bağlı. İran’da, Türkiye’ye çok yakın bir nüfus var ve onlar için Türkiye çok cazibeli bir ülke” dedi. 

Geleceğe güven için Kamil Koç’tayız

Van ve bölgesinde uzun yıllardır hizmet veren, kalitesi ve altyapısı ile bölgenin en seçkin otobüsçü ailesi arasında yer alan Topçu ailesi, Kamil Koç ile gerçekleşen iş ortaklığının mutluluğunu yaşıyor. Ailenin büyüklerinden Sabri Topçu, bölge insanının daha kaliteli hizmet standardını hak ettiğini belirterek, “Kamil Koç, bu sektörün öncü firması. 89 yıllık bir şirket. Şehirlerarasında tarih Kamil Koç ile başlıyor, böylesine büyük bir firmanın iş ortağı olmak bize gurur veriyor. Son 12 yıldır, özellikle bölgemizde, otobüsçülüğün çehresinin değişimine katkı sağladık. Şimdi bu çehreyi Kamil Koç’un katkısıyla daha bir üst seviyeye taşıyacağız. En önemlisi, yatırım yaptığınız bu zorlu sektörde kendinizi güvende hissetmeniz gerekiyor. Biz geleceğimizi güvende görmek istediğimiz için Kamil Koç ailesinde yerimizi aldık. İki ay önce başlayan görüşme sürecinde bir iş ortağı ile nasıl bir kurumsal süreç yönetilmesi gerektiğini, yönetildiğini ve nasıl uyum yakalayabildiğimizi gördük. Kamil Koç ailesi içinde çok mutlu olacağız. Bize aradığımız güveni verdiler… Biz de buradayız artık” dedi. ■



Kemal Erdoğan işbirliği anlaşmasının ardından Sabri Topçu’ya Kamil Koç rozetini taktı.


GÜNDEMİN İÇİNDEN... GÜNDEMİN İÇİNDEN... GÜNDEMİN İÇİNDEN...


12 SETRA YATIRIMI 
Halen filoda 52 araç bulunduğunu belirten Sabri Topçu, 12 adet Setra yatırımı yapacaklarını, sezon içerisinde yeni araç alımları ile de 70 araçlık bir filoya ulaşmak istediklerini söyledi. 


GENEL MÜDÜR KEMAL ERDOĞAN:
“Bu tür açılımlarda, otobüs, yazıhane gücü gibi etkenler bir şekilde sağlanır. Bizim için önemli olan; her iş ortaklığında doğru insanları, Kamil Koç dokusuna uyacak insanları bulmak. Bu unsur çok kritik. Başarıda, ortak gücü olmak çok kritik. Topçu Ailesini bu sektörde işini iyi yapan ve işi için yaşayan insanlar. Bir süredir kendileriyle görüşme halindeyiz açıkçası iş yapış tarzlarına baktığımızda Kamil Koç dokusuna uyma noktasında doğru bir karar verdiğimizi düşünüyoruz. Bölge fiziki koşullarında etkisiyle oldukça zorlu şartlara sahip, inancımı Topçu Ailesiyle tüm zorlukların üstesinden geleceğimiz yönünde. Bu noktada 24 Nisan’da ilk seferleri başlatmak için hazırlıklara başladık, çok kısa süre içinde hazırlıklar tamamlanacak ve hedeflediğimiz tarihte seferlere başlayacağız.” dedi. 



Soldan: Murat Topçu, Serkan Topçu, Kemal Erdoğan, Sabri Topçu, Rahmi Topçu, Mehmet Topçu



Kapak fotoğrafı soldan: Mehmet Aksoy - Kamil Koç Turizm Taşıma Müdürü, Çağatay Kepek - Operasyon Direktörü, Sabri Topçu,  Kemal Erdoğan - Genel Müdür, Rahmi Topçu, Mehmet Topçu, Metin Yücel - Kuzey Marmara Bölge Müdürü, 
Baki Karakoçan - İstanbul Otogar Müdürü

Yorumlar (1)
orhan 9 yıl önce
erzurum kamil koç a helal olsun çünkü himet var kamil ça sonsuz teşşekkür
banner117
15
açık
banner159