Kamil Koç Genel Müdürü Kadir Boysan: Hem yatırım yaparak, hem iş ortaklarımızla büyüme odaklı olacağız

banner113

2019 ve 2020’de olduğu gibi, 2021’de de yatırım yapmaya devam edeceğiz. Covid-19 salgının kontrol altına alınması ve hareketliliğin artmasına paralel olarak Kamil Koç olarak yatırım yaparak, filomuzdaki özmal araçlarımızı yenileyeceğiz. Ayrıca yeni iş ortaklıkları ile hizmet kalitemizi hem arttırmaya hem de memleketin her köşesine ulaşmak üzere çalışmalarımız devam edecek.

banner114
RÖPORTAJ 04.01.2021, 18:55 04.01.2021, 19:08 Taşıma Dünyası
Kamil Koç Genel Müdürü Kadir Boysan: Hem yatırım yaparak, hem iş ortaklarımızla büyüme odaklı olacağız

RÖPORTAJ: ERKAN YILMAZ

2020 yılını geride bırakırken şehirlerarası yolcu taşıma firması Kamil Koç Genel Müdürü Kadir Boysan'dan 2020 değerlendirmesi ve 2021 beklentilerini aldık.

■  Kamil Koç için 2020 nasıl geçti? Nasıl bir yıla giriyoruz?

- 2020 yılı tüm insanlık için zor bir yıl oldu. Hepimiz sevdiklerimizi ve tanıdıklarımızı Covid-19 salgını nedeniyle kaybettik. Yaşam şeklimizi ve tercihlerimizi değiştirmek zorunda kaldık. Sektörümüz bu salgından en fazla etkilenen sektörlerden biri oldu. Yolcu sayılarımız yarıdan fazla düştü. Otobüs kapasite kısıtlamasıyla bir otobüsten elde edebileceğimiz gelir yüzde 60-70 ile limitlendi. Hijyen gereklilikleri maliyetlere eklendi. Sonuç olarak maliyetler enflasyon üzerinde artarken gelirlerimiz radikal olarak azaldı. İşletmeler, sermayeden harcadı, hatta yeni sermaye girişi yaparak otobüslerin yürümesini sağladı. Biz de sefer yapamadığımız dönemde verimlilik arttırıcı projelere ağırlık verdik. 

Böylesine zor bir yılda, Kamil Koç olarak önceliğimiz yolcularımız, çalışanlarımız ve iş ortaklarımızın sağlığı oldu. İş ortaklarımız ve çalışanlarımızla hizmet kalitemizi arttırmaya odaklandık. Artvin’den Tekirdağ’a, Bodrum’dan Bartın’a tüm çalıştığımız hatlarda pazar payı kazandık. 

■ 2021’den beklentileriniz nelerdir? Aşı ile birlikte normalleşmenin yaşanması durumunda nasıl bir yıl bekliyorsunuz?

- 2021 yılının Covid-19 salgının kontrol altına alındığı bir yıl olmasını bekliyoruz. Aşının etkili olarak milyonlara ulaşmasını ümit ediyoruz. Ben şahsen aşıya inanıyorum. Sağlık Bakanlığı’nın Çin’den getirdiği SinoVac aşısının faz3 çalışmasına denek olarak katıldım. Etkili olacağına inanıyorum. 
Normalleşmeyle birlikte, 2021 yaz aylarında ciddi bir hareketlilik bekliyoruz. Sektörümüz bu artacak hareketliliği karşılayacak kapasiteye sahip.
Kamil Koç olarak biz, büyüme odaklı strateji uygulamaya devam edeceğiz. İş ortaklarımızla her bir ilimize Kamil Koç kalitesini ve standardını götürmek için çalışacağız. Aynı zamanda da hizmet kalitemizi her yolcumuz bizden memnun oluncaya kadar arttırmaya devam edeceğiz. 

■ Yeni yılda yatırım planlarınız nelerdir? 

- 2019 ve 2020’de olduğu gibi, 2021’de de yatırım yapmaya devam edeceğiz. Covid-19 salgının kontrol altına alınması ve hareketliliğin artmasına paralel olarak Kamil Koç olarak yatırım yaparak, filomuzdaki özmal araçlarımızı yenileyeceğiz. Ayrıca yeni iş ortaklıkları ile hizmet kalitemizi hem arttırmaya hem de memleketin her köşesine ulaşmak üzere çalışmalarımız devam edecek. ■

Yorumlar (4)
Vehbi Çalı 3 yıl önce
7 saatlik ist.izm. yolunu aynı bilet ücretini alarak 8 saat 45 dk da götüren firmaya kamil koç denir. Durumu anlatacak yetkili bulamadım.
Nilüfer Kahya 3 yıl önce
Kamil Koç iyiki varsınız ulaşım sektöründe kurumsal ve büyük firma
Çiğdem 2 yıl önce
Kamil koç arabası ile İzmir’e yolculuk yaptık ama 9 saatlik yolda lokanta ve su ikramı yapıldı cok komik bi durum ve hiç hoş değil
RABİA ARAS 2 yıl önce
Şuan sizin şöförlerinizin ve muavinlerinizin sayesinde kayıp olan valizim 2 haftadır yok ben üniversite öğrencisiyim durumum olmadığı halde o kıyafetleri kendim çalışarak aldım ve siz firmanız zararımı karşılamıyor büyüme böyle olmaz #kadirBoysan #kamilkoç
banner117
15
açık
banner159