Pamukkale Turizm’in 2016 hedefi 15 milyon yolcu

banner113

“Adım Adım Trakya” sloganıyla Trakya bölgesinde yepyeni bir hizmet ağı oluşturan ve 2015 yılında 13 milyon yolcu taşıyan Pamukkale Turizm, 2016’da 15 milyon yolcu taşıma hedefi koydu. Şirket filosunda bulunan 420 araçlık kapasiteyi yıl sonuna kadar 600’e çıkaracak.

banner114
RÖPORTAJ 18.01.2016, 13:45 20.01.2016, 14:04 Taşıma Dünyası
Pamukkale Turizm’in 2016 hedefi 15 milyon yolcu


ERKAN YILMAZ / 
KAPAKLIÖZEL RÖPORTAJ

Pamukkale Turizm, 8 Ocak 2016 tarihinde, Yonca Turizm işbirliğiyle Çerkezköy-Kapaklı-Saray-Vize hattında seferlere başladı. Pamukkale Turizm, Çerkezköy-Kapaklı-Saray ve Vize şubelerinin açılışlarını da gerçekleştirerek filosuna kattığı 10 Safir Plus aracını tanıttı. 

Edirne ile Trakya’nın tamamında…
Kapaklı’da düzenlenen törende, Pamukkale Turizm Genel Müdürü Mustafa Özdalgıç, Taşıma Dünyası’na özel açıklamalarda bulundu. “Şu anda Trakya’nın yüzde 80’ini tamamladık” diyen Mustafa Özdalgıç, “Bu yıl, Edirne ile Trakya’nın tamamına noktayı koymuş olacağız” dedi.

2016 hedefi 15 milyon 
2015 yılında yolcu taşıma sayısında hedeflerin üzerine çıktıklarını ifade eden Mustafa Özdalgıç, “2015 yılında 13 milyon yolcu taşıdık. 2016 yılında ise 15 milyon yolcu hedefi koyduk. Batı Karadeniz’e yönelik yeni bir açılım da gerçekleştireceğiz, detaylarını daha sonra açıklarım. Bu yıl yeni açacağımız hatlarla birlikte bu hedefe ulaşacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’ye ve geleceğe güveniyoruz 
Belirledikleri hedefleri normal şartlara göre planladıklarını da belirten Mustafa Özdalgıç, yaşanan olumsuz şartlara rağmen umutsuzluğa kapılmamak gerektiğini söyledi: “Tabii, bu hedefi normal şartlara göre belirledik. Etrafımız ateş çemberi. Biz onların en kısa sürede düzeleceğini varsayıyoruz, umut ediyoruz.  Bir an önce güvenlik ortamının sağlanması büyük önem taşıyor. Biz büyük bir ülkeyiz. Bunların hepsini aşarız. Umutsuzluğa kapılmanın gereği yok. Bu yaptığımız açılışlarla yatırımlar da hep onun göstergesi. Pamukkale Turizm Türkiye’ye ve geleceğe güveniyor.” 

420 araçtan 600’e…
Şu an filolarında 420 araç bulunduğu bilgisini de veren Mustafa Özdalgıç, “Yeni açılacak hatlarla birlikte filomuzdaki araç sayısı da artacak ve yılı 600 civarında araçla kapatacağız. Filomuzun yüzde 40’ı özmal, yüzde 60’ı kiralık araçlardan oluşuyor. Çok kısa süre içerisinde 60 adetlik bir otobüs alım sözleşmesi imzalayacağız. Daha sonra yatırıma yönelik neler olur, şu an bilemem” dedi. ■



Pamukkkale Genel Müdürü Mustafa Özdalgıç, Anadolu Turizm Genel Müdürü Mehmet Ali Akçin ile Çerkezköy, Kapaklı, Saray, Vize yazıhane açılışlarında.


Nişikli Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Muhittin Nişikli:

“Biz birbirimizi bulduk”

Pamukkale Turizm ve Nişikli Turizm karayolu yolcu taşımacılığına örnek olacak işbirliğini 23 aydır büyük bir başarı ile sürdürüyor. Muhittin Nişikli, işbirliğini, “Biz birbirimizi bulduk. 23 aydır en ufak bir sorun yaşamadan bu verimli işbirliğini sürdürmekten mutluluk duyuyoruz” sözleriyle açıkladı. 

Muhittin Nişikli ile Kapaklı’da özel bir söyleşi gerçekleştirdik. Pamukkale Turizm ile 23 aydır çok güzel ve verimli bir işbirliği içinde olduklarını belirten Muhittin Nişikli, “Bu sürede hiçbir eksiklik olmadan kalite ve konforu daha da yükselterek yol aldık. Bir tek Edirne hattımız kaldı. Pınarhisar ve Hayrabolu gibi küçük merkezler de var. Bu yıl içerisinde İstanbul-Edirne seferleri de başlayacak” dedi.

“Adım Adım Trakya”, sözümüzde durduk
Bu süreçte başarıyı sağlayan en önemli etkenin Pamukkale Turizm’in kurumsal kimliği olduğunu belirten Nişikli, “Biz birbirimizi bulduk. Pamukkale’nin Trakya’da hiç işi olmazdı ama bizim gibi aileyi bulunca karşıdan kaptı. O gün bugün 23 ay oldu, beraberiz. Hiçbir sorun olmadı. Bu süreçte bizi başarılı kılan nokta, Pamukkale’nin ismidir. İsmi gibi pamuk. 

Kurumsal kimlik yapısıyla bu firmayı yolcu da benimsedi. Çünkü eksiği yok. Kalite, konfor, personeli ile her şeyiyle dört dörtlük. Patronlarıyla genel müdürleriyle olsun, bölge işletmecileriyle, personeliyle olsun hepsi dört dörtlük, nadide insanlar. Bu hizmet sürecinde müşteriye ayrıcalıklı olduğunu hissettiriyoruz. Trakya hattında bu bölgede sadece Edirne kaldı. Pamukkale Trakya’yı kaplamış oldu. “Adım adım Trakya” dedik ve sözümüzde de durduk. Trakya bölgesinde hizmet veren araç sayısı da 100’e ulaştı. Her yarım saatte bir sefer düzenleniyor” dedi.

Bizim ilkemiz hizmette rekabet 
Kısa mesafe hatlarında fiyat rekabetinin yoğun olduğunu, ancak kendilerinin ilke olarak hizmette rekabeti belirlediklerini ifade eden Muhittin Nişikli, “Biz firma olarak, bilet fiyatı üzerinden bir rekabeti kabul etmiyoruz. Bizim ilkemiz hizmette rekabet. 23 aydır bu ilkemizden, sistemimizden şaşmadık” diye konuştu. ■

Nişikli Turizm’in yurtdışı çalışmaları  
Nişikli Turizm olarak Bulgaristan ve Romanya’ya seferler düzenlediklerini de açıklayan Muhittin Nişikli, “Nişikli Turizm bizim çocuğumuz. 30 seneden beri büyütmeye çalışıyoruz. Bulgaristan’ın her bölgesinde varız. Romanya’da Köstence ve Mecidiye’deyiz. Bizim de üçüncü ülkelere yönelik seferler gerçekleştirme planlamalarımız var” dedi.

Soldan sağa: Muhsin Nişikli, Muhittin Nişikli, Erdinç Nişikli

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159