Sıfır araçlardaki yükseliş ikinci el araçlarına değer getirdi

banner113

Oğuz Koçan, Koçanlar Uluslararası Taşımacılık’ın 3’üncü nesil yöneticisi: "Sıfır araçlardaki yükseliş ikinci el araçlarına da değer getirdi”

banner114
RÖPORTAJ 09.04.2018, 13:36 09.04.2018, 13:45 Taşıma Dünyası
Sıfır araçlardaki yükseliş ikinci el araçlarına değer getirdi
Maraton teslimatları hız kesmiyor. Temsa, Koçanlar Uluslar arası Taşımacılık Şirketinin sahibi Oğuz Koçan’a Maraton aracını teslim etti. Maraton araç Pamukkale Turizm bünyesinde hizmet verecek. 

İstanbul Otogarı’nda Temsa merkezinde düzenlenen teslimat törenine firma sahibi Oğuz Koçan, Temsa Otobüs Satış Müdürü Baybars Dağ, Bölge Satış Yöneticisi Sonat Demirci, Antoto İstanbul Satış Müdürü Şafak Kıyar katıldı. 

3’üncü nesil işin başında 
Düzenlenen teslimat töreni sonrasında Taşıma Dünyası’na açıklamalarda bulunan Koçanlar Uluslararası Taşımacılık şirketi sahibi Oğuz Koçan 30 yaşında 3’üncü nesil olarak işlerin yönetimini üstlenmiş durumda. Dededen, babaya geçen zorlu sektör yolculuğunu başarıyla devam eden Oğuz Koçan, şirketin faaliyet alanlarını da büyütmeye devam etmiş. Şu anda hem uluslararası nakliye alanında hem şehirlerarasında hemde personel taşımacılığı alanında hizmet veriyorlar.  Oğuz Koçan, ““Biz döviz kurları ne olmuş bakmadan yatırım yapmaya devam ediyoruz. Bir ekonomik savaş veriyoruz ve kriz ortamını her zaman fırsata çevirmeyi başardık. Sıfır araçlardaki yükseliş filonuzda kullandığınız ikinci el araçlarına da değerler getirdi” diyor. 

12 tır ile uluslararası nakliye alanında 
 Aile olarak 50 yıla yakın süredir taşımacılık alanında faaliyet gösterdiklerini belirten Oğuz Koçan, “Dedem İsmail Koçan’ın nakliye alanında başlattığı süreci babam Halil Koçan devam ettirdi. Şimdi de 3’üncü nesil olarak ben taşımacılık faaliyetlerimizi sürdürüyorum” dedi. Koçanlar Uluslar arası Taşımacılık alanında 12 tır ile faaliyet gösterdiklerini belirten Oğuz Koçan, “Filomuzda Volvo, Renault ve İveco çekicilerimiz var. Bu araçlarla Balkan ülkelerine yönelik taşımacılık yapıyoruz” dedi. İnegöl Seyahat firmamız ile de İstanbul-İzmir hattında taşımacılık yaptıklarını belirten Oğuz Koçan, “İnegöl Seyahat filomuzda 3 aracımız var. Bu araçlar 1 Travego, 1 Safir Ulus ve Otokar Mega. İnegöl Seyahat’e yönelik yıl sonuna doğru 52 koltuklu bir Maraton yatırım planımız daha var” dedi. 

Temsa Maraton ile Pamukkale süreci  
Temsa Maraton yatırımı ile Pamukkale Turizm bünyesinde hizmet vereceklerini de belirten Oğuz Koçan, “ Burada Sayın Mustafa Özdalgıç ve Hamit Ocak’ın desteğiyle aracımızı Pamukkale Turizm filosunda hizmete sunacağız. Sayın Özdalgıç ile firma çok iyi bir noktaya geldi. Çok kaliteli bir hizmet anlayışı var ve sektörde ciddi bir revaçta. Biz Pamukkale Turizmciyiz. Artık sektörde bireysel otobüsçüler azalıyor ama bizim içimizde otobüsçülüğe yönelik bir tutku var. Bu iş çok zor ama Peronda bir araba olması apayrı bir duygu” dedi.

Temsa sayesinde kazandık, yatırımlarımızı büyüttük 
Yıllardır tercihlerini Temsa yönünde kullandıklarını da belirten Oğuz Koçan, “ Babam ilk olarak 1988 yılında Maraton aldı. Ondan sonra 1991 yılında iki tane aldı. 1994, 1996, 1997 ve 1999 yılında tercihimiz Prenses oldu. Daha sonra da 2000, 2001, 2004, 2011 ve 2016 yılında Safir yatırımlarımız oldu. Babam hep böyle devam etti. Bizde onun yolundan gidiyoruz. Bu süreçte Temsa’nın otobüsçüye sunduğu doğru alım politikaları, ödeme imkanları, ikinci elde değerini daha iyi koruması tercihimizi belirledi. Otobüs tarafında Temsa sayesinde kazandık ve tır yatırımlarımız da bu kazancımızla mümkün oldu. Yatırımımıza da süreçte çeşitlendirdik. Baybars Dağ ve Sonat Demirci’nin de yakın ilgileri desteklerinden çok mutluyuz. Bir yandan da personel taşımacılığı alanında da hizmet veriyoruz. Orada 10 dolayında aracımız var. 1992 model Maraton araçlarımız serviste hizmet veriyor” diye konuştu. 

Gururluyuz, mutluyuz
Temsa Otobüs Satış Müdürü Baybars Dağ da törende yaptığı açıklamada, “Temsa ile yıllardır işbirliği yapan Koçan ailesinin 3’üncü nesli ile de bu işbirliğini devam ettirmek gerçekten çok gurur verici. Demek ki, onlarla bu süreçte çok iyi bir diyalog kurmuşuz, her zaman yanlarında olmayı başarmışız. Onlarda tercihini hep Temsa yönünde kullanmış. Bu tür teslimatlar bize ayrı bir mutluluk katıyor. Ayrıca taşımacılığın birçok dalında hizmet veriyor olmaları ve “Temsa sayesinde kazandık ve tır yatırımı yaptık” açıklamaları da memnuniyet verici. Bundan sonraki süreçte de Koçan ailesi ile işbirliğimizi devam ettireceğiz. Sayın Oğuz Koçan’a teşekkür ediyor ve yeni Maraton Koçan ailesine ve Pamukkale Turizm’e hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.  ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159