Türk otobüsçülüğündeki kalite dünyada bir numara

banner113

Metro Turizm’in Irak’taki partner firması Dhuyuf Al Arabiya Turizm’in sahibi Abdulrahman Fadhil Mohammed, 2013 yılından beri Türkiye’de İstanbul-Samsun ve Ankara hattından Bağdat’a seferler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Türkiye’nin otobüsçülükte ulaştığı hizmet kalitesi dünyada bir numara. Ayrıca ulaşım altyapısı, köprüleri, yolları ile çok ileri seviyede bir ülke” dedi.

banner114
RÖPORTAJ 20.11.2017, 10:28 20.11.2017, 10:50 Taşıma Dünyası
Türk otobüsçülüğündeki kalite dünyada bir numara
2013 yılında İstanbul-Bağdat hattında başlayan Irak Metro’nun seferleri bugün de Ankara ve Samsun’un eklenmesi ile devam ediyor.  Bu hatta 20 araçlık filo ve 2+1 koltuk düzenindeki son derece modern ve konforlu Mercedes otobüslerle hergün seferler gerçekleştiriliyor. 

Metro Turizm’in Irak’taki partner firması Dhuyuf Al Arabiya Turizm’in sahibi Abdulrahman Fadhil Mohammed ile bir araya geldik. 2013 yılında başlayan İstanbul-Bağdat seferleri, doluluk oranları Kuzey Irak’taki referandum sonrasında yaşanan sorunlar nedeniyle yüzde 50’lere kadar düşse de sürüyor.  

Sefer düzenleyen tek firma 
Irak Metro; İstanbul-Bağdat, Ankara-Bağdat ve Samsun-Bağdat hattında sefer düzenleyen tek firma. Metro Turizm ile Dhuyuf Al Arabiya firmasının işbirliği sürecinin başlamasına yönelik girişimleri yapan Musa Çaktır olmuş. Abdulrahman Fadhil Mohammed ile gerçekleştirdiğimiz söyleşimizde tercümanlığımızı da Musa Çaktır yaptı. 

Musa Çaktır’ın girişimleri 
Baba mesleği olan otobüsçülüğe devam ettiğini belirten Abdulrahman Fadhil Mohammed, Suriye’de iç savaş başlamadan önce Irak’tan Suriye, Umman, Suudi Arabistan’a seferler düzenlediklerini ve o dönemde 40 araçlık bir filoya sahip olduklarını belirterek, “Suriye’de yaşanan iç savaş sonrasında yeni arayışlara girdik. Çünkü savaş bizi çok olumsuz etkiledi. Bu dönemde Metro Turizm ile İstanbul-Bağdat arasında partner şekilde çalışma yönünde girişimlerimiz oldu. Bölgeyi ve bizi çok iyi tanıyan Musa Çaktır ile buluştuk, işbirliği sürecimiz 2013 yılında başladı” dedi.

Filosunda 20 Mercedes otobüs  
Şu anda filolarında 20 adet Mercedes-Benz otobüs bulunduğunu belirten Abdulrahman Fadhil Mohammed, “Otobüslerimiz 2+1 koltuk düzeninde. Koltuk arkası ekranlar mevcut. İstanbul-Bağdat, Ankara-Bağdat, Samsun-Bağdat hattında sunduğumuz hizmet sürecinde yolcularımıza son derece konforlu ve güvenli bir seyahat sunuyoruz. Mercedes araçların dayanıklılığından, sağlamlığından bizler; konforundan da yolcular memnun” dedi. Kuzey Irak referandumunun doluluk oranlarını çok etkilediğini vurgulayan Abdulrahman Fadhil Mohammed, “Kerkük’e girişte bulunan bir köprü vardı. O köprü yıkılınca seyahat süreci uzadı. Bağdat seferi, 30 saatte yapılırken, şu an 40 saate kadar uzadı. İbrahim Halil Kapısı’ndan çıkıyoruz, şu an Irak’tan geliş yok. Ancak Türkiye’de var olan Iraklıların Bağdat’a gitmelerine yönelik tek yönlü bir talep var. Ayda 1000 civarında yolcu taşıyoruz” dedi. Türk firmalarına yönelik otobüslerin modelleri konusunda çok büyük zorluklar yaşatıldığı yönündeki görüşlere katılmadığını belirten Abdulrahman Fadhil Mohammed, “Türk firmaları 5 yaşa kadar sınırlı. Irak firmalarına yönelik uygulama ise 7. ‘20 yaşında otobüslerle seferler gerçekleşiyor’ açıklamaları doğru değil” dedi.  

Türkiye Number One
Türk otobüsçülüğünün ulaştığı hizmet kalitesi ile dünyada bir numara seviyesinde olduğunu belirten Dhuyuf Al Arabiya Turizm’in sahibi Abdulrahman Fadhil Mohammed, “Türkiye  otobüsçülükte geldiği seviyeyle, ulaşım altyapısıyla, köprü ve yollarıyla sadece bölgenin değil, dünyanın en ileri seviyesine gelmiş bir ülke. Otobüsçülükte Türkiye number one, yani bir numara” dedi. ■


Metro işbirliğinden memnunuz 
Metro Turizm ile başlayan işbirliği sürecinden de çok memnun olduklarını belirten Abdulrahman Fadhil Mohammed, “Türkiye’nin en büyük otobüs filosuna sahip, en çok yolcu taşıyan firması Metro Turizm ile 2013 yılından beri yaptığımız işbirliğinden çok memnunuz. Bu işbirliği büyüterek yolculuğumuza devam etmek istiyoruz” dedi. 







Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159