ZF Türk 10 ayda yüzde 25 büyüdü

banner113

Genel Müdür Selim Aydınlıoğlu, “Bu yıla yönelik belirlediğimiz hedeflerimize ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Yılın bitmesine iki ay var, ama geçen yıla göre ciromuzun yüzde 25 üzerindeyiz. Bu başarımızdaki önemli etkenleri,en iyi ürünleri sunmak, iyi bir ekibe sahip olmak ve her zamankinden daha çok sahada, müşterinin yanında yer almak olarak sıralayabiliriz” dedi.

banner114
RÖPORTAJ 13.11.2017, 12:21 13.11.2017, 12:29 Taşıma Dünyası
ZF Türk 10 ayda yüzde 25 büyüdü
ERKAN YILMAZ / TRANSİST FUARI - İSTANBUL

ZF, Transist Fuarı’nda otobüs, marin, raylı sistemler ve telematik uygulamalarını kapsayan şehiriçi ulaşım çözümlerini tanıttı.

ZF, elektrikli otobüsler için elektroportal aks (AVE 130), 9 metre otobüsler için alçak ve yüksen taban akslar (A/AV 110) ile tramvay şanzımanı (E-Rail KH06) ve Openmaticstelematik çözümlerini katılımcılara sergiledi.

ZF büyük otobüsler için sunduğu tüm avantaj ve teknolojileri, 19,5”lik boyutu ile A/AV 110 aks modelinde küçük otobüs grubuna da sunuyor.Alçak tabanlı otobüsler için 19,5’’ tekerlek bağlantısı ve opsiyonel olarak gövde korumalı sunulan eksenel fren sistemi, AV 110 aksının öne çıkan özellikleri arasında. 

ZF’nin şehiriçi otobüsler için geliştirdiği AVE 130 Elektroportal aksın yeni nesli ise pazara sunulduğundan bu yana elektrikli otobüs üreticilerinin bir numaralı tercihi oldu. ZF’ninelektromobilite alanında sunduğu çözümler sadece ağır vasıtalar için başarı ile kullanılan elektrikli portal akslar (AVE 130) ile sınırlı değil. ZF, aynı zamanda merkezi elektrikli motoruCeTraxile hem ağır vasıtalar hem de hafif ticari ve binek araçlar için çözümler sunuyor.Bunun yanı sıra radar ve lidar teknolojiler ile sürücü asistan sistemleri ve buna bağlı olarak otonom sürüş alanındaki gelişmelere etki edecek çalışmalar da yapıyor.

Hedeflerimizi yakaladık…
ZF Services Türk Genel Müdürü Selim Aydınlıoğlu ve Satış Müdürü Atilla Hassas ile fuar standında bir araya geldik. Genel Müdür Selim Aydınlıoğlu, 2017 ve 2018 yıllarına ilişkin değerlendirme ve beklentilerini paylaştı.2017’nin tüm zorluklarına rağmen, ilk 10 ayda belirledikleri hedeflere ulaşmış olmanın mutluluğu içinde olduklarını belirten Aydınlıoğlu, “2017 bizim için gerçekten zorlu bir süreçti. Şubat ayında ifade ettiğimiz gibi hedeflerimizi ve bu hedeflere ulaşmak için iş planlarımızı belirlemiştik ve hedeflerimize ulaşacağımızdan emindik. Şu anda gidişat öyle görünüyor.Yılın bitmesine 2 ay var, ama geçen yıl ile mukayese ettiğimizde ciromuzun yüzde 25 üzerindeyiz” dedi.

Ciddi bir fark yarattık
Cironun ağırlığını yedek parça satışının oluşturduğuna dikkat çeken Aydınlıoğlu, “Bu yıl ciroya servis noktasında çok büyük bir katkı sağladık. Servis yapılanmamızdaki birtakım eksikliklerigözdengeçirdik. Yeni servis sözleşmelerimizi tamamladık. Servis teşkilatımıza iş geliştirmeye yönelik eğitimler verdik. Yani bir servis noktamızı, sabahtan akşama kadar ofiste müşteri beklemek yerine sahada müşterinin yanında olmaya teşvik etmeye çalıştık. Proaktif bir çalışma biçiminde olmasını istedik. Müşterilerine özel bakım paketleri, uzatılmış garanti sistemlerini önersin diye yönlendirdik. Bunu hem kendi merkez servisimizde,hem de pilot olarak seçilmiş servis noktalarında yaptık. Bu yıl için çok ciddi fark yarattık. Önümüzdeki yıl otomobil şanzımanı işine girmek için de çalışmalarımızı hızlandırdık. Bunun dışında otomobil şanzıman parçaları satışlarımızda ve Özel Tahrik Sistemli Şanzıman satışlarımızda ciddi başarılar elde ettik. Geçmiş yıllarda otobüs ve kamyon ağırlık olan işlerimizi çeşitlendirme stratejimizde önemli ilerlemeler elde ettik” dedi. 

Yeni iş alanlarına girdik 
Ağır ticari araç pazarında sıfır araç satışlarında bu yıl büyük daralmalar olmasına rağmen orada da belirledikleri hedeflere ulaştıklarının bilgisini veren Selim Aydınlıoğlu, “Büyük daralmalara rağmen çok büyük sıkıntılar yaşamadık. Evet, çok büyük daralmalar bizi yordu. Bununla beraber geçen yıl kazanılmış ama realize olmamış otobüs ihalelerinin üretimlerinin bu sene olması, açık konuşmak gerekirse bizi biraz destekledi. Ek olarak iş makinası alanında işlerimizi büyüttük. Bunların haricinde yeni iş alanlarına girmeye çalıştık. Özel Tahrik Sistemlerinde ilk projemizi gerçekleştirdik. Çok büyük ve önemli bir proje, devamı da gelecek. Bu da zaten hedeflerimizden bir tanesiydi. Otomobil şanzımanı revizyon işine girmek üzere teknik ve mali yönden ön fizibilite çalışmaları devam ediyor. 2018 yılının ikinci yarısını hedefliyoruz” diye konuştu. 

Ekibin başarısı
Selim Aydınlıoğlu, bu başarının en önemli etkenlerini şu şekilde sıraladı: “Birinci etken tabii ki en iyi ürünleri ve çözümleri müşteriye sunabilmek. Bunun için öncelikle iyi bir ekibe sahip olmanız gerekiyor. Biz iyi bir ekibe sahibiz. Bu başarıda ekibin payı çok büyük.”

Çıta hep yüksekte…
ZF’nin elektrikli ürün grubunda çıtayı hep daha yukarıya taşıdığına dikkat çeken Selim Aydınlıoğlu, “ZF elektrikli ürün grubuna sahip araçlar ülkemizde 3 belediyede aktif olarak çalışıyor ve yakında 2 şehirde daha devreye alınacak. ZF elektrikli otobüs grubunda, Türkiye’de ilk tedarikçi firma oldu. Bu araçlar çevre kirliliğinin önlenmesi açısındançok büyük katkı sağlıyor. ZF’nin geçen yıl tanıttığı CeTrax olarak adlandırdığımız elektrikli merkezi motor teknolojisi de hazır. Birkaç firmayla prototip görüşmesi yapıyoruz. Şu anda gördüğünüz AVE-130 elektrikli portal aksın, sağ ve sol tekerlerinde motorlar ve dişli aktarma grupları bulunuyor, oradan tahrik ediyor. CeTrax elektrikli merkezi motorda ise, aracın bir şanzıman boyutundan bile daha küçük bir elektrikli motoru olacak ve ilk seviyesinde bir kademe, daha sonra iki kademeli vitesi de olabilecek. Bu da hayatımıza kısa sürede girecek. Busworld Kortrijk Fuarı’nda CeTrax elektrikli motorun uygulanmış olduğu bir otobüsümüz vardı ve birçok müşterimizle test sürüşü yaptık, hepsi de inanılmaz memnun kaldılar” dedi.  

Tek risk kur 
2018 yılına yönelik de değerlendirmelerde bulunan Selim Aydınlıoğlu, “Gelecek yılın tek riskini kur riski olarak görüyorum. Çünkü bizimde şu an gerçekten başımızı ağrıtıyor. Bu kadar iyi sonuçlar almamıza rağmen kur açısından değerlendirdiğimizde önemli sıkıntılar yaşadık, yaşıyoruz. Euro kurunun bugünkü seviyesi bütçemizin çok üzerinde. Kurdaki dalgalanmalardan çok etkilendik. Yine de önümüzdeki yıl, kurun bugünkünden daha olumsuz seviyede olacağını düşünmüyorum. Bu benim şahsi kanaatim. Bence gelecek yıl pozitif olacak ve yine hedeflerimizi tutturacağız, buna inanıyorum. Yüzde 20-25’in altıda bir büyüme bizi heyecanlandırmıyor. 2015-2017 kapanışı arasında yüzde 45 seviyesinde büyüme gerçekleştirmiş olacağız, bunu sürdürmek zorunda ve niyetindeyiz.” dedi.

ZF hep yanınızda
“Hedefleri gerçekleştirmek ve fark yaratmaya devam etmek için yine sahada olmaya ve daha çok sahada olmaya devam edeceğiz” açıklamasını yapan Aydınlıoğlu, “2018’de çok daha fazla sahada olacağız, girmediğimiz alanlara da gireceğiz. Çünkü portföy çok geniş, yetişmek zor. Trenle ilgili takip ettiğimiz, OEM satış ve onarım işlerimiz var. Özel Tahrik Sistemlerinde ilk projeye ikinci eklenmek üzere, otomobil şanzımanı onarım işine ekip olarak bilendik. Bunlara ek olarak bir arkadaşımız, il il gezip o illerdeki şantiyelerden, belediyelere, havalimanlarından, deniz limanlarına, maden ocaklarına, ZF kullanımı olan her müşteriye ulaşmaya çalışıyor. Araç parkını inceliyor ve ZF kullanımına bakıyor. Derdi varsa öğreniyor, ihtiyaçlarına çözüm üretiyor. Sorun yoksayanında olmanın mutluluğunu yaşatıyor. ‘ZF olarak buradayım’ diyor. Ancak bu anlayışla ve bu çalışma biçimiyle fark yaratıyorsunuz” dedi. ■


TRANSİST FUARI: ZF Services Türk Satış Müdürü Atilla Hassas, ZF Services Türk Genel Müdürü Selim Aydınlıoğlu

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159