20.06.2016, 13:10

Sayın Kadir Topbaş bir adım atsın…

TOFED’in 47’nci iftar yemeği 16 Haziran akşamı gerçekleşti. İftarımıza Türkiye’nin her yerinden otobüsçü dostlarımız ve TOFED’e üye il derneklerinin başkanları katıldı. Gündüz, Merkez Yürütme Kurulu toplantısını gerçekleştirdik.  Son iki aydaki çalışmaları değerlendirdiğimiz toplantıda geçtiğimiz hafta Antalya’da gerçekleştirilen otogarlarla ilgili çalıştay hakkında bilgiler verdik. 

Taşıma Dünyası’na teşekkür 
Taşıma Dünyası Gazetesi bu toplantı ile ilgili en geniş haberi yaptı ve toplantıyı manşetten duyurdu. Biz de MYK üyelerine bu haberi dağıttık. Taşıma Dünyası, daha önce içimizde yer alan bir ekip tarafından çıkarılıyor ve sektör sorunlarına çok hakimler.  Gazete ekibine, sorunlarımıza bu kadar ilgi ve duyarlılıkla yaklaştıkları için buradan teşekkür etmek istiyorum. İki aylık faaliyetlerimiz MYK onaylandı. Bir dahaki toplantıda bir tek konu tartışılacak: İstanbul’da belediyenin yapmayı planladığı otogarlar. Biz İstanbul Otogarı’nın yerinde kalması ve cep otogarların merkezi otogar yapısını bozacağını düşünüyoruz.  

İstanbul Otogarı yerinde kalmalı 
Bu talebimizi TOBB Sektör Meclisi aracılığıyla iletiyoruz. İstanbul  Otogarı’na yerinde kalmasına yönelik 3 üniversiteden aldığımız raporları Büyükşehir Belediyesine de sunacağız. TOFED, İTO aracılığıyla da girişimlerde bulundu. Onlar da üniversitelerden görüş istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş, sektöre uzak duruyor.  Ancak biz, Sayın Topbaş’ın İstanbul’a kötülük yapacağına inanmıyoruz.  Birkaç kez randevu talebinde bulunduk, ama kendisi ile görüşemedik. Belediyenin alt kadroları ile görüşmelerde bulunduk ama çok sık kadrolar değişiyor.  

Bir adım atsın biz 41 atarız 
Biz Sayın Topbaş’ın bir adım atmasını istiyoruz, Sayın Başkan bir adım atarsa biz 41 adım atarız. Biz İstanbul Otogarı’nın ıslah edilerek yerinde kalmasını savunuyoruz. Yapılması gerekeni, üstümüze düşen vazifeleri de yerine getirmeye hazırız. MYK toplantısında eylem planı çizildi. 

Eylem planı 
İTO ve TOBB gibi kuruluşların da sektör meclisleri ve sektör komitelerinden bu kararların alınması ve hayata geçirilmesi için çaba gösterilmesi bu eylem planının birinci maddesi. Bir de belediyelerin bu konuda tek yetkili kurum olmaktan çıkarılmasını talep ediyoruz. Kayseri ve Ankara da otogarın yerini değiştiriyor. Belediye değerlenen arazilerinden elde edilecek ranta göz kırpıyor ve sektörün taleplerini dikkate almıyor.  Biz, bu eylem planının içerisinde, Ulaştırma Bakanlığı öncülüğünde belediyelerin, sektörün sivil toplum örgütlerinin katılacağı, otogar işletmecilerin katılacağı bir çalıştay düzenlenmesini talep ediyoruz. Uçak, denizyolu, havayolu ile karayolunun entegre olmasını savunuyorsak otogarların en merkezi yerde inşa edilmesi gerekiyor. İstanbul Otogarı bu şartlara en çok uyan otogardır. İstanbul Otogarını yıkıp yerine TEM koridorunda Gazi girişinde bir otogar yapmak hiç mantıklı değil. Daha otogar yokken oranın trafiği tıkanıyor. Otogar taşındığında trafik tamamen işlemez hale gelecek. Planlamaların daha iyi yapılması ve İstanbul’un geleceğinin de insanların ve sektörlerin de mağdur olmayacağı projelerin yapılmasını talep ediyoruz. Sektörün de, İstanbul halkının da kazanacağı iyileştirmelere hep açığız. Türkiye’deki tüm D1 belgeli firma sahiplerinin imzalarını Belediyeye ileteceğiz. Eğer Belediye, kararında direnirse bu karar, bütün firmalara büyük bir külfet getirecek. Biz bu ülkenin kalkınmasına en çok katkı sağlayan sektörlerin başında geliyoruz. Otobüsçülükte tüm dünyaya örnek bir sektör haline gelmişken Belediyelerin sektöre çelme takması bizi üzüyor. Unutulmasın ki; biz, Türkiye ile Türkiye de bizimle büyüyor. 
Herkese iyi haftalar diliyorum. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159