11.09.2017, 11:59

Sektör yöneticilerine çağrı

Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur demiş atalarımız. Her sektör için geçerli, hatta öğrenciler için de… Çalışırsanız başarırsınız, çalışmazsanız aynı sınıfı bir daha tekrar edersiniz. Karar sizin.

Madem bakarsan bağ oluyor, en çok da sektörü yöneten, yönlendirenlerin bakması gerekiyor. Bizim sektörümüzde, kaptanın kullandığı otobüse bakmaması, temiz tutmaması, yağını kontrol etmemesi, bakımını zamanında ve yeterli yapmaması, işini kaybetmesi demektir. Buna kimse itiraz etmez.

Ya, firmalar? Yolcusuna iyi davranmayan ertesi gün yolcu bulamaz. Personeli güler yüzlü ve arabası da temiz olmayan da aynı akıbeti paylaşır. Hepimiz yaşadık, biliyoruz bu sonuçları.
Kaptanına iyi davranmayanlar? Maaşını zamanında ödemezsen, ücretini az tutarsan, dinlenmesine fırsat vermezsen sonuç yine belli: Bu bayramda olduğu gibi kazalar birbiri ardına sıralanır. 

Galip Ağa, karayoluyla yolcu taşımacılığı sektörünü “sektör” düzeyine çıkarttı. Yenilikler getirdi, farklılıklara ayak uyduramayanlar silinip gitti. Çok yatırım yapan Galip Ağa, firmasını büyüttüğü gibi sektörü de toparladı, güç kazandırdı, sözü dinlenir hale getirdi. Hepimiz teşekkür borçluyuz kendisine.

Yiğidi öldür, hakkını yeme diye bir sözümüz daha var. Övülmesi gereken yer ve zamanda övdüğümüz Galip Ağa’yı, yapmadıkları için yereriz tabii ki. Kimse alınmasın, kızmasın.

Gece gündüz demeden, yaz kış direksiyon sallayan, can taşıma sorumluluğu yüklediğimiz kaptanlarımızın sırtlarını yaslayıp dinlenebilecekleri bir yerleri yok. Yorgunluk atamıyorlar, terli giysilerini değiştiremiyorlar. “Hilton” dediğimiz bagajda sığıntı gibi dinlenmeye çalışıyorlar. Tabii ki yetmiyor. 

Günde 2000 otobüsün girip çıktığıyla övünülen, yeri değiştirilmesin diye bir kaşık suda fırtınalar koparılan İstanbul Otogarında kaptanların dinlenebilecekleri, rahatça uyuyabilecekleri bir yer yok. Galip Ağa, buna öncelik vermeli ki, sektör yeniden sağlıklı, rahat, keyifli ulaşım tercihi olsun. Yoksa her geçen gün küçülen sektör yakın bir gelecekte hiç kalmayabilir. 

Anlı şanlı, yandan çarklı federasyonlar Galip Ağanın sözünden çıkmaz. O isterse hepsi yapılabilir. Tabii, kâr amaçlı değil, hizmet amaçlı yerler yapılması gerektiğini belirtmem gerekmiyor herhalde.
Ben, sektörün dileklerini dile getirdim. Bekleyelim bakalım. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159