Akünüz soğuk kış günlerine hazır mı?

banner113

Akülerin performansını etkileyen soğuk kış günlerinde, araç kullanıcılarının akü ve araç elektrik sisteminin bakımını gerçekleştirmeleri büyük önem taşıyor.

banner114
BAKIM VE SERVİS 07.01.2016, 11:54 07.01.2016, 12:02 Taşıma Dünyası
Akünüz soğuk kış günlerine hazır mı?
Sektörün öncü markalarından İnci Akü, EAS Akü ve Hugel Akü’yü araç kullanıcıları ile buluşturan İnci GS Yuasa A.Ş.,  kışın soğuk hava koşullarında akü ve araç elektrik sistemi bakımının önemini araç kullanıcılarının dikkatine sunuyor. Yaz aylarında sıcaklık artışına maruz kalan akülerin kış bakımlarının yapılması gerektiğini vurgulayan Genel Müdür Yardımcısı Hakan Yıldırım, “Aracın marş performansını doğrudan etkileyen akünün, araç elektriksel donanımını karşılayabilecek düzeyde olması önem taşır. Gereksinimden daha düşük kapasiteli bir akü, zayıf marş basma gücü nedeniyle, aracın marş performansını düşürür ve akü daha kısa sürede deşarj olur” dedi.

Yıldırım, akü bakımında dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı:
‘‘Akünün yüzde doluluk oranı, kış öncesi performans için çok önemlidir. Teknik servis, akünün voltaj ve soğukta (-18 derecede) marş basma gücü (CCA-Cold Cranking Amper) durumunu kontrol ederek gerekli bakımları gerçekleştirmeli. Ayrıca aracın marş, şarj ve elektriksel tüketim ölçümleri de yapılmalı. Hiç bakım gerektirmeyen aküler haricinde diğer akülerin buşonları açılarak elektrolit (asit + saf su) seviyesi kontrol edilmeli ve gerekli olması durumunda mutlaka saf su eklenmeli.”

Teknik işlemler ve kontroller mutlaka yetkili servislerde yapılmalı
Teknik işlemler ve kontrollerin mutlaka yetkili servislerde yapılması gerektiğine değinen Yıldırım, “Hususi kullanımda 6 ay, ticari kullanımda 3 ayda bir akü bakımının yapılması gerekir. www.inciaku.com adresinden en yakın yetkili servis noktası seçilerek akü ve araç bakımının hem kolay hem de güvenli olarak gerçekleştirilmesi mümkün” diye konuştu.

İnci Akü mobil aplikasyonu ve 444 5 AKÜ (258) yol yardım hattı zorlu kış koşullarında da yanınızda
İnci Akü’nün kapsamlı mobil aplikasyonu da kışın çetin hava şartlarında aküyle ilgili problemlerde sürücülerin yanında olmaya devam ediyor. İngilizce ve Türkçe olarak iki dilde geliştirilen mobil aplikasyon, IOS ve Android işletim sistemli cep telefonlarından kolaylıkla indirilebiliyor. Uygulama ile İnci Akü bayi ve yetkili servislerinin lokasyon bilgileri alınıp varış yolu çizebiliyor. Araca uygun akü seçimi ve ürünler hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı İnci Akü mobil aplikasyon ile aynı zamanda 444 5 AKÜ(258) yol yardım hattıyla da iletişime geçilebiliyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159