MAN Yetkili Servis'lerinin en hızlı çalışanları ödüllendirildi

banner113

MAN ve Petrol Ofisi Madeni Yağlar işbirliğiyle “Takımını Kur, Rekabete Hazırlan” başlığıyla gerçekleştirilen MAN & PO Servisler Arası Rekabet Turnuvası’nda; 2015’in ilk çeyreğinde en iyi performans sergileyen ve satışlarını arttıran 9 MAN Yetkili Servisinden, 45 servis çalışanı ödüllendirildi.

banner114
BAKIM VE SERVİS 30.04.2015, 18:25 08.05.2015, 14:40 Taşıma Dünyası
MAN Yetkili Servis'lerinin en hızlı çalışanları ödüllendirildi

Dünya devi MAN, yüksek standartlardaki araçları ve Satış Sonrası Hizmetlerindeki müşteri odaklı yaklaşımlarıyla müşterilerinin yüzünü güldürürken, gerçekleştirdiği destek organizasyonları ile çalışanlarını da mutlu ediyor. 250 yılı aşkın geçmişi ile dünyanın en köklü mühendislik ve ağır ticari taşıt markalarından biri olan MAN, Satış Sonrası Hizmetler’de düzenlediği kampanyalarla, Türkiye pazarındaki en rekabetçi markaların başında yer alıyor. Türkiye’ye özel aldığı stratejik kararla; satınalma, arge, teknoloji ve lojistik alanlarında yaptığı iyileştirmelerin tamamını müşterilerine yansıtan MAN Kamyon ve Otobüs AŞ, yedek parça fiyatlarında yüzde 38’lere ulaşan kalıcı indirimler sağlamıştı. Düzenlediği periyodik ve özel satış sonrası kampanyaların yanı sıra 2014 yılı sonunda aldığı bu önemli kararla müşterilerinin yüzünü güldüren MAN, Yetkili Servis çalışanlarını da unutmadı.

3 ayrı ligi kapsayan turnuva niteliğinde yarışma

MAN Kamyon ve Otobüs A.Ş., Petrol Ofisi Madeni Yağlar ile işbirliğine giderek, MAN Yetkili Servislerinin orijinal yedek parça ile madeni yağ satış performanslarını değerlendirmeye aldı. “Takımını Kur, Rekabete Hazırlan!” sloganı ile 3 ayrı ligi kapsayan bir turnuva niteliğindeki yarışma, Türkiye’de yaygın tüm MAN Yetkili Servislerini kapsadı. 1 Ocak 2015 ile 31 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen turnuvada Yetkili Servisler 3 farklı grupta yarıştı. Her servis, “Yedek Parça”, “Servis Kabul” ve “Mekanik” bölümleri çalışanlarının oluşturduğu 5’er kişilik takımlarla yarışmaya katıldı.

Ortak amaç; servis kabulcüden, onarımı yapan mekanik ustasına tüm Yetkili Servis çalışanlarının; norma uygun yağ ve doğru yedek parça ile MAN kullanıcılarının hangi avantajları sağlayacaklarının doğru anlatılması idi. MAN Yetkili Servis çalışanları, periyodik bakımdan motor onarımına kadar gelen her müşteriye, doğru bakım ve onarımın yaşam boyu ürün maliyetine önemli katkısını açıkladılar. Rekabetçi ürünler ve Petrol Ofisi Madeni Yağları’ndan oluşan parça gruplarında en iyi performansı sergileyen ve geçen yılın aynı dönemine göre satışlarını en çok arttıran servis personelleri belirlendi. Yapılan değerlendirme sonucunda 9 MAN Yetkili Servisinden 45 yetkili servis personeli ödüle layık görüldü. MAN & PO Servisler Arası Rekabet Turnuvası’nda kürsüye çıkan 45 personel, İstanbul İkitelli’deki MAN İstanbul Satış ve Servis Merkez Şubesi’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

İşlem hacmi ve araç giriş sayısı yüksek olan A grubunda; birincilik ödülünü Şensan (İstanbul) servis takımı MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Genel Müdürü K. Tuncay Bekiroğlu’nun elinden aldı. A grubunda ikinci olan Ant Oto (Antalya) servis takımına MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. İstanbul Şubesi Direktörü Aydın Yumrukçal, üçüncü olan Trakman (Çorlu) servis takımına ise MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Grup Müdürü Can Cansu ve PO Madeni Yağ Tüketici Satışlar Müdürü Aytuğ Karakadıoğlu ödüllerini verdi. B grubunda; birincilik ödülünü Can Kardeşler (Denizli) servis takımı Yedek Parça Müdürü Özen Ergezer’den alırken, ikinci olan Bakiler (İzmit) servis takımı ise kupalarını MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Satış Geliştirme ve Fiyatlandırma Yöneticisi Kaan Harmandalı ile PO Madeni Yağlar Özel Müşteriler Müdürü Orkun Noyun’un elinden aldılar. B grubu üçüncüsü Diyarman (Diyarbakır) servis takımı ise törene katılamadılar. C grubunda birinciliği kazanan Mahanoğlu (Hatay) servis takımı ödüllerini MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Satış Sonrası Hizmetler Grup Müdürü Can Cansu’nun elinden alırken, ikinci olan Musfar (Afyon) servis takımına MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Yedek Parça Satış Yöneticisi Ahmet Altınok, üçüncü olan Seyyah (Eskişehir) servis takımına ise MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Marmara Bölgesi Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Şinasi Ekincioğlu kupalarını verdiler.

“Yetkili Servislerin de yüzünü güldürmeye devam edeceğiz”

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Genel Müdürü K. Tuncay Bekiroğlu, “Bugüne kadar olduğu gibi MAN olarak müşterilerimizin yüzünü güldürmeye ve yaşam boyu iş ortaklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Müşterilerimizin yanında tüm MAN çalışanlarının mutluluğu da bizim için çok önemli. Özellikle başarılı yetkili servis çalışanlarımızı da çeşitli yarışmalarla ödüllendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

MAN orijinal yedek parçada sürekli indirim kararı dengeleri değiştirdi

MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş, 2014 yılı sonunda başlattığı yeni yedek parça fiyatlandırma stratejisi ile dengeleri değiştirdi. MAN bu kararıyla, hem araçların yaşam boyu işletme maliyetlerini düşürerek müşterilerin cebini güldürüyor, hem de orijinal yedek parça ile yetkili servislerde yüksek kalite standartlarında yapılan onarımlar gerçekleştirildiği için daha yüksek bir müşteri memnuniyeti yaratıyor. Yaşlı araçlara yetkili servislerde hizmet verebilmek ve aracın kullanım ömrünü uzatabilmek amacıyla özel uygulamalar da yapan MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş, MAN müşterilerine “Baba MAN’cılar“, “Bakım Paketi”, “Uzatılmış Garanti”, “Motor Revizyon Kitleri” gibi çok cazip uygulamalarla farklı avantajlar sunuyor.

Dağıtılan Ödüller:

• Her grubun 1. Olan Takımına (kişi başı) 1.000 TL değerinde hediye çeki

• Her grubun 2. Olan Takımına (kişi başı) 500 TL değerinde hediye çeki

• Her grubun 3. Olan Takımına (kişi başı) 250 TL değerinde hediye çeki


Neden orijinal parça kullanmalısınız?

1.     TAM GÜVENLİK: Araçlara uygulanan güvenlik testleri sırasında orijinal parçaların çekme, sıkıştırma, deformasyon ve benzeri konularında son derece katı kriterleri sağlamaları gerekmektedir. Orijinal yedek parçalar ancak bu testleri geçtikten sonra MAN güvencesiyle piyasaya sunulur. Parçalara tek olarak uygulanan testler araca monte halde uygulanan testler ile kıyaslanmamalıdır.

2.     YÜKSEK KALİTE STANDARDI: Orijinal MAN yedek parçaları, üretici OEM firmalarının standartlarına ek olarak Yüksek MAN teknolojisine sahip araçtaki diğer parçalarla % 100 uyumlu olarak çalışma özelliğini taşırlar.

3.     BİR YIL GARANTİ ALTINDA: Orijinal MAN yedek parçaları 1 yıl boyunca MAN garantisi altındadır.

4.     TOPLAM MALİYET DÜŞÜK ( Satın alma fiyatı / Kullanım ömrü): Yan sanayi ürünler satın alma aşamasında daha düşük maliyetli olsa da kullanım ömürlerinin daha kısa olması sebebiyle toplamda ortaya çıkarttığı maliyet daha yüksektir.

5.     MAN GÜVENCESİ ALTINDA TEKNİK DESTEK: MAN sattığı bütün orijinal yedek paçalarda gerek kendi personeli gerekse de tedarikçi firmanın uzmanları aracılığıyla teknik destek hizmeti vermektedir. Aracın tamamı hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan kişi ve kurumların verdiği teknik destek ise parçaların birbiri ile etkileşimi düşünülürse hiçbir zaman dört dörtlük olamayacaktır.

6.     SİGORTA MUAFİYETLERİ: AB ülkelerinde, araçlardaki herhangi bir parçadaki hatadan dolayı meydana gelen hasarlarda söz konusu parçanın uygun olmaması durumunda hasarı tazmin eden sigorta firması, uygun parça kullanılmaması nedeniyle araç sahibine rücu edebilmektedir.

7.     ESTETİK VE SÜRÜŞ RAHATLIĞI: Araçlarımızdaki kullanıcı odaklı tasarımlar nedeniyle, yürürlükteki standartlardan daha katı homologasyon eşik değerlerine uyulmakta sonuç olarak akustik konfor geliştirilmiştir. Özellikle kaporta tamiri ve izolasyon işlemlerinde orijinal MAN parçası kullanılmaması halinde sürüş rahatlığını azaltacağı gibi aracın estetik görünümünü de olumsuz etkileyebilmektedir.

8.     SORUNSUZ MONTAJ: Orijinal MAN yedek parçaları %100 montaj uyumu özelliği taşımaktadır. Orijinal olmayan parçaların montajında sorunlar yaşanabilmekte ve bazen montaj için ilave montaj elemanları gerekebilmektedir.

9.     2. ELDE KATMA DEĞER: Bakım ve onarımı yetkili servislerde orijinal yedek parça kullanılarak yaptırılan araçların 2. el değeri yan sanayi ürün kullanılan araçlara göre daha yüksektir. (İzlenebilirlik sağlanması nedeniyle)

10.  YAKIT TÜKETİMİ VE PERFORMANS: Orijinal olmayan parçalar araçtan en iyi performansın alınması yönünde hiçbir kontrol ve testten geçmediği için özellikle yakıt ve yağlama sistemlerinde kullanılmaları halinde arızaya neden olabilmelerinin yanı sıra yakıt ve yağ tüketimini de olumsuz yönde etkileyebilirler.


MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Genel Müdürü K. Tuncay Bekiroğlu








Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159