Mercedes 3’te 1 fiyatına motor yeniliyor

banner113

Kullanılmış bir Mercedes-Benz kamyon motoru, ilk üretildiği Daimler Mannheim Fabrikası’nda yenilendikten sonra Reman motor olarak yeniden kullanıma sunuluyor. Yeni motorlarla aynı performansa, aynı kaliteye ve aynı Mercedes-Benz garantisine sahip olan Reman motorlar, aynı zamanda yeni motora göre yaklaşık 1’e 3 oranında daha ekonomik.

banner114
BAKIM VE SERVİS 18.06.2015, 11:26 18.06.2015, 11:46 Taşıma Dünyası
Mercedes 3’te 1 fiyatına motor yeniliyor

Mercedes-Benz Türk, müşterilerine yönelik sunduğu servis ve hizmetleri genişletmeye devam ediyor. Bu kapsamda Mercedes-Benz kamyon sahipleri, bir Reman motor aldığında hem motorunu sıfır motor fiyatının üçte birine yenilemiş oluyor, hem de Mercedes-Benz Türk’ün Reman motora verdiği kilometre sınırı olmaksızın 1 yıl orijinal yedek parça ve işçilik garantisinden faydalanıyor.

Farklı ve yenilikçi ürünleriyle her zaman müşterilerinin yanında olan Mercedes-Benz Türk, yeni bir motorla aynı performansa, kaliteye ve garanti şartlarına sahip Reman motorlarıyla hem kaliteyi uygun fiyata sunuyor hem de çevreci üretime fayda sağlıyor.

Araç sahibi kullanılmış veya hasarlı motorunu Mercedes-Benz Türk bayisine vererek Reman motorunu hiç zaman kaybetmeden teslim alabiliyor. Reman motor, siparişi takip eden 24 saat içinde sevk ediliyor ve anında monte edilerek aracın yürür hale gelmesi sağlanıyor. Aynı zamanda araç sahibi, dilediği takdirde Mercedes-Benz Türk’ün sunduğu servis kredisinden de yararlanabiliyor.

İngilizce “Remanufacture” sözcüğünün kısaltılmış hali olarak yeniden üretim anlamına gelen “Reman” işlemi sayesinde uygun fiyata yüksek performans sağlayan Mercedes-Benz Türk, “Reman” motor kullanıcılarına 1 yıl boyunca sınırsız kilometre, yedek parça ve işçilik garantisi veriyor. Şirket, kullanılmış kamyon motorlarının Almanya’daki Mannheim Fabrikası’nda Mercedes-Benz uzmanlığıyla yenilenmesini sağlıyor.

6 aşamalı süreç ile enerji ve hammadde kullanımında % 85’e varan tasarruf

Mercedes-Benz kamyon kullanıcısı Reman motorunu Mercedes-Benz Türk yetkili servisinde aracına taktırarak kullanılmış veya hasarlı motorunu yetkili servise iade ediyor. Mercedes-Benz Türk bu motoru Almanya Mannheim motor üretim fabrikasına gönderiyor. Motor üretildiği fabrikada üretim standartlarında yenileniyor ve tekrar Türkiye’ye geri gönderiliyor.

Mercedes-Benz’in Reman motor üretimi 6 aşamada tamamlanıyor.

1.   Süreç kullanılmış motorun parçalarının demonte edilmesiyle başlıyor.

2.   Temizleme işlemi gerçekleşiyor, yani bütün parçalar yağ ve tozdan arındırılacak şekilde yıkanıyor ve korozyona uğramış parçalar özel yöntemlerle temizleniyor.

3.   Test ve değiştirme aşamasında kullanılabilir olduğu düşünülen parçalar boyutuna bakılmaksızın görsel ve fonksiyonel muayeneye tabii tutuluyor. Malzeme ve dayanım testleri yapılıyor. Testlerin sonucunda gerekli standart değerleri sağlayamayan parçalar yenisiyle değiştiriliyor.

4.   Tekrar kullanılan parçalar uzman ekip tarafından Mercedes-Benz kalite standartlarını karşılayacak şekilde Reman parçalar olarak montaj hattına yönlendiriliyor.

5.   Test edilen bütün parçalar Mercedes-Benz motor üretim hattına gönderilerek diğer orijinal yedek parçalarla Reman motorun montaj işlemine dahil ediliyor.

6.   Yeni motorlara uygulanan fonksiyonel testlerin aynısı Reman motora da uygulanarak aynı teknik ve kalite değerlerini sağladığı teyit ediliyor. Bu aşamanın da tamamlanmasıyla motor gönderime hazır hale geliyor.

Bu süreç ile Reman motorun üretimi Mercedes-Benz orijinal motorunun kalitesinde gerçekleşmiş oluyor. Kaliteden ödün vermeden tekrar kullanımı mümkün olan parçalar sayesinde malzeme, enerji ve hammadde kullanımında % 85’e varan tasarruf sağlanıyor.

Mercedes-Benz Reman motorlarıyla yeni bir devrin kapıları açıldı

Mercedes-Benz Reman motorun Türkiye yollarındaki kullanımı hızlı bir şekilde yaygınlaşıyor. Artık Mercedes-Benz kamyon kullanıcıları Reman motor hizmetinden faydalanarak;

·      daha hesaplı,

·      yeni motorlarla aynı yüksek performansa sahip,

·      Mercedes-Benz kalitesinde yenilenmiş,

·      servis kredisiyle taksitli ödeme olanağıyla,

·      kilometre sınırı olmaksızın 1 yıl orijinal yedek parça ve işçilik garantisiyle,

·      stoktan teslim alabildiği,

·      daha çevreci

bir motora sahip oluyorlar.  

Yorumlar (1)
Şükrü gören 8 yıl önce
Aracım 3240 850000de reman motorla değiştirebilirmiyiz ücreti ne olur bilginize tşk ler
banner117
15
açık
banner159