ZF: MAPAR ile aynı vizyonda buluştuk

banner113

ZF Services Türk Genel Müdürü Selim Aydınlıoğlu ile fuar standında bir söyleşi gerçekleştirdik. Selim Aydınlıoğlu ile ilk olarak MAPAR ile geçtiğimiz günlerde imzaladıkları Partner yetkili servis yapılanmasına yönelik konuştuk.

banner114
BAKIM VE SERVİS 26.11.2018, 11:51 26.11.2018, 12:06 Taşıma Dünyası
ZF: MAPAR ile aynı vizyonda buluştuk
ZF Services Türk Genel Müdürü Selim Aydınlıoğlu, satış sonrası sürecine yönelik yeni yapılanmanın ilk adımını MAPAR ile attıklarını belirtti: “Servis Partner ve Servis Point adında satış sonrası süreçlerine yönelik iki farklı yapılanmamız var. Türkiye genelinde 20 Servis Point hizmet noktamız bulunuyor, ancak Partner modelindeki ilk yetkili servis anlaşmamızı geçtiğimiz ay Mapar ile yaptık. Mapar’ın Bursa’daki tesislerinde ZF için yaptığı yatırımları en kısa sürede faaliyete almak için ortak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biliyorsunuz MAPAR’ın ticari araçlarda büyük bir bilgi ve tecrübesi var. Ancak kendilerine ZF portföyünün ticari araçlarla sınırlı olmadığını; iş makinası, marine, demiryolu, otomobil gibi segmentlerde de ZF’nin yüksek pazar payı olduğunu anlattığımızda ortak amaç ve vizyonda buluştuk. MAPAR tüm ZF portföyüne bakım ve onarım hizmeti verebilecek yetkinlikte bir iş ortağımız” dedi.  
■ MAPAR ile imzaladığınız sözleşmedeki Partner yetkili servis ifadesini bize açıklar mısınız?
- Türkiye operasyonlarımız kapsamında satış sonrası hizmet ağımızı büyütmek ve güçlendirmek öncelikli planlarımız arasında yer alıyordu. Almanya’da uzun zamandır kullanılmakta olan servis sözleşmelerinin kendi hukukumuza uygun hale getirilmesi biraz zaman aldı ancak nihayetinde Partner ve Point olarak isimlendirilen iki ana tip servis konsepti oluşturuldu. ZF Service Partner yetkili servisi, eğitimini aldığı ve özel ekipmanlarına ilişkin yatırımını yapmış olduğu komple şanzıman ve aksın dahil olduğu seviye 3 dediğimiz onarımlarda da her türlü hizmeti verebilmektedir. Partner Servis olabilmek önemli bir miktarda yatırım gerektiriyor. Bu yatırımın en büyük kısmını ZF standartlarındaki test standı oluşturuyor. Bir de ZF Service Point yapımız var. Bu noktalarımız ise daha düşük yatırım miktarları ile eğitim ve yetkisini aldıkları ürünlerimize bakım, diyagnoz ile 1. ve 2. seviye onarımlar çerçevesinde yetkilendiriliyorlar.
Şu aşamada Mapar ile özel ekipman, personel ve gerekli teknik eğitimleri planlıyoruz. Almanya bizi denetlerken biz de düzenli olarak yetkili servislerimizi denetliyoruz. 

■ Almanya’da Partner yetkili servis yapılanmasının uzun süredir var olduğunu belirttiniz. Neden bu yapıyı Türkiye’de şimdi hizmete alıyorsunuz?  

- Türkiye çok büyük bir coğrafya. ZF pazarda çok güçlü ve büyümüş durumda. Şehir içi otobüs pazarında %95 oranında ZF şanzımanı tercih ediliyor. Şehirler arası otobüs segmentinde bu oran %60, Kamyonda ise %41 seviyelerinde. Daha önce de belirttiğim gibi müşterilerimiz bu segmentlerle sınırlı değil. Diğer segmentlerde de pazar payımız artıyor ve müşterilerimize aynı hizmet kalitemizi sürdürmek zorundayız. Müşterilerimizin taleplerini yerine getirebilmek için çok yoğun çalışıyoruz. Bu senenin zorlayıcı ekonomik şartlarına rağmen kadromuzu büyüttük. Ancak biz ZF olarak bu işi tek başımıza yapamayız. Yetkili bayi ve servis toplantısında “Türkiye’de daha fazla büyümek için yeni iş ortaklarına ihtiyacımız var” demiştik. Çünkü artan iş hacmiyle müşteri memnuniyetini hep üst düzeyde tutabilmek için yeni iş ortaklarımızdan destek almamız lazım. Yani özetle mevcut müşterilerimize sunduğumuz hizmetin seviyesini koruyabilmek, yeni alanlardaki müşterilerimize de aynı kalitede hizmet verebilmek ve işimizi büyütmek için artık güçlü iş ortaklarımızla bu yolda ilerlemeye başladık.

■ Partner yetkili servis olarak ilk MAPAR’ı seçmenizde neler etken oldu?   

- ZF’nin ürün gamının sadece otobüs ve kamyon komponentlerinden oluşmadığını, iş makinalarından tutun, marine segmentine kadar çok geniş bir ürün gamımız olduğunu tekrar etmeliyim. MAPAR pazar potansiyelini çok iyi kavrayarak bu vizyona sahip çıktı. Elbette ki servis girişleri öncelikle otobüs segmentindeki müşteriyle başlayacaktır ama zaman içinde portföylerine kamyon, iş makineleri de eklenecektir. Bunun yanı sıra gelecekte marine ve otomobil gruplarında da birlikte çalışabiliriz. Tüm ürün yelpazemizden sorumlu olacaklarını bilerek, bu işe uzun vadeli yatırım kararı aldılar. Bizim İstanbul’daki tesisimizde verdiğimiz hizmet kapsamını zaman içinde Bursa’da da aynen sunacaklar, bu anlamda önemli bir vizyon buluşması sağladık. ZF’nin ürün portföyü yatırımcı için de farklı seçenekler sunuyor. Örneğin otobüs pazarı kötü giderse kamyona odaklanabilir, iş makinalarına veya marine veya otomobile yönlenebilir.  Sunduğumuz kalite ve garanti şartlarında müşterilerimiz bize güveniyor ve komponentinin ZF standartlarında onarılmasını istiyorlar. Bu yıl ZF Türkiye olarak 1000’in üzerinde komponent onaracağız. Kapasitemizin üzerinde talep alıyoruz ve tek başımıza talebe yanıt veremeyiz. Diğer müşterilere de ZF kalite standartlarında hizmet verebilmek için yeni Partner yetkili servislere ihtiyacımız var.  Bursa’daki müşteriyi de Ankara’dakini de memnun etmek durumundayız. Yarın buralarda da yapılanma sağlamamız gerekecek. Bu bir vizyon meselesi ve bu vizyon MAPAR’da var.  Biz ilk adımı attık, bu süreçte el ele ilerleyeceğiz.

■ 2018’i nasıl kapatıyorsunuz, 2019’a nasıl bakıyorsunuz? 

- 2018 için ciro planımız 103 milyon TL idi ama biz yılı yaklaşık 123 milyon TL ciroyla kapatacağız. 2019’a yönelik yine 2018 cirosuna göre bir plan yaptık. Kur etkisi ve ekonominin genel durumu önemli. Ben tüm olumsuzluklara rağmen hep pozitif kalma taraftarıyım. “Umutsuz durum yoktur. Umutsuz insan vardır.” ifadesini çok severim ve şirkette arkadaşlar da bayi ve servis organizasyonumuz da bu yaklaşımı benimsediler. Zaten ZF’nin ürün portföyü ve marka gücü bizi bu yönde destekliyor. 2018 yılında hedefimiz MAPAR’ı devreye sokmaktı ve bunun ilk adımını attık. Operasyon 2019’da başlar. Otomobil şanzımanına yönelik bir yapılanmaya gidebilir miyiz şu aşamada onu inceliyoruz. Aslında bu konuda biraz fazla detaycıyız ancak kalitemizden ödün veremeyiz. 2019’da yeni partner açılış planımız yok ama Point yetkili servislerimiz olacaktır. Şu anda 20 Point yetkili servisimiz var. Onlara yönelik olarak bir yenilenme süreci başlattık ve standartlarımızı oluşturduk. Burada tek mesele vizyonların buluşması. ■

ZF, Transist Fuarı’nda yeni ürünlerini sergiledi

ZF, Transist 2018 Fuarı’nda şanzıman ve aks teknolojilerinde gerçekleştirilen son gelişmelerin ve akıllı bağlantı çözümleri için geliştirilen Openmatics ürünlerini sergiledi.

ZF, Fuarı da, CeTrax lite merkezi elektrikli tahrik ünitesi, AxTrax AVE elektrikli tahrik aksı, Openmatics akıllı bağlantı çözümlerini ve PowerLine 8-vitesli otomatik şanzımanı tanıttı. ZF Services Türk standını, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüd Uysal ziyaret etti. Genel Müdür Selim Aydınlıoğılu, standa yer alan ürünlerle ilgili Bakan Turhan’a bilgiler verdi. 

PowerLine
PowerLine ile ZF, orta ölçekli otobüsler ve orta ağırlıkta hizmet kamyonları için otomatik şanzıman segmentinde yeniliklere öncü oluyor. PowerLine, doğal gazlı (LNG) motor uygulamaları için de uyumlu. Akıllı şanzıman kontrolü, son derece hassas manevra fonksiyonu, yokuş kalkış desteğine ve otomatik motor durdurma fonksiyonu gibi çeşitli sürüş fonksiyonları sunuyor. 

CeTrax lite
ZF, CeTrax Lite elektrikli merkezi tahrik ünitesi ile hafif ticari araçları sıfır emisyonlu sürüşe bir adım daha yaklaştırıyor. Bu kompakt ve hafif sürüş sistemi tam entegre bir elektronik kontrol ünitesi ile invertör içeriyor.

AxTrax AVE 
ZF’nin şehir içi otobüsler için geliştirdiği AxTrax AVE elektrikli tahrikli aksın yeni nesli, pazara sunulduğundan bu yana, elektrikli otobüs üreticilerinin bir numaralı tercihi oldu. ZF’nin elektrikli komponentleri ile donatılmış 50’den fazla otobüs ülkemizde birçok büyük şehirde kullanılmakta ve pazar lideri konumunda.

Openmatics 
Openmatics filo yönetim sistemi, karmaşık iş süreçlerinin, denetimi zor uygulamaların ve ağır finansal yüklerin sona erdirilmesi için tasarlanan çeşitli alt platformlardan oluşuyor. Bu alt platformlar daha etkin, verimli, sürdürülebilir, müşteri memnuniyetini yükselten ve ticari kazanç sağlayan iş modellerine geçiş yapabilmek için işletmelerin yanında olmaya her zaman hazır. ■


Ulaştırma Bakanı Cahit Turar, İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, TRANSİST Fuarı ZF Standında...





Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159