MAN, Yeni Neoplan Tourliner otobüsü tanıttı

banner113

MAN, şehirlerarası otobüs pazarının ihtiyaçları doğrultusunda birçok özelliği ile yakıt tasarrufu sağlayan Neoplan Tourliner EfficientLine’ı üretti.

banner114
TAŞITLAR 18.07.2014, 15:09 21.07.2014, 12:14 Taşıma Dünyası
MAN, Yeni Neoplan Tourliner otobüsü tanıttı

ERKAN YILMAZ / CANER ÖZCAN - AUTODROM-TUZLA

MAN, şehirlerarası otobüs pazarının ihtiyaçları doğrultusunda birçok özelliği ile yakıt tasarrufu sağlayan Neoplan Tourliner EfficientLine’ı üretti. Aracın henüz üretimde iken 20 sipariş aldığını belirten MAN Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Eren Gündüz, “Yıl sonuna kadar 65-70 arası bir satış hedefimiz var. Gelirlerin azaldığı, rekabetin arttığı otobüsçülük sektörüne birçok özelliği ile yakıt tasarrufu sağlayan bir otobüs sunuyoruz” dedi. 
MAN, sektörün ihtiyaçlarının incelenmesiyle başlayan ve çok titiz uzun bir çalışmanın ardından imalatı tamamlanan Neoplan Tourliner EfficientLine otobüsler yollara çıktı.  

Yakıt tüketimini minimuma indiren otomatikleştirilmiş şanzıman, verimi maksimuma çıkaran daha güçlü motor hacmi, çok daha hafif alüminyum alaşımlı özel jantlar, koyu yan camlar ile fark yaratan MAN Neoplan Tourliner Efficientline sınıfının en ekonomik aracı unvanını aldı. 

Test edildi 

MAN, 17 Temmuz Perşembe günü İstanbul’da düzenlediği organizasyonla yeni Neoplan Tourliner EfficientLine’ı gazetecilere tanıttı. MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret AŞ Genel Müdürü Kazım Tuncay Bekiroğlu ile Satış ve Pazarlama Direktörü Eren Gündüz, TopUsed Satış Müdürü Cüneyt Ergün, MAN Finans Genel Müdürü Vahit Altun, Otobüs Satış Yöneticisi Önsel Demircioğlu’nun da aralarında bulunduğu yöneticilerin katıldığı program Tuzla’daki Autodrom’da gerçekleştirildi. Gazeteciler MAN Neoplan Tourliner EfficientLine’i yakından inceleme ve özel pistte test etme imkanı buldu. MAN ve sektörle ilgili son gelişmelerin değerlendirildiği sohbetin ardından iftar yemeği yenildi.

Türkiye koşullarına özel tasarım 

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret AŞ Genel Müdürü Kazım Tuncay Bekiroğlu, yeni otobüsün, sektör oyuncularının tüm ihtiyaçları dikkate alınarak Türkiye koşulları için özel olarak tasarlandığını ifade ederek, “Neoplan Tourliner EfficientLine, şimdilik sadece Türkiye piyasasına sunulacak. MAN’ın sağlam ve mükemmeli yakalayan kalitesinin yanında işletme maliyetlerinin düşüklüğüyle öne çıkan bir model oldu. Müşterilerimiz, yolcularına hem Neoplan prestijini yaşatacak, hem daha çok kazanacak” diye konuştu. 

Türkiye büyüyen ekonomiye sahip 

Bekiroğlu, dünyada krizler yaşanmasına rağmen Türkiye’nin büyüyen bir ekonomiye sahip olduğunu belirterek bunun üretimden kaynaklandığını söyledi. Bekiroğlu, Man Ticari Araçlar grubu olarak, Türkiye’de şehirlerarası yolcu taşımacılığı sektöründe maliyetleri azaltan ürünler sunduklarını yeni NEOPLAN Tourliner EfficientLine araçta da bunu sağladıklarını dile getiren Bekiroğlu, “Tourliner daha önce lanse ettiğimiz ve hepinizin tanıdığı bir model. Tourliner daha önce lanse ettiğimiz ve hepinizin tanıdığı bir model. Bu Tourliner modelinin daha rekabetçi olması amacı ile bütün ekipmanları bütün unsurları optimize edilmiş hali Tourliner Effcilent line bugün sizlerle birlikte görücü karşısına çıkardık. 

Otobüsçü dostu bir araç 

Man Otobüs Satış ve Pazarlama Direktörü Eren Gündüz, otobüs pazarına neden yeni bir araç sunduklarını anlattı. Şehirlerarası otobüs pazarında kar marjlarının düştüğünü, doluluk oranlarının azaldığını ve otobüsçülerin demiryolu ve havayolu ile rekabet halinde olduğunu dile getiren Gündüz, Tourliner EfficientLine aracı ile otobüsçünün ciddi yakıt tasarrufu sağlayacağını belirtti: “Araçta daha az yakıt tüketimi sağlayan otomatikleştirilmiş şanzıman bulunuyor. Daha güçlü motor hacmi sayesinde maksimum verim alınabiliyor. Koyu renkli yan camlar ile daha klima kullanımı sağlanıyor. Bizim otobüs sektörü Alcoa parlak jantları çok severler. 100 kg daha hafif aliminyum özel jantlar sayesinde daha aza yakıt tüketimi sağlanıyor. Bunun dışında arabanın aks tahlil oranı da arka dingili de değiştirildi. Bütün yürür aksam değiştiği için de, kendi segmentinde en tasarruflu araç iken normal Tourliner iın yüzde 10 daha altına iniyor. Bunun yanı sıra otobüsümüzde parke görünümlü zemin  bulunuyor. Özel bir kimyasal malzeme parke gibi görünmesine rağmen suyu döküp deterjan  ile yıkayabiliyorsunuz” diye konuştu. 

Koltuk arkası ekran çıkışlı otobüs 

Otobüslerin koltuk arkası ekranlı olarak fabrikada üretildiğini, bundan sonra otobüslerin ekranlı satılacağını öngördüklerini belirten Gündüz, “Özel kafalıklı koltuklarımız, otobüslerimizi koltuk arkası olarak fabrikadan üretebiliyoruz. İsteyen müşterimiz otobüsünü ekranlı olarak sipariş edebiliyor ve otobüsünü teslim alabiliyor. Biz bundan sonra bu otobüslerin tamamen ekranlı satılacağını öngörüyoruz. Şu an ekran sadece 7 inç olarak mümkün ama 10 inç olarak da yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. Sektörde nereye hızı bir yönelim nereye bir ihtiyaç varsa en hızlı cevap  veren firma olmaya çalışıyoruz bu da satışlarımıza yansıyor” dedi. 

Yıl sonuna kadar 65-70 adet satılacak 

Gündüz, araç üretim bandından çıkmadan önce 20 adet satıldığını yıl sonuna kadar toplam 65-70 civarında otobüs satışının hedeflendiğini söyledi.
Man Finans Genel Müdürü Vahit Altun proaktif bir finansman sistemi geliştirdiklerini belirterek, “Büyük firmalarla başlayıp, küçük ve orta ölçekli firmalar da dahil olmak üzere kredi limiti hazırlayıp daha sonra müşteriye bunu hem kredi limiti ile hem de bu ürünün çeşitli promosyonları ile firma bazında kredilerini sağlıyor olacağız. Kredisi hazır, ürünü de hazır müşteriye ulaşmak olacak. Biz Man Finans olarak bu sektörü yaşatmaya çalışacağız. Sattığımız her 100 ikinci el otobüsün 87’sini Man Finans finanse ediyor” ifadelerini kullandı. 

MAN, şehirlerarası otobüs pazarının ihtiyaçları doğrultusunda birçok özelliği ile yakıt tasarrufu sağlayan Neoplan Tourliner EfficientLine’ı üretti.

TEKNİK BİLGİ

NEOPLAN Tourliner EfficientLine

Peronların en çok kazandıran aracı

ÖZEL ŞANZIMAN: Daha az yakıt tüketimi sağlayan otomatikleştirilmiş şanzıman 
GÜÇLÜ MOTOR: Daha güçlü motor hacmi sayesinde maksimum verim 
RENKLİ CAM: Koyu renkli yan camlar ile daha düşük klima kullanımı 
EKO-HIPOID: Eko-hipoid diferansiyel, 
HAFİF JANTLAR: 100kg daha hafif alüminyum alaşımlı özel jantlar sayesinde daha az yakıt tüketimi 
PRESTİJ: NEOPLAN konforu ve prestiji 

MOTOR
Tipi: MAN D 2676 LOH, EEV
Silindir: Sıralı, dikey 6 silindirli
Hacim: 12.400 santimetreküp
Azami güç: 324 kW/[email protected] 1/dk.
Azami tork: 2.100Nm @ 950-1.400 1/dk

ŞANZIMAN
Standart MAN TipMatik
EasyStart sistemi ile otomatikleştirilmiş
12 vites
 
GENEL
Toplam ağırlık
18.000 kg

YOLCU BÖLÜMÜ
Kapı: 2
Koltuk: 46+1+1

YAKIT DEPOSU
525 lt
 
YÜRÜR AKSAM
Frenler: EBS ile diskli fren sistemi 
Ön aks: Çok kollu aks ile bağımsız süspansiyon ve dengeleyici
Arka aks: Rijit aks uzun ve üçgen kol ile

ÖLÇÜ
Uzunluk:  12.000 mm
Genişlik: 2.550 mm
Yükseklik: 3.800 mm
Dönüş çapı: 20.610mm
Aks mesafesi: 6.060 mm
Ön sarkıntı: 2.680 mm
Arka sarkıntı 3.260 mm
Ayakta durma yüksekliği: 2.153 mm

Yorumlar (1)
mehmet eskin 9 yıl önce
Ben ilk defa binicem starline gibi rahat ve konforlumu acaba
banner117
15
açık
banner159