Gelecek Otomotiv turizm taşımacılarıyla buluştu

banner113

Mercedes-Benz Türk bayii Gelecek Otomotiv İstanbul lokasyonunda turizm taşımacılarına yönelik bir etkinlik düzenledi.

banner114
OTOMOTİV 14.11.2019, 12:19 14.11.2019, 12:32 Taşıma Dünyası
Gelecek Otomotiv turizm taşımacılarıyla buluştu
15 Kasım Çarşamba günü Gelecek Otomotiv'in Vadi İstanbul'daki lokasyonunda gerçekleşen etkinliğin ev sahipliğini Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar Satış Müdürü Serdar Yaprak, Gelecek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Beşir Acar, Genel Müdür Bekir Koman, Otobüs Satış Müdürü Cüneyt Ergün, Hafif Ticari Araç Satış Müdürü Gökhan Mede, Otomobil Satış Müdürü Cüneyt Kural yaptı. Etkinliğe Turizm Taşımacıları Derneği Başkanı Sümer Yığcı, Genel Sekreter Mehmet Öksüz, Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda turizm taşımacısı katıldı. 

İstanbul lokasyonu Nisan 2018’de açıldı
Gelecek Otomotiv Genel Müdürü Bekir Koman, turizm taşımacılarına şirketi tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.  Çok uzun yıllardır Mercedes-Benz Türk bayiliğini yaptıklarını belirten Bekir Koman, “İstanbul tarafında yeni sayılırız. 16 Nisan 2018 tarihinde İstanbul lokasyonumuzun açılışını gerçekleştirdik. Otomobil satış ve servis olarak başladık. Bu yılın başında hafif ticari araç satış ve servis hizmetine başladık. Burada yapılanmamızı halen sürdürüyoruz. Türkiye’nin can damarı turizm sektörü. Sizde bu sektöre hizmet veriyorsunuz. Bizler içinde çok değerli bir taşımacı grubusunuz. Sizlerle tanışmak, sizleri dinlemek ve kendimizi size tanıtmak, mevcut hizmet kalitemizi nasıl artırabiliriz düşüncesiyle böyle bir etkinlik gerçekleştirdik” dedi. 

Gelecek Otomotiv’in bayilik süreci 
Gelecek Otomotiv’in 15 yıl önce Mercedes-Benz Türk bayilik sürecinin başladığına dikkat çeken Bekir Koman, “Diyarbakır’da başlayan süreç Erzurum, Malatya ve İstanbul ile devam etti. Toplam 60 bin 500 m2 alanda satış ve servis hizmeti sunuluyor. 43 milyon Euro’luk bir yatırım gerçekleştirilmiş durumda. 250’nin de üzerinde çalışana sahibiz. Gelecek Otomotiv’in dürüstlük, şeffaflık ve müşteri memnuniyeti temel felsefesidir. Şirketimiz, birçok ürün grubunda müşteri memnuniyeti listesinde hep en üst sıralarda yer aldı. 2019 yılı itibariyle ortaklık yapısı değişti. Şirketin bugünlere gelmesinde büyük katkıları bulunan Sayın Hekim Tolog ayrıldı ve daha önce de büyük hissedarı olan Mehmet Emin Acar şirketin bütün hissesini satın aldı. Artık tek ortaklı olarak devam ediliyor. Haziran 2019 itibariyle de Sayın Beşir Acar şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlendi. Aynı zamanda 300 istasyonu bulunan S oil Akaryakıt Dağıtım Şirketi’nin de Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyor” dedi.  

4 lokasyonda hizmet veriliyor
4 noktada lokasyona sahip olduklarını da belirten Bekir Koman, “Diyarbakır lokasyonumuz 10 bin m2’lik bir alanda 2004 yılında 4.5 milyon Euro yatırımla faaliyete geçti. 84 çalışanı bulunuyor.  Tüm ürün gruplarına satış ve servis hizmeti sunuluyor. Erzurum lokasyonu 2008 yılında faaliyete geçti. 18.5 dönüm üzerinde bulunuyor. 4 milyon Euro yatırım yapıldı. 47 çalışan bulunuyor. Malatya lokasyonu 2010 yılında 6.5 milyon Euro faaliyete geçti. 22 bin m2 üzerinde hizmet veriliyor. Şu anda 42 çalışanı bulunuyor. Gelecek İstanbul Türkiye’nin en güzel bayisi olarak 2018 yılında faaliyete geçti. 10 bin m2’lik alanda 28 milyon Euro yatırımla faaliyete geçti. 75 çalışana sahibiz. Bu bölge çok önemli. Burada da diğer lokasyonlarda olduğu gibi ses getireceğiz” dedi.

Gelecek Otomotiv’in satış rakamları  
Bekir Koman, Gelecek Otomotiv’in satış rakamlarına yönelikte bilgiler verdi: Mercedes-Benz kamyonlarının şu an yüzde 13.7’sini biz satıyoruz. Hafif ticari araçta aldığımız pay yüzde 5.3’lerdeyiz. Ama bu rakam artacak. Yüzde 10’lar seviyesine geleceğiz. Otomobil de 8.2 pazar payımız var. Orada da yüzde 10’u geçmek hedefimiz. 15 yıllık veriye bakıldığında 16 bin 500 kamyon, 6 bin 400 hafif ticari, 7559 otomobil. 245 otobüs, 3459 da bir süre ürün grubunda bulunan treyler satışımız bulunuyor. 2008 yılında Avrupa’da satış sonrası hizmetler ile ödül aldık. 2013 yılında bölgede en fazla vergi ödeyen şirket olduk” dedi. Bekir Koman, 19 yıldır sektörde olduğunu da belirterek, “12 yıl Hastalya Otomotiv Genel Müdürlüğünü yaptım. 2013 yılında Gelecek Otomotiv grubuna geçtim. Şu anda tüm lokasyonlardan sorumlu genel müdür olarak görevimi yürütüyorum” dedi. 

Sizlere hizmet sunmak için bu tesisleri hayata geçirdik
Gelecek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Beşir Acar, madencilik, akaryakıt ve otomotiv alanında faaliyet gösterdiklerini belirterek, “Sizlerle hep masadayız. Sizleri burada ağırlamak bizim için büyük bir şereftir. Bu tesisleri sizlere hizmet sunmak için hayata geçirdik. Mercedes ile sizin aranızda bir köprüyüz. Davetimize katıldığınız için sizlere çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

Pazarda hareketlilik başladı
Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar Satış Müdürü Serdar Yaprak, her zaman taşımacıların yanında olduklarını belirterek, “İşler eskisi gibi değil ama hareketlilik başladı gibi görüyoruz, Pazar şartları zor olabilir. 2020 çok daha iyi olacak. Turizm çok iyi gidiyor. Antalya’dan çok iyi sinyaller alıyoruz. Taşımacılarla yeni araç yatırımını tekrar konuşmaya başladık” dedi. 

Şirket tanıtımının ardından turizm taşımacılarına Kaşıbeyaz Restaurant’ta bir yemek verildi.  


Gelecek Otomotiv, Vadi İstanbul'daki lokasyonunda turizm taşımacılarıyla buluştu.







Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159