banner69

Okul ve servis aracı Yeni Crafter pazara sunuldu

banner113

Yeni Volkswagen Crafter model ailesinin okul ve servis modelleri Ekstra Uzun Şasi ve Yüksek Tavanlı olarak, 16+1 ve 19+1 koltuk konfigürasyonlarıyla pazara sunuldu. Yeni Crafter, 245 bin TL’den başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor. 2019’da Crafter satış hedefi: 1000

banner114
OTOMOTİV 06.05.2019, 11:49 07.05.2019, 15:03 Taşıma Dünyası
 Okul ve servis aracı Yeni Crafter pazara sunuldu
HABER: ERKAN YILMAZ

%100 Volkswagen

Crafter ailesinin son üyeleri Yeni Crafter Okul ve Servis modellerinin tanıtımı amacıyla düzenlenen etkinlikte bilgi veren Volkswagen Ticari Araç Genel Müdürü Tolga Senyücel, “Yeni Crafter, yüzde 100 Volkswagen. Tüm genleri Volkswagen AG tarafından oluşturuldu. Yeni Crafter’ın değişen ve gelişen müşteri beklentilerini karşılamaya yönelik çok uzun bir hazırlık evresi oldu. Bu hazırlık döneminde üretici tarafından Crafter’ın en çok satıldığı pazarlardaki üründen, pazarlamadan ve satıştan sorumlu ekipler Volkswagen AG’ye davet edilerek, çalışma ve araştırmalar yapıldı. Pazarların geri bildirimleri, ihtiyaçları masaya yatırılarak, tüm veriler harmanlanıp bugün gördüğünüz yüzde 100 Yeni Volkswagen Crafter ortaya çıkarıldı” dedi.  


Volkswagen Ticari Araç Genel Müdürü Tolga Senyücel:
“Bu yıl Crafter aracımızın bulunduğu segmentte yüzde 6-7’lik bir pazar payı, 2020’de ise yüzde 10’luk pazar payı hedefliyoruz” dedi.  

Hedef pazar payı…

Tolga Senyücel, “Volkswagen Ticari Araç Türkiye olarak Crafter’ın da dahil olduğu C-D segmentinde daha önceki yıllarda yüzde 10’a yakın bir pazar payına ulaşma başarısını göstermiştik. Bu yılın geri kalan 7 ayında ise ilk etapta hedefimiz, ürünün pazar payını yüzde 6-7 seviyelerine çıkartmak. 2020 yılında ise yıl sonu ürün gamımıza katılacak yeni versiyonlarımızla, güçlenerek, bu segmentte arzu ettiğimiz yüzde 10’luk pazar payımıza tekrar ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. 

44 yıllık tecrübe

Volkswagen Ticari Araç’ın 1949 yılından bu yana üretim yaptığını söyleyen Tolga Senyücel, Crafter segmentinde ise markanın 1975’ten bu yana üretim yaptığını yani yaklaşık 44 yıllık bir tecrübeye sahip olduğu bilgisini vererek, “Bugün burada, Crafter’ın Okul ve Servis versiyonlarının tanıtımı amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bildiğiniz üzere Crafter Pikap ve Panel Van versiyonlarını geçen yılın ikinci yarısında satışa sunmuştuk. Bu sene ise Crafter Okul ve Servis versiyonlarıyla, C-D segmentinde varlığımızı güçlendirerek hedeflediğimiz pazar payına ulaşmayı arzuluyoruz” dedi.


Volkswagen Ticari Araç Pazarlama Müdürü Taner Kozlan:
“Yeni ürünümüzle ciddi başarılara imza atacağımıza inanıyoruz. Bu yıl bin adet, 2020’de ise 3 bin adetlik bir satış hedefi belirledik. Ağustos ayında tek çeker aracımızı, yılın sonunda ise uzun şasi önden çeker aracı pazara sunacağız. Crafter müşterilerine takas imkanı ve rekabetçi faiz oranları sunacağız. Şu anda iki filo müşterimize toplam 45 adetlik satış gerçekleştirmiş durumdayız. Ürünümüze gelen talep ve gösterilen ilgi bizi heyecanlandırıyor.”

İddialı geri dönüş

Volkswagen Ticari Araç Pazarlama Müdürü Taner Kozlan, pazardaki konumlarını Yeni Crafter’la çok daha güçlendireceklerine inandığını ifade etti. Globalleşen dünyada ticaretin son derece hızlı bir değişim içinde olduğunu, ticari hayatta kullanılan metotların, iş yapış şekillerinin de değişim gösterdiğini söyleyen Kozlan, “Ticarette kalıcı olmak isteyen markalar, değişen müşteri ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmak ve onların beklentileri doğrultusunda ürünlerini dizayn etmek zorundalar. Bu anlamda otomotiv sektörü de hızlı bir dönüşüm içinde. Otonom araçlar, elektrikli araçlar hayatımıza girmeye başladı. Elektrikli Crafter aracı da 2022 yılında pazara sunma yönünde çalışmalar sürüyor” dedi.  

Yeni Crafter ile büyük hedeflere

Değişen müşteri ihtiyaçlarına en uygun çözümleri yaratmaya çalıştıklarını belirten Kozlan, “Daha önceki yıllarda segmentin alt sınıfı olan minibüs pazarında yüzde 25’lik pazar payına ulaşma başarısı göstermiştik. Şimdi öncelikli hedefimiz, geçmiş yıllardaki bu gibi başarıları, Yeni Crafter ile tekrar elde etmek. Yeni Crafter’ın sahip olduğu yeni özellikleri ve ürün gamı ile bunu gerçekleştireceğine inanıyorum” diye konuştu.  

Yeni Crafter

Yeni Crafter Okul ve Servis modellerinin pazara sunulurken iki ana unsurun göz önünde bulundurulduğunu, konforlu ve güvenli yolculukları hedeflediklerini söyleyen Taner Kozlan daha sonra Yeni Crafter’la ilgili detaylı bilgiler verdi.


Ergo Comfort sürücü koltuğu

Crafter’ın sürücü koltukları müşteri istek ve beklentileri doğrultusunda iki farklı model olarak sunuluyor. Yeni Crafter’ın Highline modelinde kendi segmentinde ilk kez sunulan AGR Sertifikalı, 14 farklı yöne ayarlanabilen, sırt, bel, baldır desteği gibi birçok konforlu kullanım özelliği sunan, sürücü ağırlığına göre ayarlanabilir süspansiyonlu “Ergo Comfort” adında sürücü koltuğu bulunuyor.  


Comfortline ve Highline

Yeni Crafter Okul ve Servis, Comfortline ve Highline donanım seviyelerinde satın alınabilecek. Birçok güvenlik ve konfor özelliğinin standart olarak sunulduğu Comfortline donanım seviyesi dışında, müşteri istek ve beklentileri doğrultusunda oluşturulmuş. Highline donanım seviyesinde ise Composition Media radyo, Led Farlar ve Led Gündüz Sürüş Farları ile ErgoComfort Körüklü Sürücü Koltuğu standart olarak sunuluyor. 

Güçlü motor 

Sınıfının en güçlü motoruna sahip Yeni Crafter, 2.0 litre hacimli turbo dizel motorla satışa sunuluyor. Türkiye pazarında kendi segmentinde ilk olan 2.0 litre hacimli turbo dizel motor 177 PS güç üretirken 410 Nm tork sağlıyor. 

Manevra kabiliyeti 

Yeni Crafter’da standart olarak sunulan servotronik direksiyon, şehir içinde kolay manevra yaparak rahat kullanım ve park etmede kolaylık sağlıyor. 

Onaylı üstyapı

Yeni Crafter’ın en önemli özelliklerinden biri de üstyapı çalışmalarının bizzat Türkiye’de geliştirilmiş olması. Yeni Crafter’ın üstyapı çalışmaları Doğuş Otomotiv garantisi altında Türkiye’de gerçekleştiriliyor. 

8 ileri otomatik vites 

Sınıfında yalnızca Yeni Crafter tarafından sunulan 8 ileri otomatik vites seçeneği, yakıt tüketimini azaltan, hızlı ivmelenme sağlayan, yumuşak ve sarsıntısız vites geçişi sunuyor. Kullanım kolaylığı ve sağlamlığı ile öne çıkan bu şanzıman Yeni Crafter modellerini şehiriçi yolculuklar için çok uygun bir araç haline dönüştürüyor.

Sürücü destek sistemleri

Yeni Crafter araçlarda İkincil Çarpışma Önleme Asistanı, Rüzgar Savrulma Asistanı, Yorgunluk Tespit Sistemi, Şerit Takip Asistanı, Uzun far asistanı, Hız sabitleyici güvenlik donanımları mevcut.

Aerodinamik tasarım 

Highline donanımında standart olarak sunulan LED farlar, yoğun ışıklı ortamlarda dahi aracın çok rahat fark edilmesini sağlayarak, yol güvenliğini arttırıyor. Yeni Crafter’ın bir önceki nesline göre yüzde 10 daha düşük olan hava sürtünme katsayısı, yakıt tüketiminin düşürülmesine katkı sağlıyor.


Yeni okul mevzuatına uygun 

Yeni Crafter, okul servisleri mevzuatında yapılan yeni düzenlemelerle belirtilen tüm güvenlik özelliklerine sahip; yolcu koltuklarına entegre sensörler, araç dışındaki kör noktaları gösteren üç kamera, sınıfında tek olan otomatik yükseklik ayarlı, üç noktadan gergili emniyet kemeri bunların arasında öne çıkan özellikler. ■


245.000 TL’den başlayan fiyatlarla
Ticari araç kullanıcılarının ihtiyaçları göz önünde tutularak, bir önceki versiyonu tamamen geliştirilerek, yeniden tasarlanan Yeni Volkswagen Crafter; teknoloji, güvenlik ve konfor öğelerindeki yeniliklerle dikkat çekiyor. Hem iç hem de dış tasarımındaki dikkat çekici değişikliklerle sınıfının çok ötesinde özellikler sunan ve sınıfındaki standartları yeniden belirleyen Yeni Crafter, 245 bin TL’den başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

Yorumlar (2)
İlhan dağ 5 yıl önce
bunların motoru kaç km 300 binden sonra motor ararmıyız
Tahir ucarli 1 yıl önce
Sifir araba almak istiyoruz ama sifir yok diyorlar
banner117
15
açık
banner159