Otomotivin 2018 Gladyatörleri

Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) markaların satış ve iletişim başarılarını ödüllendirmek ve sektöre yeni bir hareket ve mücadele ruhu katmak amacıyla organize ettiği ODD Satış ve İletişim Ödülleri’nin dokuzuncusu renkli ve heyecanlı bir törene sahne oldu. 4 Ocak 2019 tarihinde Four Seasons Bosphorus İstanbul’da gerçekleşen geleneksel gecede toplam 18 daldaki ödüller sahiplerini buldu. Otomotiv sektörünün bir araya geldiği gece, Simge Fıstıkoğlu ve Anıl İlter’in neşeli sunumlarıyla renklendi.

banner114
OTOMOTİV 07.01.2019, 14:38 08.01.2019, 14:50 Taşıma Dünyası
Otomotivin 2018 Gladyatörleri
Otomotiv sektörünün en dikkat çeken, kapsamlı ve prestijli organizasyonu olan “ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2018 Gladyatörleri” bu yıl da güçlü bir rekabete sahne oldu.Sektörün “en”lerinin belirlendiği gecede kazanan en başarılı marka ve çalışmaları heyecanlı ve görkemli bir törenle ödüllerini aldı.
4 Ocak 2019 gecesi Four Seasons Bosphorus İstanbul’da gerçekleşen törene, ODD üye markaları, otomotiv dünyasının temsilcileri, basın mensupları ve davetliler katıldı.
 
“2018 yılında otomotiv sektöründeki zorluklara rağmen zeki ve yaratıcı iletişim yatırımı yapan markalar hedeflediği sonuçlara ulaştı”
 
Gecede konuşma yapan ODD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu geceye katılan tüm adayları tebrik ederek konuşmasına başlarken, otomotiv sektörünün 2018 yılını da kısaca değerlendirdi:
 
“Ekonomik belirsizlikler ve dalgalanmalar 2018 yılında sadece otomotiv sektöründe değil tüm sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerimizin yönetim kapasitesini zorladı. İçerisinde bulunulan süreci gerek ekonomimiz gerekse sektörümüz açısından dengelenme süreci olarak görüyoruz. Bu süreç içerisinde kamunun da öngörülü davranarak vermiş olduğu destekler çok değerli.  Son yıllarda yaratılan iç pazar, ana ve yan sanayinin başardığı üretim ve ihracat, bunların da ötesinde tüm sektörün ana oyuncuları ve bağlı sektörleriyle yarattığı istihdam ülkemiz için çok kıymetli. Otomotiv, birçok sektörü etkiliyor olmasıyla da önemli bir konumda. Dengelenme yılı olarak görülen 2019 yılının alınan önlemlerle desteklenmesi geçiş sürecinin kolaylaştırılması ve yarattığı olumlu etki bakımından da kıymetli.’
 
Gece toplam 18 dalda ayrı rekabete sahne oldu
 
“Satış” ve “İletişim” kategorilerinde toplam 18 dalda ödül verildi.
 
-İletişim Ödülleri kategorisinde halka açık kategorilerde adaylar;
Yılın Dergi Uygulaması, Yılın Dijital ve Sosyal Medya Uygulaması, Yılın Gazete Uygulaması, Yılın Radyo Uygulaması, Yılın Outdoor Uygulaması, Yılın TV Uygulaması dallarında www.oddgladyator.com sitesi üzerinden verilen oylar ile ilk 5 içine girmeye çalıştılar.
 
Halk oylaması ile ilk beşe kalan projeler ve halk oylamasına açık olmayan Yılın PR/Etkinlik Uygulaması, Yılın Entegre İletişim Kampanyası, Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi ve kategorilerinde yer alan tüm aday çalışmalar jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek, gecede canlı oylandı.
 
Bu ödüllerin yanı sıra gecede Jüri Özel Ödülü de sahibini buldu.
-Satış Ödülleri kategorisinde; En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası, En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası, En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Modeli, En Çok Satılan Otomobil Modeli, En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Markası, En Çok Satılan Otomobil Markası ve En Çok Satılan Otomobil ve Hafif Ticari Araç Markası kategorilerindeki birinciler, ODD veri tabanına işlenen yıllık satış adetleri sonuçlarına göre belirlendi.
 
Gecede tüm kategorilerde ödül alan firmalar, ödüller ile eş zamanlı olarak hazırlanan ve ODD tarafından onaylanan logoların bir yıllık kullanım hakkına da sahip oldu.
 
En yüksek katılım Dijital ve Sosyal Medya Uygulaması kategorisinde oldu
 
ODD üyesi markaların iletişim kategorilerine katılımları çok yoğundu. En büyük ilgi 12 aday çalışma ile “Dijital ve Sosyal Medya Uygulaması” kategorisinde olurken, “PR/Etkinlik Uygulamasında 10 çalışma” ve "TV uygulamasında kategorilerinde 8 adet çalışma yer aldı. Tüm kategoriler toplamında 64 çalışma ödül almak için mücadele verdi.
 
 ‘Yılın Basın Lansmanı’ ödülünü otomotiv basını belirledi
 
“Yılın Basın Lansmanı” ödülünü her yıl olduğu gibi bu yıl da otomotiv basınının değerli temsilcileri belirledi. Basın mensuplarının, 2018 yılı içerisinde katıldıkları marka ve modellerin test sürüşü ya da tanıtım etkinliklerini değerlendirdikleri bu kategoride aday olan markalar sistem üzerinden oylandı. Her gazetecinin sadece bir oy hakkının olduğu bu kategoride en çok oy alan aday, gecede ödülünü almaya hak kazandı.
  
Gladyatörlerin Yol Arkadaşları
 
Türk otomotiv sektörünün temsilcilerini buluşturan ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2018 Gladyatörleri’nin bu yılki destekçileri arasında; ana sponsor sahibinden.com başta olmak üzere, Castrol, Aytemiz, Bridgestone, Koçfinans, BASF, Otokoç, TEB, GEFCO, Autorola ve Marm Assistance yer aldı.
 
Jüri üyeleri 2018’nin “en’lerini” belirledi
 
Gladyatör Ödülleri’nin dokuzuncu yılında da Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Geçmiş Dönem Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Fügen Toksü başkanlığında, iletişim ve pazarlama alanında uzman akademisyenlerden oluşan tecrübeli jürinin profesyonel değerlendirmesiyle sonuçlar belirlendi.

Jüri Üyeleri:

1. 
Fügen Toksü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Medya ve İletişim Meclisi Başkan Yardımcısı      
2. Prof. Dr. Suat Gezgin, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı 
3. Prof. Dr. İbrahim Kırcova, Yıldız Teknik Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü Öğretim Üyesi 
4. Dr. Cüneyt Evirgen, Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU) Direktörü 
5. Dr. Şafak Şahin, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı, Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi
6. İsmail Hakkı Polat, Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Görevlisi
7. Ahmet Akın, Kramp Ajans Başkanı
8. Emine Pura, Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği Geçmiş Dönem Yönetim Kurulu Başkanı
9. Zehra Öney, Mobil Pazarlama Derneği (MMA) Türkiye İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyesi
10.Melda Barkın, Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi
11. Neslihan Olcay, IAB Türkiye Başkan Yardımcısı
12. Banu Barbarosoğlu, sahibinden.com, Reklam Satış Genel Müdür Yardımcısı
13. Onur Dede, Castrol Türkiye, Orta Asya, Ukrayna Pazarlama Müdürü
14. Evren Güzel, Brisa Pazarlama Direktörü
15. Alp Refik, Google Türkiye Sektör Lideri

Ödül Alan Gladyatörlerimiz:

SATIŞ ÖDÜLLERİ
En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası: Mitsubishi
En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası: DS
En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Modeli: Ford Transit
En Çok Satılan Otomobil Modeli: Fiat Egea
En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Markası: Ford
En Çok Satılan Otomobil Markası: Renault
En Çok Satılan Otomobil ve Hafif Ticari Araç Markası: Renault
 
İLETİŞİM ÖDÜLLERİ
Yılın Dergi Uygulaması: Lexus / Vücut Isısına Duyarlı Dergi Reklamı
Yılın Dijital ve Sosyal Medya Uygulaması: Skoda / KAROQ İsim Lansmanı
Yılın Gazete Uygulaması: Renault / “Şerit Takip Sistemi” – Çizgini Bozma
Yılın Radyo Uygulaması: Toyota / Hybrid Sessiz Sürüş Keyfi
Yılın Outdoor Uygulaması: Seat / Interactive Giantboard Uygulaması
Yılın PR/Etkinlik Uygulaması: Nissan / Navara Türkiye Şovu
Yılın TV Uygulaması: Fiat / Doblo Sağlam Seçim
Yılın Entegre İletişim Kampanyası: Mercedes-Benz / X-Class Entegre İletişimi
Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi: Ford / Kadınlar Günü
 
Yılın Jüri Özel Ödülü: Mercedes-Benz / Mercedes-Benz Türk StartUP Projesi
Yılın Basın Lansmanı: Dacia Duster

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159