ZF ürün yenileme programını anlatacak

banner113

ZF Aftermarket, 23-25 Haziran tarihlerinde Amsterdam'da ReMaTec 2019 Fuarı'nda, yalnızca yenilenmiş ürün portföyünü tanıtmakla kalmayıp ayrıca ZF grubunun ürün yenileme süreçlerinde elde ettiği başarı hikayesini de anlatacak.

banner114
OTOMOTİV 20.06.2019, 16:10 20.06.2019, 16:14 Taşıma Dünyası
ZF ürün yenileme programını anlatacak
Ürün yenilemesi (Re-Man) sayesinde, yeni üretim parça tedariğine kıyasla büyük oranda enerji ve malzeme tasarrufu yapmak mümkün. ZF, bu çevreci hedefi daha 1962 yılında benimsedi ve yıllar içerisinde ürün yenileme (Re-Man) programını genişletti, Fren, şanzıman, direksiyon sistemi veya tork konvertörlerinden oluşan geniş bir araç bileşen yelpazesi, 15 farklı lokasyonda orijinal ekipman kalitesinde yenilenmekte olup, bu trend gittikçe yayılıyor.



ZF Aftermarket, 23-25 Haziran tarihlerinde Amsterdam'da yenileme (Re-Man) sektöründeki dünyanın önde gelen uzmanları için düzenlenecek olan ReMaTec 2019 Fuarı’nda, yalnızca yenilenmiş ürün portföyünü tanıtmakla kalmayıp ayrıca ZF grubunun ürün yenileme süreçlerinde elde ettiği başarı hikayesini de anlatacak. ZF, sürdürülebilir/çevreci üretimde kaydedilen başarılar için verilen altın “Beşikten-Beşiğe” sertifikası (Cradle to Cradle) ile geçmişte birkaç kez ödüllendirilmişti. Örneğin, en son ZF'nin Bielefeld şubesi, Sachs debriyaj baskı plakalarının yenilenmesindeki başarısından dolayı bu sertifikaya layık görülmüştü.



ZF Aftermarket, ürün kalitesi ve yeniden değerlendirdiği ürün miktarı ile tatmin edici çözümler sunuyor. Bunun bir örneği de Çek Cumhuriyeti'ndeki Frýdlant lokasyonundan: 1999 yılındaki kuruluşundan bu yana ZF Aftermarket tesisinde 4.000.000'dan fazla fren kaliperi ya da bir diğer deyişle iş günü başına yaklaşık 766 fren kaliperi yenilendi. Avrupa ve EEMEA Operasyonları ve Yenileme (Re-Man) Direktörü Jirka Horvath, “Galler Bölgesinde Wrexham şehrindeki yenileme tesisimizle, ZF Aftermarket tesislerinde üretilen fren kaliperleri sayısında her yıl yeni bir rekor kıracağız” diyor.



Yenileme: Endüstriyel standart süreci

Yenileme süreci, eski parçaların atölyede araçtan sökülmesiyle başlar. ZF Aftermarket uzmanları, ürün yenileme noktalarına gelen parçaları inceler, değerlendirir, söker ve temizler. Ardından hasarlı parçaları ayırarak, çevreye zarar vermeden elden çıkarırlar ya da geri dönüştürürler. Montaj sırasında, ZF Aftermarket teknisyenleri hasarlı ve eksik parçaları orijinal ekipman kalitesindeki yedek parçalarla değiştirir, aşınmış parçaları değiştirir ve gerekirse yazılımı günceller. Mevcut teknolojinin orijinal ekipmandan daha gelişmiş olduğu durumlarda, orijinal ürün kalitesinde küçük sapmalar olabilir. Bu durumda, teknik bir yükseltme (upgrade) işlemi yapılır. Son olarak, bileşen yedek parça olarak kullanılmak üzere yeni bir garantiyle yedek parça pazarına sunulur.



ZF Yedek Parça Satış Bölümü Üretim Müdürü Erik Naumann bunu şu şekilde açıklıyor: “Bu sürecin endüstriyel bir standart olduğunu ve onarım işi olmadığını vurgulamak için “yenileme” (Re-Man) diyoruz. Sınırlı doğal kaynaklara olan talebi, yenileme programımız sayesinde yeni ürün imalatına kıyasla %90 oranında azaltabiliyoruz. Ayrıca üretimde tüketilen enerjide de yaklaşık %90 oranında tasarruf sağlıyoruz. Bu sürdürülebilir enerji ve malzeme tasarrufu ile çevre ile uyumlu bir mobilite elde edilmesinin yanı sıra kişisel CO2 ayak izi oranı da düşürülmüş oluyor.”




 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159