Ford Otosan, Yeni Egzoz Emisyon Sistemleri Test Merkezini Gölcük Fabrikası’nda devreye aldı

banner113

Türkiye otomotiv sektörünün Ar-Ge lideri Ford Otosan, Gölcük Fabrikası içerisinde Egzoz Emisyon Sistemleri Test Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

banner114
TAŞITLAR 15.07.2014, 12:08 15.07.2014, 14:04 Ekrem Özcan
Ford Otosan, Yeni Egzoz Emisyon Sistemleri Test Merkezini Gölcük Fabrikası’nda devreye aldı

Türkiye otomotiv sektörünün Ar-Ge lideri Ford Otosan, yatırımlarını Gölcük Fabrikası içerisindeki Egzoz Emisyon Sistemleri Test Merkezi ile sürdürüyor. Tübitak Ar-Ge teşviği de alan ve yaklaşık 1,5 Milyon Euro tutarındaki tesis, Ford’un tüm dünyada bu konuda hizmet veren ilk tesisi olma özelliğini taşıyor. Bu tesisin turbo motorların geliştirme konusunda çalışacak bir benzeri, yılsonuna doğru Kuzey Amerika’da açılacak. Yeni tesis ile birlikte Ford Otosan’ın İnönü ve Gölcük tesislerindeki araç ve aktarma organları test merkezlerine yapmış olduğu toplam yatırım 21 Milyon Euro’ya ulaştı. Ford’un Avrupa’daki ticari araç üretim üssü ve hafif ticari araç geliştirme merkezi olan Ford Otosan, yeni tesisinde dizel motorlar ve aktarma organlarının geliştirilmesi faaliyetlerini bir adım ileriye taşıyacak. Gerçekleştirilen yatırımla dışarıya bağımlılıklarını azaltacaklarını belirten Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Bu tesis sayesinde özellikle Euro 6 normlarını karşılayacak Ecotorq motorların gelişimini kendi içimizde yürüterek Ford Otosan’a yeni bir değer katıyoruz ve gelecekte gerçekleştireceğimiz diğer Ar-Ge faaliyetleri için de eşsiz bir test merkezine sahip oluyoruz” dedi.


Ford Otosan’ın hem geliştirdiği ve hem de ürettiği hafif, orta ve ağır ticari araçların gereksinimleri göz önünde bulundurularak inşa edilen Egzoz Emisyon Sistemleri Test Merkezi, Ford Otosan’ın geliştirerek araçlarında kullandığı atık gazların doğaya salınımını azaltan egzoz emisyon sistemlerinin Ar-Ge çalışmalarında, daha üst bir seviyeye geçmesini sağlayacak.

 

Ford Otosan: Ar-Ge faaliyetlerinde bir dünya markası


Ar-Ge faaliyetlerine 1961 yılında sadece 10 mühendis ile başlayan Ford Otosan, günümüzde sayıları 1.300’ü bulan Ar-Ge mühendisi ile bir dünya markası haline geldi. Ford Otosan ortaklığının 10’uncu yılı olan 2007’de Gebze Mühendislik Merkezi’ni açan şirket Ar-Ge hizmetlerine hız verdi. Ford Otosan tarafından global olarak tasarlanan ilk ürün olan, hem Türkiye hem de Ford Otosan için bir kilometre taşı haline gelen Connect, 2009 yılında Kuzey Amerika’ya ihraç edilerek bir ilkin gerçekleşmesini sağladı. Bugün Ford Otosan, Ford’un dünyadaki en büyük 3 Ar-Ge merkezinden biri konumunda. Ford’un dizel motorlarının geliştirilmesi ve kalibrasyonunu yapan merkez olarak hizmet sunan Ford Otosan, aynı zamanda Ford’un dünyadaki ağır ticari araç geliştirme ve üretim merkezi olarak faaliyet göstermekte. Bunun yanısıra global pazarlar için sadece Türkiye’de üretilen yeni Tourneo Courier ve Transit Courier modellerinin tüm mühendislik hizmetlerini gerçekleştirerek Ford’un hafif ticari araç geliştirme merkezi özelliği de kazandı.

 

 

 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159