Iveco Yeni Daily Türkiye yollarında

banner113

Taşıma kapasitesi geliştirilen, yol tutuşu, çevikliği, kaliteli bir otomobilde olan sürüş konforu ile öne çıkan Yeni Daily, bir önceki modeline göre ortalama yüzde 5,5 yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu miktar şehir içinde EcoPack ile yüzde 14’e kadar ulaşıyor. Yeni araçlar 59 bin ve 62 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılacak.

banner114
TAŞITLAR 17.11.2014, 15:34 17.11.2014, 16:08 Taşıma Dünyası
Iveco Yeni Daily Türkiye yollarında
Yeni Daily serisi 13 Kasım Perşembe günü düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Yeni Daily; yükleme verimliliği, sınıfının en iyisi yükleme hacmi, üstün kapasitesi, konforu, bir otomobilde bulunan sürüş konforu ve yakıt verimliliğinde önemli iyileştirmeler sunan motorları ile kendi kategorisinin en iyi aracı konumunda bulunuyor. 

Türkiye bizim için önemli 

Iveco Türkiye Genel Müdürü Maurizio Manera, Türkiye’nin Avrupa ticari araç pazarında önemli bir yere sahip olduğunu açıkladı: “Iveco olarak Türkiye’ye çok önem veriyoruz. Türkiye’de de bu yıl Ekim sonu itibariyle 44 bin 569 adetlik bir pazar oluştu. 3,5 ton üstü ticari araç pazarının yıl sonunda 67 bin adet seviyesinde kapanacağını tahmin ediyoruz. Biz de Iveco olarak bu pazarda büyümemizi sürdürüyoruz ve geçen sene yüzde 7,4 olan pazar payımızı bu yıl sonu itibari ile yüzde 8 seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu pazar payı ile 5 bin adedin üzerinde perakende satışa ulaşacağımızı düşünüyoruz.” 

700 milyon dolarlık yatırım 

Manera, Iveco’nun Türkiye’deki bayi ağının güçlendiğini dile getirdi ve geçen yıl açılan Gaziantep bayisinin ardından yıl sonunda Konya’da yeni bir yapılanma planladıklarını söyledi. 

Manera, Yeni Daily’i tasarlarken kalite, ürün ve hizmet konusunu rehber edindiklerini; Yeni Daily’i üretmeden önce bayilerden ve müşterilerden geri bildirimler aldıklarını; Yeni Daily’i işçi, bayi ve satış temsilcilerinin eğitildiği bir süreçten sonra pazara sunulduğunu belirtti: “Bu hem Iveco hem de bizim için önemli bir yatırım. Şu ana kadar 700 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirildi. Çünkü Daily’nin her altı segmentte de lider olması veya kalması gerekiyor. Yeni Daily’de bizim ilk sloganımız, ‘kalite birinci önceliğimizdir’ oldu. Teknoloji, ekonomi, konfor ve tasarım açısından yeni Daily panelvan şu an pazarda bulabileceğiniz en iyi ürün. Gerçek bir ticari araç istediğinizde bunu sadece ticari araç üreten bir firma gerçekleştirebilir.” 

2015 Yılının En iyi Panelvanı 

Iveco Yeni Daily’nin mükemmelliğinin Hannover’deki Ticari Araçlar Fuarı’nda ödüllendirildiğinin altını çizen Manera, “Hannover Fuarı’nda, Yeni Daily 2015 yılının panelvanı seçildi. Türkiye dahil seçimi yapan jüri içerisinde Avrupa’nın önde gelen dergilerinden temsilciler de yer alıyor. Bu ödülü aldıktan iki ay gibi kısa bir süre sonra Türkiye pazarına bu aracı tanıtıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlere şimdiye kadar üretilen en iyi Daily’i sunmaktan gerçekten çok büyük keyif aldım” dedi.

3,5 tondan 7 tona kadar 

Pazarlama ve Bayi Geliştirme Müdürü Tansu Giz, yakıt tüketimi, dayanıklılık, tasarım, konfor, ikinci el değeri ile müşterilerin her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilecek değerli bir araç üretildiğini belirterek, “Biz bu araca verdiğimiz önemden dolayı ilk önce satış teşkilatını eğittik. Müşterilerimizle test sürüşü yaptık. Panelvanda iddialı olacak Yeni Daily’de çok büyük değişiklikler var. Aracın yüzde 80’i değişerek, yeni baştan tasarlandı. Panelvan, Yeni Daily, 7 ton azami yükte ağırlık, 4,7 ton taşıma kapasitesi, 205 beygire kadar bir yeni motora sahip. 3,5 tondan 7 tona kadar değişik versiyonlarımız bulunuyor. Bir önceki Daily’de en büyük versiyon 17,2 metreküptü, burada 19,6 metreküpe kadar çıktık ve pazarda ilk özelliğini yakaladık” diye konuştu.

Tansu Giz, Yeni Daily’nin kullanıcılara otomobil konforu sunduğunu belirterek, “Her türlü güvenlik özelliğini standart olarak sunuyoruz. Direksiyonun küçültülmesinden, ses izolasyonu, koltukların yeniden tasarlanmasına kadar yeni Daily’de birçok şey değişti.Her türlü güvenlik özelliğini standart olarak sunuyoruz. Burada daha iyi ses izolasyonu, daha iyi görüş açısı, yeni klima sistemi, yeni koltuk yeni kumandalar ve yeni sürüş pozisyonu özelliği, EPS, ASR ve yokuş kalkış destek sistemi özellikleri bulunuyor “ ifadelerini kullandı. 

Doğalgazlı versiyon

Iveco’nun ticari araç markaları arasında en iyi marka olduğunu vurgulayan Tansu Giz, “Yeni Daily’de de Doğalgazlı versiyon sunuyoruz. Iveco sadece kendisi için doğalgazlı motor üretmiyor. Başka markalar için de doğalgazlı motor üretiyor. Şimdiye kadar 24 bin adet Iveco motorlu doğalgaz motorlu araç satılmış. Bunların 6 bin tanesi de Daily ürünü” diye konuştu.

Ticaretin olduğu her yerde 

Iveco Türkiye Hafif Ticari Araç Ürün Müdürü Süha Yılmaz ise ticari aracın ekonominin temel taşı olduğunu, Iveco’nun da ticaretin olduğu her yerde bulunduğunu söyledi. Yeni Daily’nin tercih edilme nedenlerinde çift tekerlekli özelliğinin ön plana çıktığını kaydeden Yılmaz, “Yeni Daily performansı ile kullanıcıların yanında olacak. Arkadan itiş özelliği ile sınıfındaki en yüksek güce ve torka sahip. Yeni Daily’de ayrıca 6 vitesli manuel ve otomatik şanzıman seçeneklerini de sunuyoruz. Bunun yanı sıra kullanıcılara karlı bir ürün sunduk. Yeni Daily yüzde 5 yakıt tasarrufu sağlıyor. Araçta maksimum verimliliği sağlamak için Ecoswitch modu kullanıldı. Aracın aerodinamik yapısı ve 40 kg artırılmış yük kapasitesi ve 4,7 tona kadar yük taşıma kapasitesi de karlılığa katkı sağladı. Yeni Daily, yüksek manevra kabiliyeti, kısa dingil mesafesi ve yüksek tekerlek dönüşü sayesinde kullanıcıların beğenisini kazanacak. Iveco olarak 3,5 tonluk kamyonet grubunda 4 bin 100 dingil mesafesiyle, 7 tonluk kamyon grubunda da 4 bin 750 dingil mesafesiyle en uzun kasa boyutunu veriyoruz. ESP özelliğini CD, Bluetooth ve teybimizi standart olarak verdik. Diğer markaların vermediği ne varsa biz veriyoruz” dedi.

110 ülkede 2,6 milyon adet 

Daily “küresel” bir araç. Çünkü bugüne kadar 110 ülkede 2,6 milyon adet satıldı. Araçlar İtalya’nın Mantova kentinin yakınında bulunan Iveco Suzzara fabrikasında ve İspanya’daki Valladolid fabrikasında üretiliyor. Şirket son zamanlarda üretim hatlarını yenilemek için büyük miktarda yatırım yaptı.

Optimum fiyat

Iveco Türkiye Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Teoman, fiyatı optimum seviyelerde tuttuklarını belirterek, “Pazarda iyi bir yerdeyiz. En basit şasi 59 bin 900 lira. Panelvan 62 bin lira, ÖTV ve KDV dahil. Tavsiye ettiğimiz perakende fiyatlar bunlar. Türkiye’deki fiyatlandırmayı piyasa belirliyor. Biz de ona ayak uyduruyoruz. Finansal kampanyalarla destekli Iveco Kapital’i kullanıyoruz” dedi. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159