Rakiplerimiz için uykusuz geceler başlıyor!

banner113

Volvo Group Trucks GEE’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Marco Lazzoni, ürün gamının tamamını yenileyerek, Türkiye pazarındaki hedeflerini daha da büyüttüklerini iddialı bir şekilde açıkladı.

banner114
TAŞITLAR 07.06.2014, 13:21 07.06.2014, 13:32 Taşıma Dünyası
Rakiplerimiz için uykusuz geceler başlıyor!

Renault Trucks, ağır ticari araç tarihinde bir ilki gerçekleştirerek 2 milyar Euro’luk yatırımla tüm ürün gamını aynı anda yenileyerek bir ilke imza attı. Renault Trucks, gerçekleştirdiği lansmanda yeni ürün gamı ile birlikte Euro 5 motor seçeneğini tanıttı. 


5 Haziran Perşembe günü İstanbul Yeşilköy CNR EXPO Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısı ile yeni gam ve Euro 5 motor seçeneklerinin Türkiye tanıtımı yapıldı. Toplantıda Renault Trucks Başkanı Bruno Blin, Volvo Group Trucks GEE’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Marco Lazzoni ve Volvo Group Trucks Türkiye Başkanı Mete Büyükakıncı, Renault Trucks Satış Direktörü Tolga Küçükyumuk hazır bulundu.

Yatırım planlarımız sürecek

Türkiye pazarının Volvo Group hedeflerini gerçekleştirme açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten Volvo Group Trucks GEE’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Marco Lazzoni, “Hızlı büyüyen ülkeler arasında Türkiye’nin büyüme performansının gerçekten şaşırtıcı olduğunu görüyoruz. Avrupa ile Orta Doğu ve Kuzey Asya arasında bir lojistik merkez ve köprü konumunda. Türkiye; Rusya, Almanya, İngiltere ve Fransa’nın ardından Avrupa’nın beşinci büyük pazarı. Kamyon grubunda başarılı olmak bizim için çok önemli. Türkiye pazarında geçmişe kıyasla çok daha farklı bir pozisyona geleceğiz. Volvo Group Trucks olarak dinamik ve dev pazarda büyük bir oyuncu olmak istiyoruz. Türkiye için hazırladığımız yatırım planlarımız gelecekte de sürecek” dedi.  

Alınabilecek en iyi ürünler

Lazzoni, “Bizim ve rakiplerimizin geçmişte yaptığımız hatalardan dolayı büyük olasılıkla, Türkiye pazarının potansiyeli yeterince değerlendirilmedi. Ancak Türkiye’de şimdi rakiplerimize kıyasla büyük farkımız var. Şu anda dünyada alınabilecek en iyi ürünler burada. Rakiplerimiz bir önceki neslin ürünlerini getiriyorlar. Belki bu, şimdiye kadar başarıyla yürümüş olabilir. Biz Türkiye’ye en iyi ürünü getiriyoruz. Rakiplerimiz artık uykusuz geceler yaşayacak. Çünkü doğru araçlarla buradayız Ürünlerle ilgili çok çok olumlu bildirimler geldi. Bu kendimize duyduğumuz güveni arttırıyor. Bazı somut eylem planları da açıkladık. Öncelikle bu pazarın ne kadar önemli olduğunu kabul etmek çok önemli.  Bizim amacımız gerçek inovasyonu desteklemek. Türkiye’de müşteriler niçin 10 yıl öncesinin kamyonlarını alsınlar? Perakende satış organizasyonunu artık tamamen biz gerçekleştireceğiz. Volvo Grup’un kendisi bayi olacak. Zorlu bir pazar olduğunu, çok savaş verilmesi gerektiğini de biliyoruz.  Türkiye’de kamyon sektörü aslında garip bir pazar. Dünya çapında yaşanan rekabet burada görülmüyor. Dünyadaki rekabet, Türkiye’de yaşanandan daha farklı; bunu açık olarak söylüyorum. Bu bizim de hatamız. Teknolojiye, inovasyona çok büyük önem veriyoruz. Sizlerin de bize yardımcı olmanızı rica ediyoruz. Türkiye’nin doğru yönde yönlendirilmesi gerekiyor. Yolculuğa yeni çıktık ve çok emin adımlarla ilerliyoruz. Belirli bir aralıklarla bizim adımlarımızı sorgularsınız. Çünkü biz, gerçekten başarılı olmak istiyoruz” dedi.  

Kamyonlar birer kâr merkezidir

100 ülkede 14 bin çalışanla büyük bir aile olduklarını belirten Renault Trucks Başkanı Bruno Blin, “2013’te 43 bin adetlik satışa imza attık. Tamamını aynı anda yenilediğimiz ürün gamımız için 2 milyar Euro’luk bir yatırım yaptık. Yatırımlarımız gelecekte de sürecek. Müşterilerimiz için her biri birer kâr merkezi olan araçlarımız, endüstride büyük ses getirdi” dedi. Yeni ürün gamının yakıt ekonomisi, yürüyen aksam, taşıma kapasitesi, üstyapı uygulanabilirliği ve düşük yakıt tüketimine yönelik hizmetlerle işletme maliyetlerini düşürerek kârlılığı artırdığını vurgulayan Blin, “Bir müşteri Renault Trucks’ı tercih ettiğinde bir kamyondan fazlasını satın almış oluyor. Bu yeni gam ile müşterilerimiz tüm beklentilerinin karşılanacağından emin olabilirler” dedi. Piyasanın en düşük yakıt tüketimi sayesinde Renault Trucks araçların haklı bir üne sahip olduğunun altını çizen Blin, “Yeni ürün gamımız, genlerindeki düşük tüketimle doğdu ve şimdi daha da az tüketen araçlardan bahsediyoruz. Yeni Renault Trucks ürün gamı, bir önceki nesle göre yüzde 5 daha az yakıt tüketiyor” dedi. 

Bursa’da maliyet makul olmayacaktı 

Bursa’da üretimi geçen yıl sonlandırmalarına yönelik açıklamada bulunan Blin, “Karsan ile sözleşmemizi olumlu bir şekilde sonlandırdık. Yeni ürün gamına yönelik yatırım maliyeti makul olmayacak ölçüdeydi. Biz ürünün geliştirilmesine, ürünün temel özelliklerine yatırım yapma tercihini kullandık. Yeni bir üretim hattı kurmak o kadar çok maliyetli olacaktı ki, sürdürülebilir olmayacaktı” dedi. 

Kalite ve rekabet artacak

2013 yılının başında çift markalı servis teşkilatı yapılanmasını, hedeflenen süreden daha kısa bir sürede tamamladıklarını belirten Volvo Group Trucks Türkiye Başkanı Mete Büyükakıncı, “Türkiye’nin dört bir yanında 25’e yakın servis noktasıyla hizmet verdiğimiz müşterilerimize, nerede olurlarsa olsunlar, artık çok daha yakın olduğumuzu gururla söyleyebilirim” dedi. Büyükakıncı, bu araçların Türkiye’deki kamyon pazarında kaliteyi ve rekabeti artıracağını, nakliyeciler için çok büyük avantajlar getireceğini de açıkladı. 

Nakliyeci para kazanacak

Renault Trucks Satış Direktörü Tolga Küçükyumuk, “Bu kamyonlar, Renault Trucks markasının dayanıklı ve verimli kamyonları piyasa sunma kararının bir ispatı. Bu araçlar birer kâr merkezi olarak tasarlandı. Bu araçlarla biz müşterimize para kazandırmayı hedefliyoruz. Bu bizim birinci önceliğimiz. Bir nakliyecinin yakıt maliyeti yüzde 40 seviyelerinde. 2013-2014 yılları arasında yakıt maliyeti üç kat arttı. Yakıtta sağlanan her avantaj nakliyecinin kârını artırır. Yakıt maliyetini düşürecek önemli tasarımlar bulunuyor. Ön camın 12 derecelik açısı var; bu bir faktör. Buna ek olarak araçlar önden arkaya doğru genişleyen, adeta bir ok benzeri tasarıma sahip. Bu da aracın havayı daha etkin yararak ilerlememesini ve arkasındaki dorse ile mükemmel bir uyumu sağlıyor. Yüzde 5 yakıt tüketimi avantajı sağlıyoruz. Ayrıca araçlar sürücünün konforunu da düşünerek tasarlandı. Pazarın her segmentinde iddialıyız. En güçlü olduğumuz çekici segmentinde ilk üçteyiz. Temel hedefimiz tüm segmentlerde rakiplerimizden ciddi pay almak” dedi.

7 yıllık çalışmanın ürünü

Renault Trucks’ın yeni ürün gamı, uzun süreli test ve araştırmalarla şekillendi. 2008'den bu yana süren kalite testlerinde 300 araç -40°C ile +60°C arasında değişen zorlu koşullarda 10 milyon km yol kat ederken laboratuvar testlerine 5 milyon saatlik bir mesai harcandı. 

50 farklı ülkeden müşteri dinlendi 

Bir Türk kullanıcısının da içinde bulunduğu farklı ülkelerden 50 müşteriyle yakın işbirliği içinde tasarlanan ve geliştirilen bu yeni ürün gamı, kullanıcılara tüm işlerini gerçekleştirebilecekleri mükemmel araçlar sunma hedefi ile tasarlandı. .

YENİ ÜRÜNLER

C şantiye ürün gamı  

C gamında 11 ve 13 litrelik silindir hacmine sahip iki motor seçeneği; 380 ile 520 hp arasında değişen güçlerde tercih edilebiliyor. İki motor seçeneği 12 ileri robotize otomatik veya 14 ileri manuel şanzımanla tercih edilebiliyor. 

Kağır şantiye ürün gamı

Çekici ve kamyon tiplerine sahip K modeli 11 ve 13 litrelik silindir hacmine sahip iki farklı motorla donatılabiliyor. 380 ile 520 hp arasında güç seçenekleri ile sunulan motorlar 12 ileri robotize otomatik veya 14 ileri manuel şanzımanla sipariş edilebiliyor.

D dağıtım gamı 

Üç farklı kabin seçeneğine sahip dağıtım hizmetine yönelik D gamında, gücü 220 hp’den başlayıp 340 hp’de son bulan 5 ve 7 litrelik iki motor seçeneği mevcut. D modeli müşteri talebine göre 6 veya 9 ileri manuel, otomatize 6 ileri veya otomatik 6 ileri şanzımanla kombine edilebiliyor. 10-18 ton aralığındaki model olan D; 16-26 ton aralığındaki model olan D Wide ve 18-26 ton aralığındaki, alçak girişli kabin donanımına sahip.

T nakliye gamı 

Farklı tavan yüksekliğindeki dört kabin alternatifine sahip T modeli 11 veya 13 litrelik motorla sipariş edilebiliyor. 11 litrelik motorun gücü 380 hp ile 460 hp arasında değişirken 13 litrelik silindir hacmine sahip motorun gücü 440 ile 520 hp aralığında. Standart olarak Optidriver robotize 12 ileri şanzımanla donatılan araçlar opsiyonel olarak 12 ileri manuel şanzımanla da sipariş edilebiliyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159