Samsun Otoshow Fuarı 17 Kasım’da açılıyor

banner113

Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nin işletmesini üstlenen, Türkiye’de fuarcılık sektörünün lideri TÜYAP tarafından Karadeniz Bölgesi ticaretine katkı sağlamayı hedefleyen Samsun Oto Show Fuarı, ODD Otomotiv Distribütörleri Derneği ve SOYS Samsun Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği’nin işbirliğiyle, 18-23 Kasım tarihleri arasında, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek ve fuara Karadeniz Bölgesi ve komşu ülkelerden de 100.000’e yakın ziyaretçi bekleniyor.

banner114
TAŞITLAR 13.11.2014, 14:01 13.11.2014, 14:08 Taşıma Dünyası
Samsun Otoshow Fuarı 17 Kasım’da açılıyor
Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nin işletmesini üstlenen, Türkiye’de fuarcılık sektörünün lideri TÜYAP tarafından Karadeniz Bölgesi  ticaretine katkı sağlamayı hedefleyen Samsun Oto Show Fuarı, ODD Otomotiv Distribütörleri Derneği ve SOYS Samsun Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği’nin işbirliğiyle, 18-23 Kasım tarihleri arasında, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek ve fuara Karadeniz Bölgesi ve komşu ülkelerden de 100.000’e yakın ziyaretçi bekleniyor.

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek ilk fuar olan Samsun Oto Show Fuarı’na, BMW, Citroen, Fiat, Ford, Kia, Mercedes, Nissan, Seat, Skoda, Toyota, Volvo, Volkswagen gibi binek otomobil markalarının yanı sıra Iveco ve Mercedes gibi ticari araç üreten markalar da katılacak. Sektörün renkli ve görkemli fuarlarından biri olacak Samsun Oto Show Fuarı’nda, önde gelen otomobil markalarının yanı sıra otomobil aksesuarları markaları da yer alacak. 

Konuyla ilgili detaylı bilgi veren TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “TÜYAP’ın İstanbul, Bursa, Konya, Adana ve Diyarbakır’ın ardından Türkiye’de işletimini üstlendiği altıncı fuar merkezi olan TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde tüm Karadeniz Bölgesi’nin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunacak fuarlar düzenleyeceğiz. İlk fuarımız da, büyük bir ilgi ve heyecanla beklenen Samsun Oto Show Fuarı olacak. Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde Samsun başta olmak üzere tüm Karadeniz bölgesinin üretim, istihdam, ihracatına önemli katkılar sağlayacak, sosyal ve kültürel yaşamını hareketlendirecek fuarlar düzenlemeyi hedefliyoruz. Bu fuarlara sadece Türkiye’den değil Karadeniz’deki komşu ülkelerden de yoğun ziyaretçi bekliyoruz.”dedi. Ersözlü sözlerine şöyle devam etti; “ Bu yatırımı büyük bir özveriyle tamamlayan T.C Samsun Valiliği’ne, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’na, Samsun Ticaret Borsası’na, 19 Mayıs Üniversitesi Vakfı’na ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’na ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz.

Karadeniz’in en büyük fuar alanına sahip olan TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi, Gıda, İnşaat, Mobilya-Dekorasyon, Kitap, Tarım sektörleri ile ilgili 2015 yılında bölgedeki 18 il ile 40’a yakın il ve 30 ülkeden toplamda 250.000 ziyaretçiyi ağırlayacaktır. Bu ziyaretçilerin en az 100.000’in Balkanlar, Rusya, İran ve Gürcistan, Azerbaycan gibi komşu ülkeler ve çevre iller başta olmak üzere tüm dünyadan gelmesi beklenmektedir. Bu fuarların gerçekleştirilmesi ile, yurtdışı ve şehir dışı misafirlerin de etkisiyle bölge coğrafyasındaki istihdama büyük katkı sağlayarak şehirdeki konaklama, ulaşım turizm alanlarındaki yatırımlara önemli ölçüde destek verecektir. Samsun başta olmak üzere bölgenin üretim, istihdam ve ihracatına önemli katkılar sağlayacak bu fuarlara Tüyap Samsun Fuar Merkezi nitelikli alt yapısı, klimatize edilmiş sergi salonları, otoparkları ve konferans salonları ile Türkiye’de fuarcılık sektörüne, bölge fuarcılığına ve ülkeler arası ticaretin gelişmesine önemli katkılar sağlayacaktır.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159