Samsun Temsa Yetkili Satıcısı Felek Otomotiv açıldı

banner113

Temsa’nın Samsun bayisi Felek Otomotiv oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Felek, bölgede Temsa tercihinin yoğun bir şekilde arttığını belirterek, “Prestij, düşük yakıt tüketimi ile bölgemizdeki servis ve personel taşımacılarının yoğun tercih ettiği bir ürün haline gelmeye başladı. Bizi Temsa bayisi olmaya müşterilerimiz yöneltti. Biz de bölgede müşterilerimize Temsa avantajlarını yaşatabilmek için bayiliğini aldık” dedi.

banner114
TAŞITLAR 25.11.2014, 11:23 27.11.2014, 13:25 Taşıma Dünyası
Samsun Temsa Yetkili Satıcısı Felek Otomotiv açıldı
2014 yılında küçük otobüs segmentinde pazar liderliğini elde eden Temsa, yeni hizmet noktaları oluşturmaya devam ediyor. Temsa bayiliğine katılan en son üye Felek Otomotiv oldu.  21 Kasım Cuma günü düzenlenen törenle Felek Otomotiv’in yeni hizmet noktasının açılışı yapıldı. 

Törene Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Anıl, Yurtiçi Otobüs Satış Müdürü Baybars Dağ, Kurumsal İletişim Müdürü Ebru Ersan, Pazarlama Müdürü Mert Özkaynak, Bölge Satış Yöneticisi Fırat Bakır, Türkiye genelinden bayi sahipleri ve yöneticileri katıldı. 

Pazarda ve hizmet noktasında büyüyoruz

Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, 2014 yılını çok önemli başarılara imza atarak geride bıraktıklarını belirterek, “2014’ten çok mutluyuz. Prestij, Safir ve Avenue satışlarımız artarak sürüyor. Bu artış pazar payımızın da büyümesini sağlıyor. Yeni müşteriler ve büyüyen pazar payı bizi yeni hizmet noktaları oluşturmaya itiyor.  Bugün Samsun’da yeni bir iş ortağımızın bize katılışını kutluyoruz. Felek Otomotiv’in bize katacağı sinerji ile Karadeniz bölgesinde ve çevre illerde Temsa ürünlerini kullananların ve bu ürünü kullanarak para kazanan, evine ekmek götüren yeni taşımacı dostlarımızın oluşacağını biliyoruz. 23 yıldır otomotiv sektöründe hizmet veren ve bu bölgede saygın bir isme sahip Sayın Tevfik Felek ve ekibine ‘hoş geldiniz’ diyor ve başarılar diliyorum” dedi.

Müşteriler yöneltti 

Temsa Prestij’lerin düşük yakıt tüketimi ve dayanıklılığı ile müşterinin tercihi olmaya başladığını belirten Felek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Felek, “Artık taşımacılar tasarruflu araç almaya çalışıyor. Km başına maliyetlere baktıklarında müşterilerimiz Prestij araçların tasarruflu olduğunu ifade ediyorlar. Yeni yatırım yaparken de, “Prestij’i filomuza katmak istiyoruz” dediler. Bu talepler bizi Temsa bayiliğini almaya yöneltti. Prestij araçların ikinci el değerlerinin de çok iyi olduğunu gördük” diye konuştu.  

Otobüs müşterisi güven duymak istiyor 

Otobüs müşterisinin diğer müşteri gruplarından ayrıldığını belirten Tevfik Felek, “Otobüs müşterisi daha zor bir müşteri. Bütün sektörlerde kârlar azaldı. Ancak taşımacı grubu çok daha büyük zorluklar içinde çalışıyor. Onların en büyük maliyet kalemini yakıt oluşturuyor. Yakıtta cimri araçlar öncelikli tercih ediliyor. Bunun yanı sıra müşterinin size güven duyması lazım. Bizim, bu güveni oluşturduğumuzu düşünüyorum. Bu ülkenin en önemli değerlerinden Sabancı gibi bir kuruluşun markasını yanınıza aldığınızda müşteriyi ikna etmek muhakkak ki daha kolay.  Ben Temsa’nın Adana fabrikasını da ziyaret ettim. Üretim ve Ar-Ge çalışmalarını hayranlıkla izledim. Bu ailenin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi. 

İkinci elde iyi pazarımız var 

Artık sıfır satışların takas olmadan çok zor yapılır hale geldiğine dikkat çeken Tevfik Felek, “İkinci elde iyi bir pazarımız var. Türkiye’de bilinen bir markayız. Ayrıca otobüsü iyi bilen Satış Müdürü Fatih Yavuz arkadaşımız var. Müşteri sizden bir bilgi istediğinde siz ona cevap vermekte zorlanırsanız kaybedersiniz. Sahip olduğunuz personelin kalitesi bu noktada ortaya çıkıyor” diye konuştu.  

Satış sonrası hizmet de verilecek

Prestij satışının yanı sıra satış sonrası hizmet vereceklerini de belirten Tevfik Felek, “Satış ve satış sonrasına yönelik 5 milyon TL’lik yeni bir lokasyon yatırımı da yapıyoruz. 300 bin TL’lik bir yedek parça stoku oluşturacağız. Toplam personel sayımız 60 olacak. Serviste aynı anda 5 araca işlem yapılabilecek. Lokasyonumuz çok hareketli ve taşımacıların erişimlerinin çok kolay olacağı bir yerde Hopa’ya kadar giden Karadeniz yolu üzerinde, şehir merkezine de 4 km mesafede” dedi.

2015 hedefleri 

2015 yılında 50 Prestij satışının üzerine çıkma hedefi belirlediklerini ifade eden Felek, “Çok geniş bir alanda faaliyet göstereceğiz. 50’nin üzerine çıkacağımızı düşünüyoruz, Tekerleği olan her türlü aracı ikinci elde almak gibi bir avantaja da sahip olduğumuz için otobüs yatırımı düşünen her müşteriye ulaşabiliriz. Erzincan’a, Van’a, Kayseri’ye, Sivas’a, Kars’a buradan ulaşmak mümkün. Prestij satışının yanı sıra Safir satışının da yetkisini aldık” dedi. ■


Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159