Sumitomo iş makinaları Türkiye pazarında

banner113

TSM Global Turkey Sumitomo Construction Machinery ile Türkiye pazarında

banner114
TAŞITLAR 15.07.2014, 16:38 15.07.2014, 16:48 Taşıma Dünyası
Sumitomo iş makinaları Türkiye pazarında

Dünyada paletli ekskavatör ve asfalt serme makinesi üretiminde söz sahibi Sumitomo markası, TSM Global Turkey Sumitomo Construction Machinery çatısı altında Türkiye’de satılmaya başlıyor. 400 yıllık geçmişe sahip Japonya’nın 3’üncü büyük holdingi Sumitomo, pazar liderliğini hedefliyor.

Geçmişi 16’nci yüzyıla dayanan Sumitomo Grubu, Türkiye pazarının potansiyelini değerlendirmek üzere eşine az rastlanan bir ortaklıkla iş makineleri pazarında lider olmayı hedefliyor. Sumitomo markası, bu ay itibariyle yüzde 90’ı yabancı, yüzde 10’u Türk ortaklık yapısına sahip TSM Global tarafından pazarlanacak. 120’den fazla ülkede varlığını sürdüren ve ABD, Çin, Endonezya ve Japonya gibi pazarlarda satış, servis ve yedek parça hizmeti veren Sumitomo’nun ürün portföyünde 7 tondan 85 tona kadar paletli ekskavatör ve 6 ile 9 metre olmak üzere iki ayrı modelde asfalt serme makinesi bulunuyor.

ICHIRO  SHIMADA: Yüzyılları aşan tecrübemizle iş makinesi pazarında eşsiz ürünler sunuyoruz.

Sumitomo İş Makinaları Başkan Yardımcısı ICHIRO SHIMADA , “Japonya’nın en büyük 3 grubundan biri olarak kimyadan endüstriye, otomotivden finans sektörüne, madencilikten ağır sanayiye kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren bir grubuz. Bu grubun en değerli parçalarından biri olan Sumitomo İş Makineleri, paletli ekskavatör ve asfalt finişerini üretmek üzere 1963 yılında Sumitomo Ağır Sanayi çatısı altında kuruldu. Ürünleri tüm dünyada kalite, yakıt tasarrufu ve çevreci teknolojileriyle bilinen Sumitomo İş Makinaları olarak Türkiye’deki faaliyetlerini profesyonel iş ortağı ile yürütmeye karar verdik” dedi.

Türkiye’deki varlıklarıyla Türkiye ile Japonya arasında güçlü bir ticaret köprüsü kuracaklarına inandıklarını belirten ICHIRO SHIMADA, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Finansal yapımız, profesyonel yaklaşımımız ve ürünlerimizin kalitesiyle Türkiye’nin 2023 hedeflerine destek vermek için buradayız. Ürünlerimiz 1991 yılından bu yana Türkiye’de satılıyor ve pazarda bilinen, tercih edilen bir markayız. Türkiye’de son 10 yılda inşaat ve madencilik sektörü çok büyük gelişim gösterdi ve bunun gelecekte de süreceğini öngörüyoruz. Varlığımızla Türkiye’nin altyapısının geliştirilmesine katkı sağlamakla kalmayacağız, aynı zamanda yapılacak olan yatırımlarla Türkiye’yi Sumitomo İş Makinalarının bölge üssü haline getireceğiz. Irak, İran Azerbaycan, Gürcistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbekistan pazarlarını artık TSM Global Turkey Sumitomo Construction Machinery şirketinden yöneteceğiz.”

Taner SÖNMEZER: Hedefimiz Sumitomo’yu Türkiye’de lider yapmak… 

TSM Global’in CEO ve ortağı Taner Sönmezer, “22 yıllık sektör tecrübem ve 15 yıllık Sumitomo deneyimimle bu büyük grubun yöneticisi ve ortağı olmaktan gurur duyuyorum.  Köklü geçmiş ve kurumsal kimliğe sahip Sumitomo markası, dünyanın her yerinde müşteriye sağladığı güven ve desteğin yanı sıra üstün satış sonrası hizmetleriyle bilinir. TSM Global’in kurulmasıyla birlikte Türkiye’de büyük hedeflere doğru yürüyeceğiz. Hedefimiz bu markayı Türkiye’de 1 numara yapmak...

Yıl sonuna kadar bayilerimizle birlikte 500 kişilik bir aile olmayı planlıyoruz.  Kısa sürede Türkiye’nin büyük şehirlerinde bayi ve servis yapılanmamızı tamamlayacağız. Bu sayede Türkiye’de hâlihazırda kullanılmakta olan 3.000 adedin üzerindeki iş makinemize daha iyi servis hizmeti verebileceğiz” dedi.

Orta vadede Türkiye’de Pazar liderliğini hedeflediklerini dile getiren Sönmezer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda paletli ekskavatör pazarında yüzde 12’lik payımızı kısa sürede geliştirebileceğimize inanıyoruz. 2023 hedefi doğrultusunda Türkiye büyük projelere imza atıyor. 

2023 hedeflerine emin adımlarla koşarken, ülkemizin gelişimine ve büyük yatırımlarına Sumitomo İş Makinalarının güç ve performansı ile katkı sağlamak istiyoruz. Aynı zamanda enerji tasarruf ödülü kazanmış olan Sumitomo ekskavatörlerinin en çevreci olması da ülkemiz insanına olan saygımızı gösteriyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159