Temsa-Ant Oto İzmir’den hızlı başlangıç

banner113

İzmir Ant Oto tarafından Çeşmeli Özbek Turizm’e 3 Safir, Gürbüz Taşımacılık’a 2 Prestij, Yelpaze Turizm’e 4 Prestij, Akkoyun Turizm’e 4 Prestij teslimatı yapıldı.

banner114
TAŞITLAR 10.03.2014, 11:49 10.03.2014, 12:02 Taşıma Dünyası
Temsa-Ant Oto İzmir’den hızlı başlangıç


Çeşmeli Özbek Turizm’e 3 Safir 


Çeşme merkezli firma 50’ye yakın özmal araçla yurtiçi ve yurtdışı turizm taşımacılığı alanında hizmet veriyor. Firma sahipleri Serkan ve Ender Özbek kardeşler 20 yıldır taşımacılık alanında faaliyet gösterdiklerini ifade ediyorlar. Temsa ürünlerini kullanmaya Maraton otobüslerinin üretimiyle başladıklarını vurgulayan Ender Özbek Temsa markasını tercihlerini şu şekilde açıklıyor: “Filomuzdaki araçları sık sık yeniliyoruz. Filonun yaş ortalaması 2. Temsa araçları hem ekonomik yakıt tüketimi hem ucuz yedek parçası ile maliyetlerimizi düşürüyor. Araçların konforundan yolcularımız memnun kalıyor. Yolcularımızın bize bu konuda geri dönüşü çok olumlu. Temsa çok kaliteli otobüs üretimine sahip. İşin durumuna göre 3 ile 7 arasında Prestij yatırımı düşüncemiz var.” 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 25 yolcu artışı elde ettiklerini 2014’te yüz de 15-20 arasında bir yolcu artışı beklentisi içinde olduklarını belirten Ender Özbek, “ Şu anda bir sis bulutu var. Umarım önümüzdeki süreçte bu sis bulutu dağılacak ve 2013 gibi bir yıl yaşacağız” dedi. Filolarına üstü açık tur otobüsü de katmak istediklerini belirten Özbek, “Turistlere bu otobüslerle Çeşme’nin güzelliğini göstereceğiz” dedi. Ender Özbek, şu an tek sorunlarının 8+1 araçların otomobil olarak sınıflandırılması olduğunu belirterek, “9+1 araç yatırımı daha planlıyoruz” dedi. ■

Katılanlar: Çeşmeli Özbek Turizm firma sahibi Ender Özbek’e araçları Temsa Bölge Satış Yöneticisi İrfan Özsevim, Bayi Ant Oto Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Göksoy, Ant Oto İzmir Bölge Otobüs Satış Sorumlusu Mehmet Kırkağaç yaptı.  

Gürbüz Taşımacılık’a 2 Prestij 

1991 yılında Aliağa merkezli kurulan Gürbüz Taşımacılık personel, öğrenci ve Aliağa-İzmir arasında yolcu taşımacılığı yapıyor. Filolarında 14’ü kiralık toplam 40 araç bulunduğunu belirten firma sahibi Hamdi Gürbüz, Prestij tercihini düşük yakıt ekonomisi sağlaması, ucuz yedek parça ve bakım aralıklarının uzunluğunun getirdiği maliyet avantajları olarak açıklıyor. Hamdi Gürbüz, önümüzdeki dönemde hem Safir hem Prestij yatırımına yönelik yeni planlamalar da yapacaklarını vurguluyor. İzmir’de S plaka sorunu olduğunu ve yeni plakaların verilmesi gerektiğini ifade eden Hamdi Gürbüz, “Bu işe adım atmak isteyen bir insan 150 bin TL’lere varan bir plaka parası ödemek durumunda kalıyor. Bu da çok mümkün değil. Ama mevcut plakalarda yetmiyor. En az 1000 plaka verilse çok daha iyi bir işleyiş olacak. Öte yandan iliçi taşımaların belediye sorumluluğunu girmesi bizleri de etkileyecek. Şu an güzergah izin belgesi ile bunu yapabiliyoruz. Ancak seçimden sonra Belediyenin nasıl bir çalışma yapacağını merakla bekliyoruz” dedi.

Katılanlar:  Araçları Gürbüz Taşımacılık firma sahibi Hamdi Gürbüz’e Ant Oto Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Göksoy, Ant Oto İzmir Bölge Otobüs Satış Sorumlusu Mehmet Kırkağaç teslim etti.

Yelpaze Turizm’e 4 Prestij 

İzmir merkezli Yelpaze Turizm 4 Prestij yatırımı yaptı. 1996 yılında kurulan Yelpaze Turizm, öğrenci, turizm ve personel taşımacılığı alanında hizmet veriyor. Filolarında 27’si özmal 150 araç bulunduğunu belirten firma sahiplerinden Hasan Yıldırım Prestij tercihlerini şu şekilde açıklıyor: Prestij aracı ilk kez 2004 yılında satın aldık. O zaman satıcının bize tavsiyesi ile aldığımız araçların performansından, masrafsız oluşundan memnun kaldık. 2008, 2011 ve 2012 yılında yine Prestij yatırımları yaptık. Bu yılda 4 Prestij yatırımı daha yaptık. Bu araçların düşük yakıt tüketimi konusunda çok övdüler. 66 kuruş yaktığını söylediler, biz de test edip göreceğiz. Araçları almamızda önemli etkenlerden birisi de bakım aralıklarının uzunluğu” dedi. Bu yıl bir adet daha otobüs yatırımı planladıklarını belirten Hasan Yıldırım, “Bu yıl geçen yıla göre biraz durgun. Ama biz her zaman işimizi nasıl daha iyi yapabiliriz bunun uğraşı içindeyiz. Daha güvenilir, daha kaliteli taşımacılık yapmak hedefimiz” dedi. İzmir’de S plaka sorunu yaşadıklarını vurgulayan Hasan Yıldırım, “Şu anda mevcut 5000 dolayında S plaka var. Bu plakalar talebe yetmiyor. Ben plaka alamıyorum. Çünkü iki ortak olarak birer plaka alabiliyoruz. Taşımacılığın önüne engel konulmaması gerekiyor. Bunun yanı sıra A1 belgesi almak istiyorum Bakanlık vermiyor. 8+1 araçların otomobil sınıfına düşürülmesi sıkıntı yarattı. 9+1 30 araç almak istiyorum ama araç yok” diye konuştu. Temsa Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Anıl’da yaptığı açıklamada; “Yelpaze Turizm ile yıllara varan dostluğumuzu tekrar yine araç teslimi ile taçlandırılması bizi çok memnun etti Araçlardan yine memnun kalacağına inanıyoruz. Araçların hayırlı olmasını diliyorum, kendisine teşekkür ediyorum” dedi. ■

Katılanlar: Yelpaze Turizm firma sahibi Hasan Yıldırım’a araçları Temsa Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Anıl, Bölge Satış Yöneticisi İrfan Özsevim, Ant Oto İzmir Bölge Otobüs Satış Sorumlusu Mehmet Kırkağaç teslim etti.  

Akkoyun Turizm’e 4 Prestij  

Akkoyun Turizm personel ve turizm taşımacılığı ve filo kiralama alanlarında hizmet veriyor. Baba Ferit Akkoyun, taşımacılık alanına 1973 yılında adım atıyor. Filolarında 200 özmal, 200 kiralık araç bulunduğu bilgisini veren Erkan ve Hakan Akkoyun, “Bu araçların 30’u otobüs. Kamu kuruluşlarına filo kiralama hizmeti veriyoruz. Prestij tercihimizde en önemli etkenlerden biri düşük yakıt tüketimi. Bunu da biz ölçümlemeler yaparak tespitini de yaptık. Bu araçlar ayrıca görünüm açısından da heybetli. İhalelerin sonuçlarına göre yeni yatırım planlarımız var” diye konuştular. 2014’ün geçen yıla göre daha sıkıntılı geçtiğini ifade eden Erkan ve Hakan Akkoyun, “Sigorta maliyetlerinin artması taşımacıyı zorluyor. Bu maliyetler biraz aşağı çekilmesi avantaj sağlayacaktır. 8+1 araçların da otomobil olarak sınıflandırılması da sorun yaratıyor. Ayrıca İzmir’de S plakaya yönelik sorun var. Yeni plaka verilmesi gerekiyor” dediler. Baba Ferit Akkoyun ise taşımacılığın giderek zorlaştığına dikkat çekerek, “Rekabet kurallarına eskiden daha iyi uyulurdu. Şimdi herkes daha fazla fiyatla rekabet yapmaya çalışıyor” diyor. Çocuklarının taşımacılık işine girmesini ise Ferit Akkoyun, “ Onlar iyi ki bu alana girdiler. Yoksa bu noktalara gelemezdik” olarak açıklıyor. ■

Katılanlar: Araçlar Temsa Bölge Satış Yöneticisi İrfan Özsevim, Ant Oto İzmir Bölge Otobüs Satış Sorumlusu Mehmet Kırkağaç tarafından Akkoyun Turizm Onursal Başkanı Ferit Akkoyun, Yönetim Kurulu Üyeleri Erkan Akkoyun, Hakan Akkoyun’a teslim edildi.  

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159