Tırsan, 50.000’inci aracı Eyüp Lojistik’e teslim etti

banner113

Tırsan, Adapazarı fabrikasında son 10 yılda üretilen 50 bininci aracının teslimatını gerçekleştirdi. 2018 yılı itibarıyla Tırsan yılda 20 bin adet araç üretmeyi, bu rakamın yarısını ihraç etmeyi planlıyor. Teslimatın yanı sıra Adapazarı fabrikasında, 10 milyon Euro yatırımla kurulan kataforez tesisinin açılışı Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu tarafından yapıldı.

banner114
TAŞITLAR 17.10.2014, 23:10 18.10.2014, 12:18 Taşıma Dünyası
Tırsan, 50.000’inci aracı Eyüp Lojistik’e teslim etti

CANER ÖZCAN / ADAPAZARI


Adapazarı fabrikasında düzenlenen törende 50 bininci araç, Çetin Nuhoğlu tarafından Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık’a teslim edildi. Törende Tırsan ve DAF bayi yöneticileri de hazır bulundu. 

Hedef yılda 20 bin araç 

1977 yılında Kartal’da başlayan yolculuğun 1994’te Adapazarı’nda devam ettiğini dile getiren Nuhoğlu, 2018 yılında yılda 20 bin adet araç üretmek için tüm planlamaları yaptıklarını belirtti: “Bugün bizim için çok özel bir gün. Tırsan bu yıl kuruluşunun 37’nci yılını kutluyor, 2017 yılında da 40’ıncı yılımızı birlikte kutlayacağız. Bugün son 10 yılda ürettiğimiz 50 bininci aracın teslimatı için toplandık. 1994 yılında kurulan Adapazarı fabrikamızın ilk 10 yılında 19 bin 314 adet araç, ikinci 10 yılda ise 50 bin adet araç ürettik. 50 bin aracın yarısını son 3 yılda ürettik. Bu planlı hedefimiz 2018’e kadar gidecek. 2018 yılı itibarıyla Tırsan olarak yılda 20 bin adet araç üreteceğiz. Bunun 10 bin adedini de ihraç edeceğiz. Bunun için gerekli olan tüm planlamayı yaptık.”

Biz işimizi seviyoruz 

Başarılarının çok net olduğunu ve pazar payların yüzde 40’a ulaştığını belirten Nuhoğlu, “Tırsan, piyasadaki 45 büyük firma arasında yüzde 55 pazar payına sahip. Biz işimizi seviyoruz. Biz iyi bir ekibe yatırım yapıyoruz. Girişteki bekçisinden buradaki mühendisine, imalattaki kaynakçısından, tüm üretimcisine kadar bu arkadaşlarımızla çok önemli bir başarıya imza attık. 50 bininci arabayı üreten tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Bu geldiğimiz noktayı hep beraber daha ileri noktaya taşıyalım. Tek gayemiz var. Hiçbir zaman yabancıya satılmamış bir Türk markası olarak bu başarıyı sürdürmek” dedi.

2014 sonu ihracat cirosu 70 milyon Euro 

Nuhoğlu, 2014 yıl sonu ihracat ciro hedeflerini de açıkladı: “Mevcut durumda, Türkiye’den Almanya, Polonya, Hollanda ve İtalya’ya ihraç edilen semi-treylerlerin tamamına yakını Tırsan tarafından üretildi. Tırsan bu seneyi yaklaşık 70 milyon Euro ihracat cirosu ile kapatacak. Yabancı piyasalara yaklaşık 2 binin üzerinde araç göndermiş olacak ve bu araçlar da çok özel araçlar olacak. Tırsan, tanker ve silo segmentinde 2015 yılında, low-bed segmentinde ise 2016 yılında pazar lideri olacak. Hava kargo segmentinde ise halihazırda Avrupa’da pazar lideriyiz. Türkiye’de pazar lideri olan Tırsan bugün itibarı ile Avrupa’nın üçüncü büyük treyler üreticisi.”

Eyüp Lojistik’in Tırsan yatırımları 

Tırsan’ın ürettiği 50 bininci aracı teslim alan Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ise, “Tırsan kalitesi tartışılmaz. Son üç yıldır Tırsan ile iyi bir sinerji tutturduk, ürünlerinden çok memnunuz. Tırsan’dan bugün teslim aldığımız araç, 150 araçlık bir yatırımın parçası. Önümüzdeki yıl için de 250 araçlık bir yatırım için konuşmaya başladık. Bugüne kadar Tırsan’dan yapmış olduğumuz alım bin adedin üzerinde. Biz ürünlerde özellikle ilk yatırım maliyetinden ziyade işletme maliyetinin düşük, ikinci el değerinin yüksek oluşuna önem veriyoruz. Bu konuda da Tırsan ile kimse yarışamaz. Ben kullanıcı olarak bunu huzurlarında söylüyorum ki ellerine sağlık, çok güzel bir ürün üretiyorlar, Tırsan ekibini ve Çetin Beyi alkışlamanızı rica ediyorum” dedi.

10 yıl paslanmazlık garantisi 

Tırsan Adapazarı tesislerinde 10 milyon Euro yatırımla kurulan ve 2014 yılı haziran ayında tam otomasyona geçilen kataforez (KTL) tesisinin açılışında konuşan Tırsan Bakım ve Yardımcı Tesisler Koordinatörü İlker Akgün, kataforez kaplamanın metal yüzeylerin paslanmaya karşı direncinin artırılmasına yönelik bir uygulama olduğunu ifade etti: “10 milyon Euro yatırımla kurduğumuz bu tesisle treyler şasi ve parçalarının paslanma direncini artırıyor ve bu sayede paslanmaya karşı 10 yıl garanti veriyoruz. Tırsan, kataforez teknolojisi olarak etkinliği ispat edilmiş en etkin yöntem olan çinko-fosfat tri-elektron metodunu benimsemiştir. 12 istasyonda gerçekleşen kataforetik kaplama öncesinde şasi ve parçalar otomatik kumlamadan geçirilmekte, kataforetik kaplama sonrasında ise kaplamanın kalıcılığının pekiştirilmesi için fırınlama gerçekleştiriliyor” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159