Yakıt Tasarrufu İçin Doğru Lastik Kullanımı

banner113

Dünya Devi Mıchelın İle Lastik Okulu: Michelin, yakıt tüketimini sınırlamak için doğru lastik kullanımının ipuçlarını paylaşıyor.

banner114
TAŞITLAR 09.09.2019, 12:32 09.09.2019, 12:47 Taşıma Dünyası
Yakıt Tasarrufu İçin Doğru Lastik Kullanımı
Dünyanın en büyük lastik üreticisi Michelin, yakıt tasarrufunu sağlamak adına doğru lastik kullanımının büyük önem taşıdığının altını çiziyor. Yakıtın yüzde 20’sinin yalnızca lastikler tarafından tüketildiğini belirten Michelin, yakıt tüketimini sınırlamak için ipuçlarını paylaşıyor.

Lastiklerin ısısına dikkat
Daha az ısı daha az yakıt demektir. Michelin lastikleri içeriğindeki silikon dioksit yapısı ile lastiklerin yolda bükülmek için harcadığı enerjiyi azaltarak ısısını düşürüyor ve harcadığı yakıt oranını kısıtlıyor.

Mevsimine göre lastik kullanın
Mevsiminde kullanılmayan lastikler, performans kayıplarına neden olur. Bu kaybı dengelemek için de daha faza gaza basılması gerekir. Bu da yakıt tüketimini artırarak maliyetleri yükseltir.

Ani hızlanma ve yavaşlamalar yakıt tüketimini artırır
Araç kullanırken yüksek devirlerde seyretmek yakıt tüketimini artırır. Aracın hızına uygun vitesle yolculuk edildiğinde büyük ölçüde yakıt tasarrufu sağlanır.

Lastik hava basıncı yuvarlanma direncini etkiler
Lastiğin hava basıncı düştükçe yuvarlanma direnci artar. Ortaya çıkan enerji kaybının motor tarafından dengelenmesi daha fazla yakıt tüketimine neden olur.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159