Yeni Isuzu D-Max V-Cross'u zorlu koşullarda test ettik…

banner113

Yeni Isuzu D-Max V-Cross Türkiye yollarına çıktı. Yenilenen Isuzu D-Max V-Cross, tek ve çift kabin seçenekleri ve üç farklı donanım seviyesiyle Türkiye’de satışa sunuldu. V-Cross 1,9 litrelik dizel motoruyla da dikkat çekiyor. Şile’de iki etaplı gerçekleştirdiğimiz testlerde, D-Max V-Cross’un çok başarılı bir performans sergilediğini görme fırsatı bulduk.

banner114
TAŞITLAR 02.01.2018, 11:48 02.01.2018, 11:56 Taşıma Dünyası
Yeni Isuzu D-Max V-Cross'u zorlu koşullarda test ettik…
■ Erkan YILMAZ - Barış Can BAŞKAN / ŞİLE - İSTANBUL 

Tüm özellikleriyle önceki nesilden daha da gelişmiş olan Yeni D-Max, Türkiye’de 4x2 ve 4x4 baz donanımlı ve en üst donanım seviyesi olan V-Cross versiyonlarıyla kullanıcıların karşısına çıkıyor. 
Yeni Isuzu D-Max’in basın lansmanı 21 Aralık günü Şile’deki zorlu test sürüşü öncesinde gerçekleştirildi. Basın lansmanında aracın iletişim planını Anadolu Isuzu Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Selda Çelik anlattı. 

Vergi avantajıyla da mutlu ediyor 
D-Max araçların uzun yıllardır Türkiye pazarında olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Selda Çelik, “D-Max Türkiye’de üretilen tek pikap. D-Max, Kasım ayı itibariyle yenilenerek pazara sunuldu. Yeni D-Max artık daha dinamik bir yapıya sahip. Zaten bir ticari araç olarak çok iyi performans gösteren D-Max V-Cross yüksek seviyedeki konforuyla binek araçlardaki konforu ve rahatlığı aratmıyor. Burada öne çıkan en önemli özelliği 1.9 motoru. Rakiplerine kıyasla beş yıllık süreçte 8 bin TL’den 20 bin TL’ye ulaşan bir MTV avantajı var. Yeni D-Max, düşük yakıt tüketimi ile de pazarda çok öne çıkacak. Yeni D-Max’i, ‘Özgüveni DNA’sında mottosuyla yola çıkardık. Binek araç müşterisine de yeni D-Max ile göz kırpıyoruz. Bu alandan önemli bir pay alacağımıza inanıyoruz. 2018 yılı boyunca aracın tüm iletişim çalışmaları için ünlü oyuncu Ozan Güven ile çalışacağız. Ozan Güven’in D-Max’in profiliyle örtüştüğünü ve aracımızın tanıtımında bizlere büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Ozan Güven ile yayınlayacağımız bir video serisi olacak. Ozan Güven’in sosyal hesaplarından canlı yayınlar olacak. Araçlarımıza çok güveniyoruz” dedi.

63 ilde 113 servis noktası 
Anadolu Isuzu Kamyon ve Pick-up İş Birimi Direktörü Yusuf Teoman, Isuzu’nun en güçlü noktalarından birisinin yaygın servis noktası olduğuna dikkat çekti: “63 ilde 103 servis noktası var. Ticari bir araç aldığınızda, Türkiye’nin neresine giderseniz gidin, karşınıza bir servis noktası çıkıyor. Bu işletme maliyetlerini düşürüyor. Satış noktalarımız Türkiye’nin yüzde 80’ini kapsıyor. 25 ile yayılmış 22 bayi ve 29 satış noktamız var. Son 13 yılın 12’sinde midibüste ihracat lideri olduk. 50’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz.”  

Pikap pazarı büyüyor 
Türkiye’de pikap pazarının büyümeye devam ettiğini de belirten Teoman, “Bu yıl pazar 20 yüzde 10 büyüme ile 20 binin üzerinde kapanacak. Türkiye’de pikap kullanımı 2004 yılından itibaren çok yaygın bir hale geldi. Isuzu pikap segmentinde hep öncü oldu. Otomatik ürünler pazarda daha çok pay almaya başladı. 4x4 otomatik devam ettirdiğimiz bir ürün. 4x2 ürünümüzün lansmanını Haziran’da yapacağız” dedi. 

2200 adetlik D-Max satışı 
2018’de pikap satışlarının yüzde 10-15 gibi artmasını beklediklerini belirten  Yusuf Teoman, “Bu yılı 1900 civarında satış ile kapatıyoruz. 2018’de 2200 seviyesinde bir satış bekliyoruz. Yeni D-Max, kamudaki kiralama işlerinde de maliyet avantajları ile çok öne çıkacak” dedi. 

Her ihtiyaca uygun 
D-Max Ürün Sorumlusu Nur Hoşver, araçla ilgili bilgiler verdi: “Tüm versiyonlarda sunulan yepyeni bir 1.9 litrelik turbo dizel motor 164 PS ve 360 Nm tork üretiyor. Led gündüz farları, yokuş kalkış ve iniş desteği, elektrikli-ısıtmalı yan aynalar, uzaktan kumandalı kilit ve kadranlarda vites değişim göstergesi dikkat çekiyor. D-Max, 3,5 ton çekme ve 1 ton yük taşıma kapasitesiyle, kullanıcısının her ihtiyacını karşılayabiliyor. V şeklinde tasarlanan yeni ön burun tasarımıyla ve yüksek oturuş pozisyonuyla sınıfının en iyi sürücü görüş açısını sunan Yeni D-Max, arka koltuktaki yolcular için de hem diz hem de baş mesafesinde sınıfının en geniş alanlarından birini sunuyor. 

Performansı, konforu dikkat çekti 
Yenilenen 1.9 litrelik motor, 164 PS güç ve 360 Nm tork üretiyor. Özel olarak yeni D-Max için geliştirilen yeni 6 vites, manuel veya otomatik olarak tercih edilebiliyor.
Yeni D-Max’in yakıt tüketimi selefine oranla yüzde 7 ila yüzde 18 oranında azaltılıyor. 6 ileri otomatik şanzımanla 7,8 lt/100 km ortalama yakıt tüketimi sergiliyor. 
2018 yılında üretimine Türkiye’de başlanacak olan 4x2 baz modeli ise manuel şanzımanla ortalama tüketimde 6,3 lt/100 km gibi çok düşük bir veri sunuyor.
Türkiye’deki pikap araçlar içinde en düşük motor hacmini sunan Yeni Isuzu D-Max, bu özelliğiyle 5 yıllık kullanım sürecinde 8.000 TL’den başlayan MTV avantajı sağlıyor. Ayrıca 5 yıl, 100,000 km garantisi sunulan D-Max’te bakım periyotları 20 bin km’de bir gerçekleşiyor.

Türkiye’de satışa sunulan ilk model olan V-Cross’da anahtarsız giriş ve çalıştırma, 6 hava yastığı, yeni gösterge paneli, elektrikli sürücü koltuğu, ön koltuk ısıtma sistemi, ön orta kolçak ve kapılardaki yeni yumuşak dokulu pedler, hem ön hem de arka koltuktaki yolcular için sunulan USB şarj portları, cruise control sistemi, D-VISION Multimedya sistemi, 8 hoparlör, 5 farklı şekilde katlanabilen 24 derecelik sırt konfor açısına sahip arka koltuklar, 18” alaşım jantlar, yan basamaklar, nikelaj rollbar, kasa havuzu ve tavan rayları standart olarak sunuluyor.
Yeni D-Max’te sunulan Android işletim sistemine sahip “D-VISION” Multimedya Sistemi, tüm akıllı telefonlarla (Android ve IOS) bluetooth bağlantısı kurulabiliyor. Navigasyon ve geri görüş kamerası gibi özellikleri de bünyesinde barındıran multimedya sistemi, 2’si tavanda yer alan toplam 8 hoparlörle pikap araçlar içindeki en iyi müzik deneyimlerinden birini sunuyor.
ABS, EBD, TCS, ESC ve BAS V-Cross modelinde standart olarak sunuluyor. ESC sistemi bir veya daha fazla tekerleğe fren uyguluyor ve sürücünün şeridinde kalmasına yardımcı olmak için motorun gücünü düşürüyor. ESC sistemi aynı zamanda Yokuşta Kalkış Desteği (HAS) ve Yokuş İniş Kontrol sistemini(HDC) de destekliyor.
Aracın dik arazi engebelerinden inmesine olanak tanıyan Yokuş İniş Kontrolü (HDC), direksiyonun sol alt kısmındaki bir butonla devreye sokuluyor. D-Max, rakiplerinin aksine HDC sistemini 4WD’de olduğu gibi 2WD modunda da kullanmaya imkan tanıyor

Dayanıklılığı ve gücüyle bilinen D-Max’in yenilenen modeli de tüm arazi şartlarında gidebilmesine olanak tanıyan Shift On The Fly 4x4 çekiş kontrol ünitesine sahip. 
Sürücü bu sistemle birlikte vitesin arkasında yer alan döndürülebilir diferansiyel ayarı sistemini çevirerek farklı çekiş kontrol sistemlerini devreye alabiliyor. Normal yol şartlarında 2WD-H kullanılırken, yağışlı, mıcırlı veya karlı zeminlerde 4WD-H sistemi devreye alınabiliyor. Kayalık, bozuk yollar, su geçişleri gibi zeminlerde ise 4WD-L ile düşük hızda engeller aşılabiliyor. 
Yeni D-Max, 70 cm’e kadarki su geçişlerinde de rahatlıkla ilerleyebiliyor. Bu güvenilirliği elbette büyük bir sağlamlıkla üretilen D-Max şasisi sağlıyor. ■

Türkiye’de üretimi olan tek pikap
Isuzu’nun Tayland’daki Samrong fabrikasında üretilen Yeni Isuzu D-Max, 2018 itibarıyla IMM üretim kalite sertifikasına sahip, Isuzu’nun Avrupa’daki en büyük üretim tesisi olan Anadolu Isuzu Fabrikası, 4x2 ve 4x4’ün baz ve donanımlı versiyonlarının üretimiyle Türkiye’de de yapılacak. Bir önceki D-Max’i Türkiye’de 2014 yılında üretmeye başlayan Anadolu Isuzu, Yeni D-Max modeliyle de Türkiye’nin halen tek pikap üreten otomotiv markası olacak.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159