banner69

Yeni Sprinter Almanya'da tanıtıldı

banner113

Yeni nesil Sprinter araçlarının dünya lansmanını Almanya Duisburger Mercatorinsel’de bulunan lojistik merkezinde 6 Şubat Salı günü gerçekleştirildi. Taşıma Dünyası olarak ticari araçların efsane ürünü haline gelen Sprinter araçların dünya lansmanını takip ettik.

banner114
TAŞITLAR 26.02.2018, 11:41 26.02.2018, 11:58 Taşıma Dünyası
Yeni Sprinter Almanya'da tanıtıldı

■ Erkan YILMAZ / DUISBURG - ALMANYA

1995 yılında üretimine başlanan ve bugüne kadar 3 milyon 400 binin üzerinde satılan Sprinter tamamen yenilendi.Teknolojik özellikleri ile yeni bir boyut yaratan Mercedes-Benz’in yeni nesil Sprinter aracının dünya lansmanı Almanya, Duisburg’ta gerçekleşti. Yeni Sprinter’ın Haziran ayında Avrupa’da satışa sunulması beklenirken Türkiye’de müşterileriyle Eylül’de buluşacak.


Mercedes-Benz, taşımacılıkta yıldız olan Sprinter araçlarını yeniledi. 1995 yılında üretimine başlanan ve bugüne kadar 3 milyon 400 binin üzerinde bir satış seviyesine ulaşan yeni nesil Sprinter araçlarının dünya lansmanını Duisburger Mercatorinsel’de bulunan lojistik merkezinde 6 Şubat Salı günü gerçekleştirdi. Taşıma Dünyası olarak ticari araçların efsane ürünü haline gelen Sprinter araçların dünya lansmanını takip ettik. 

Toplam 3 milyon 400 bin 
Daimler AG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Dieter Zetsche, 2017 yılında Mercedes-Benz olarak toplam 3,2 milyon araç sattıklarını, Sprinter'ın ise ilk üretildiği günden bu yana 130 ülkede 3,4 milyonun üzerinde bir satışa ulaştığını kaydetti. 

2017’de 205 bin Sprinter satıldı 
2017 yılında satılan Sprinter sayısının 205 bin, hafif ticari araç grubunun satışının ise 400 bin olduğuna dikkat çeken Dr. Zetsche, “2017 yılında satışlarımız ile 4’üncü kez rekor kırdık. Ciromuz yüzde 12 arttı” dedi. 

Oyunu değiştiren aktör 
Mercedes-Benz olarak her zaman oyunu değiştiren bir aktör olarak sahada yer alacaklarını belirten Daimler AG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Dieter Zetsche, “2018 yılında değişim ve dönüşüm süreçleri çok yoğun şekilde hepimizi meşgul edecek. 290 bini aşkın çalışanımıza baktığımızda değişime hazır olduğumuzu görüyorum. Sprinter ürünümüz, alanında yine öncü bir araç olacak. 2025’e kadar 200 milyon Euro yatırım planımız var.Artık bağlantılı sistemlerle birlikte donatılmış araçlar önce büyük şehirlerde kendini gösterecek. Elektrikli Citaro ve Sprinter aracımız da 2019 yılında sahaya inecek. Tüm branşlarda çekirdek üretimi güçlendireceğiz. Değişimin içinde olmak ve değişimi yönetmek zorundayız” dedi.

Benzersiz modernlik 
Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar Başkanı Volker Mornhinweg, “Sprinter araçlarımız satışa çıktığı günden beri kullanıcısına sunduğu hem fonksiyonellik, çok yönlülük, sağlamlık özellikleri ile hem de güvenlik donanımları ile taşımacılıkta fark yarattı. 3 yıl önce mega trendlerisahaya yansıtmaya yönelik çalışmaları başlattık. Tamamen yenilediğimiz ve sizlere tanıttığımız Sprinter araçlarımızda temel özellikleri aynen korumaya devam ediyoruz. Yeni Sprinter, kapsamlı teknolojik çözümleri ve üstün fonksiyonları ile benzersiz bir modernlik örneği sergiliyor. Sahip olduğu özelliklerle Mercedes-Benz yeni nesil Sprinter, tüm endüstri sektörü için çok başarılı bir ticari çözüm haline geliyor” dedi.

Minibüs, panelvan ve kamyonet 
Yeni nesil Spinter, 1.700’i aşkın farklı kombinasyon oluşturarak müşterisine minibüs, panelvan ve kamyonet olmak üzere 3 ana seçenek sunuyor. Böylelikle Mercedes-Benz yeni nesil Sprinter araçlar müşterilerinin her türlü talep ve beklentisini karşılıyor.

İhtiyaca uygun çözümler 
Yeni Sprinter araçların temelini maksimum seviyede modüler bir yapı konsepti oluşturuyor. Bu sayede farklı alanlarda faaliyet gösteren şoförlerin, ticaret erbaplarının ve meslek gruplarının ihtiyaçları karşılanıyor. Sunulan çeşitliliklerle şehiriçi ve şehirdışı yolcu taşımacılığı yapan, okul ve personel servisi hizmeti veren, nakliye ve kurye hizmetleri gerçekleştiren firmalar için yeni çözümler sunuluyor. 

Önden çekişli Sprinter 
Mercedes-Benz, yeni Sprinter ile müşterisine sadece arkadan itişli değil aynı zamanda önden çekişli araç seçeneği de sunuyor. Önden çekişli araçlar, arkadan itişli araçlarla karşılaştırıldığında aracın yük taşıma kapasitesi 50 kg artıyor. Ayrıca araçtaki 80 mm daha alçak olan yükleme eşiği de ticari kullanımda yüklemeyi önemli oranda kolaylaştırıyor ve kullanım konforunu artırıyor. 

Önden çekişli araçlarda iki yeni şanzıman tipi dikkat çekiyor. 9 kademeli tork konvertörlü otomatik şanzıman ticari araç pazarında önemli bir yenilik olarak öne çıkıyor. Şanzımanın vites oranları yakıt ekonomisi ile atak sürüş özellikleri arasında mümkün olan en iyi dengeyi sağlıyor. Yeni şanzımanın beraberinde getirdiği bir diğer önemli avantaj ise daha düşük gürültü seviyesine bağlı olarak artan yol konforu. Yeni 6 ileri manuel şanzıman ise vites kolunda rahatsız edici titreşimlere neden olmayan yapısıyla kullanım konforunu destekliyor. 

Aracın arkadan itişli versiyonunda 4.325 mm’ye kadar ve önden çekişli versiyonunda 3.924 mm’ye kadar uzanan dingil mesafesi farklı kullanım ihtiyaçlarını karşılıyor. Özel raf sistemleri gibi detaylar da yükleme alanında kullanım kolaylığı ve ergonomiyi destekliyor. 

Arka çamurluk yapısı, tek tekerlekli arka aks mimarisi ve önden çekişli yapı kullanım alanını arttırırken 17 m3 kargo alanı ve 5,5 tona kadar yük taşıma kapasitesi de yeni Sprinter’ın kullanım alanını arttırıyor. Çamurluk arası yükleme genişliği 1,22 metre olan yeni nesil Sprinter, bu sayede paletleri enlemesine yükleme imkânı da sunuyor. 
Mercedes-Benz, yeni nesil Sprinter araçlarda, ileri seviyede kullanışlı ve konforlu bir yapı sunuluyor. Ergonomik tasarımlı konforlu koltuklar, anahtarsız çalıştırma ve daha da geliştirilen iklimlendirme sistemi de araçta öne çıkan yeniliklerden. Kullanım amacına göre şekillendirilebilen saklama alanı da kullanıcısının kabin içinde düzeni sağlamasını kolaylaştırıyor. 

Sürüş güvenliğinde yardımcı sistemler 
Güvenlik donanımlarıyla da yeni Sprinter, segmentinde tamamen yeni bir boyuta geçiyor. Mesafe takip sistemi “DISTRONIC, Aktif Fren Asistanı, Aktif Şerit Takip Asistanı” ve yorgunluk uyarısı “ATTENTION ASSIST” gibi elektronik asistanlar sürüş güvenliğinde sürücüye yardımcı oluyor. Kendini temizleyebilen ve görüntüyü iç dikiz aynasına aktaran “Geri Görüş Kamerası”, 360 derece görüş açısına sahip modern bir park yardımcısı veya silme işlemi esnasında da maksimum görüş alanı sunan entegre WetWiperSystem özelliğine sahip “Yağmur Sensörleri” de yeni nesil Sprinter ile birlikte yeni sürüş destek sistemlerinden biri olarak sunuluyor.

Dijital hizmetler Mercedes Pro 
Sprinter araçlarda Mercedes Pro başlığı altında tahsis edilebilen dijital bir iletişim modülü bulunuyor. Bunlar her sektöre uygun şekilde tasarlandı. Filo yöneticisinin istediği araçlarının anlık veriler halinde nerede olduğunu bilmek ister, yolcuların konforlu ve güvenli şekilde ulaştırılmasını bekler. Müşteri güncel bilgileri istiyor. Sürücü de gerçek zamanlı doğru bilgilerin araçta yer almasını ister. Mercedes Pro ile dijital bir sunum sunuluyor.Mercedes’in yeni bilgi sistemi MBUX üzerindenyakıt lokasyonları, hava durumu gibi bilgiler alınabiliyor.

Pazar yüzde 14 büyüdü
Kamp araçları kullanımı hem ABD’de hem Avrupa’da yüzde 14 civarında büyüme gösterdi. Müşterinin yaşı da düşüyor. Daha genç insanların ilgisi artıyor. Binek araçlardaki güvenlik donanımları da artık kamp araçlarına da yansıdı. Müşteri artık sadece karavan içinde konfor istemiyor. Sürüş alanında ve sürüş sırasında konfor istiyor. Uydu ve çanak anten bağlantı sistemleri uyum içinde yer alıyor. Araçlar akıllı ve bağlantılı hale geldi. Mercedes Pro sistemine entegre edildi. ■



• Mercedes-Benz, yeni nesil Sprinter aracının dünya lansmanını Almanya’da gerçekleştirdi
• Yeni nesil Sprinter’da ağırlıklı olarak sürücü kabininde optimize edilen detaylar daha nitelikli ve daha kullanışlı bir yapıyı beraberinde getiriyor.
• Mercedes-Benz’in yenilenen aracında otomobil seviyesinde etkileyici tasarım, konfor ve güvenlik özellikleri dikkat çekiyor. 
• Mercedes-Benz, yeni nesil Sprinter ile sunduğu 1.700’i aşkın farklı kombinasyonla müşterilerinin her türlü beklentisini karşılıyor.
• Üstün güvenlik donanımlarıyla ve önden çekiş seçeneği ile Mercedes-Benz yeni nesil Sprinter, bir kez daha farkını ortaya koyuyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159