Başarı Holding, yerli dijital takograf cihazını üretti

banner113

Başarı Elektronik İş Geliştirme Koordinatörü Yakup Palomba: 30 haziran 2014'te zorunlu olmaya başlayan dijital takoğraf, 1996 model araçlardan başlamak üzere kademeli olarak, 2018 yılında ticari araçların tümünün dijital takografa geçişi tamamlanacak.

banner114
TEKNOLOJİ 21.04.2014, 15:08 21.05.2014, 16:30 Taşıma Dünyası
Başarı Holding, yerli dijital takograf cihazını üretti

Türkiye’nin de taraf olduğu Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Anlaşması (AETR) doğrultusunda, 30 Haziran’dan itibaren araçlarda dijital takograf kullanımı zorunluluğu bulunuyor. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan 3.5 ton üzeri kamyon ve çekiciler ile, sürücüsü dahil 9 kişi üzeri minibüs ile otobüslerde dijital takograf kullanımı zorunlu olacak.


Ankara Akyurt’ta, Başarı Teknolojik Sistemler San. Ve Tic. A.Ş. fabrikasında dijital takograf üretimi yaptıklarını belirten Başarı Elektronik İş Geliştirme Koordinatörü Yakup Palomba, takograf cihazının ülkemize ithal edilerek kullanıldığını; Başarı’nın yerli üretimle bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Takograf üretimine adım atmakla hem ülkemizdeki istihdama katkı sağlamış olduk hem de yasal bir zorunluluk olacak dijital takograf kullanımı için harcanan bu para ülkemizde kalmış olacak” dedi. 


İlk ve tek yerli dijital takograf 

30 Haziran itibariyle de dijital takograf kullanımı zorunlu hale geleceğini ve şu an pazarda mevcut 600 bin aracın dijital takografa geçmesinin söz konusu olduğunu belirten Yakup Palomba, “Bizim ürünümüzle birlikte Avrupa Tip Onayına sahip üç marka dijital takograf üretimi yapabiliyor. Dünya’da ‘Avrupa Tip Onayı’na sahip ve halen üretilen üç cihazdan biri olma özelliği taşıyan ilk ve tek yerli üretim dijital takografımız, bir yılı aşkın süren çalışmalar sonrasında zorlu bir test sürecinden geçti; onayları 2013 yılı sonunda başarıyla tamamlandı. Devletimiz yerli üretime ve kaynakların ülke ekonomisinde kalmasına büyük önem vermekte; bu da ancak yerli üretimle gerçekleşebilir. Bu şekilde Devletimizin önem verdiği bir husus da gerçekleşmiş oldu; “Şu an yerli bir üretici var” dedi. 

Trafik güvenliği artacak 

Dijital takograf kullanımının trafik güvenliğine de katkı sağlayacağına değinen Yakup Palomba, “Araçların ve sürücülerinin çalışma bilgilerini kaydederek, ilgili regülasyonlara uygunluğunun kontrolünü esas alan dijital takograf cihazları; sürücülerin çalışma/dinlenme sürelerini, araçların hız aşımlarını denetliyor. Özellikle polis ekiplerince yapılan kontrollerde takograf verileri esas alınıyor. Böylece karayolu trafik güvenliği için büyük önem taşıyan takograf cihazlarının manipülasyonu önlenmiş olacak” dedi.

Takograf verileri firmalarda arşivlenecek

“Araçlar fabrikadan dijital takografla çıksa bile manipülasyon daha kolay olduğu için söktürtüp yerine elektronik veya analog takograf taktırıldığına rastlanabilmekte” açıklamasını yapan Yakup Palomba, “Çünkü bu sürücülere daha uzun çalışma saatleri sağlıyor. Elektronik takogrfa teknik anlamda müdahale edebiliyor. Zaten dijital takograf cihazının tip onayındaki güvenilirlik u bütün iletişimin güvenli bir şekilde yapılabildiğine emin olabilmek için yapılır. Dijital takograf dışarıdan müdahaleyi önlüyor ve önceki versiyonalarına göre daha gelişmiş bir sistem sunuyor. Öncelikle veriyi kaydediyor ve hafızada tutuyor. Polis denetimlerinde dijital takografta tutulan veriyi kontrol edebiliyorlar, veri analizini yapabiliyorlar. Firmalar da bu verileri arşivlemek zorunda olacaklar” dedi.

Dijital takografa geçiş süreci 

Palomba, dijital takografa geçiş süreci ile ilgili şu bilgileri verdi: “Mevzuat ticari araçlar için dijital takografa geçiş ile ilgili bir takvim belirledi. Tescili yapılmış 1996 model ve üzeri araçlarda kullanılan analog ve elektronik takograf cihazları ilgili takvimde belirli yıl içerisinde ilk araç muayenesinden önce dijital takografa geçilmesi zorunlu, 2018 yılında tescili yapılmış ticari araçların dijital takografa geçişi tamamlanacak. Araçlarda mevcut takograf arızalandığında model yılına bakılmadan dijital takografa geçiş zorunluluğu bulunuyor. İlk tescili yapılacak araçlarda dijital takograf bulunması zorunlu.”

4 çeşit kart kullanımı 

Dijital takograf sistemlerinde 4 çeşit akıllı kart kullanıldığını belirten Yakup Palomba, “TOBB bünyesindeki Sayısal Takograf Araştırma ve Uygulama Merkezi –STAUM- denetiminde, ‘servis kartı, firma kartı, sürücü kartı ve denetim kartı’ verecek. Sürücüler araçları kullanırken sürücü kartını kullanacaklar. Bakanlığın onayladığı servisler muayenelerde ve kalibrasyonlarda ilgili servis kartlarını kullanacaklar. Bugün itibariyle 301 servis takograf hizmetlerini verebilecek belgeye sahip. Denetim otoritesi denetimlerinde STAUM un ürettiği denetim kartını kullnacak. Firma kartı ilgili taşımacılık yetki belgeli firmalarda bulunacak ve araçlarının takograflarından veri indirebilecekler” dedi. 

Dijital Takograf montajının fabrika çıkışlı da yapılabildiğini belirten Yakup Palomba, yerli ticari araç üreticileriyle böylesi ortak çalışmalarının da müjdesini verdi. Bu çalışmalardan ilkinin Karsan ile hayata geçirildiği, cihazların Busworld 2014 fuarında Karsan araçlarında sergileneceği; ardından diğer araç üreticileriyle ortak çalışmaların duyurulacağını ümit ettiklerini belirtti. 

Başarı Holding

1989 yılında Ankara’da Başarı Elektronik adı altında kurulmuş olan ve telekomünikasyon sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan şirketler grubudur. Holding bünyesinde yer alan 11 şirket; Başarı Ticaret, Başarı Servis, Başarı Yayıncılık, Başarı Telekom, Başarı Mobile, Başarı Teknoloji, Başarı Kaan, Başarı M2M, Başarı Enerji, Helistar ve Kaan Air ile faaliyetlerine devam etmektedir. ■

Yorumlar (7)
ömer öztürk 9 yıl önce
Kamyoncu yu hiçdüşünen yokki izmire nasıl 9saatte gidecek olacak işmi
Şaban KAYA 9 yıl önce
dijital takograf fiyatı nedir.
Süleyman OKÜŞ 8 yıl önce
Ömer öztürk kardeşim sen halen izmirin kaçsaat cektiğinin hesabını yapıyorsun bu kamyoncuya bu kazık az bile az yakışır bunlar hepimize çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını elimizden almaya devam etsinler bakalım
ömer öztürk 9 yıl önce
İyi akşamlar ben kamyoncuyum şahıs olarak kullanıyorum istanbul trafiginde avrupayakasından asya yakasınageçmek toplam kullanmayı yani 9saati dolduruyor yetmiyor biçözüm istiyoruz tagoraf fiyatı nekadar bide onu söyleyin
Süleyman öküş 8 yıl önce
Peki normal takoğrafları çöpe atıcaz yeni takoğrafı nasıl alıcaz hiç düşündünüzmü
Yavuz bayraktar 7 yıl önce
Yazın 3 ay calısıyor araba gerı kalan 9 ay yatta banrol ode sıgorta yap muayneye gırerken uc beş harca çalıstımızı devletee odedık yetmedı bıde tago dijital olsun dedınız eee ver bı ıkıbucuk daha artık yeter yeter denızcıye mazotu peşkez cektınız yatı olanın vergısını dusurdunuz garıban kamyoncu evıne kıra odeyecek eletrık odeyecek coluk cucuguna ekmek alacak bıde arabasına harcıyacak dersun bu kamyoncular para tasıyor yapmayın artık bı duzen gelsın
mustafa kesgin 7 yıl önce
tagoraf fiyatları nekadar
banner117
15
açık
banner159