banner69

İnovasyonun da lideri TEMSA

banner113

TEMSA, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen, 5’inci İnovasyon Haftası kapsamında gerçekleşen İnovalig Ödülleri’nde, “İnovasyon Kaynakları” kategorisinde birincilik ödülü kazandı. Ödül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’ya verildi.

banner114
TEKNOLOJİ 16.12.2016, 15:04 16.12.2016, 15:22 Taşıma Dünyası
İnovasyonun da lideri TEMSA


TEMSA, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen, 5’inci İnovasyon Haftası kapsamında gerçekleşen İnovalig Ödülleri’nde, “İnovasyon Kaynakları” kategorisinde birincilik ödülü kazandı. Ödül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’ya verildi. 

TEMSA, etkinlik boyunca THY, STM, Habitat ve Türkiye’nin farklı üniversiteleri ile birlikte 17 etkinlik gerçekleştirdi. Ayrıca TEMSA, Türkiye’nin ilk yüzde 100 yerli elektrikli otobüsü Avenue EV ve akıllı aracı Avenue IBUS araçlarını katılımcılar ile buluşturdu. 

İnovasyon Haftası’nda aldıkları ödülden gurur duyduklarını belirten TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, “Bu ödüller, bizi, daha da başarılı olmaya motive ediyor ve daha fazla çalışmaya itiyor. Bu yüzden kurumumuz adına, çalışanlarımız adına büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi.

Teknoloji lideri TEMSA 

Aselsan ile geliştirdikleri Türkiye’nin yüzde 100 yerli ilk elektrikli otobüsünün lansmanını 7 Aralık’ta gerçekleştirdiklerini belirten TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “2015 Şubat ayında Aselsan ile başlayan işbirliği süreciyle yüzde 100 yerli ilk elektrikli otobüsü tanıttık. Ülkemiz için fark yaratmaya odaklandık. Smart Mobility platformu bu anlayışın ilk adımı oldu. Kentleşme süreciyle birlikte değişen ihtiyaçlara hızlı çözümler sunmak, TEMSA’nın öncelikleri arasında yer alıyor. Daha çevreci ve daha ekonomik ürünler için çalışmalarımızı hızlandırdık. AvenueiBUS akıllı şehirlere yönelik ilk adım oldu. Bunu MD9 electriCITY ve Avenue EV izledi. 2017 yılında elektrikli otobüs modelimiz 4’e çıkacak. TEMSA önümüzdeki süreçte sadece araç üretiminde değil, teknolojinin tüm süreçlerinde yine ülkemiz için fark yaratacak çözümler üretmeye devam edecek. Rekabette her zaman bir adım önde ve teknolojik alanda lider marka olmaya da devam edecek.”

Akıllı şehirlere Temsa çözümleri 

Etkinliğin ikinci gününde Akıllı Şehirler, “Smart Cities” paneli düzenlendi. Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, “Geleceğin Akıllı Şehirleri için geliştirilen Temsa Çözümleri”ni paylaştı.
Akıllı Şehirler, “Smart Cities” panelinin moderatörlüğünü İSBAK AŞ Genel Müdürü Muhammed Alyürük yaparken, panele, Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, Frost&Sullivan Global Direktörü ve Vizyoner İnovasyon Grubu Lideri Archana Amarnath, NOVUSENS İnovasyon ve Girişimcilik Enstitüsü Kurucu Ortağı Berrin Benli, Aiguasol Kentsel Enerji ve Planlama Uzman Danışmanı Alex Ivancic ve STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Tic AŞ CTO’su Ömer Korkut katıldı.

Akıllı ulaşımda dijitalleşme döneminin başladığını belirten Çelik, “Temsa’nın Smart Mobility vizyonu ile geliştirdiği teknoloji programları ile emisyon salınımı ‘0’ olan elektrikli otobüsler, yakıt tüketimini ve emisyon salınımı yüzde 10 oranında azaltan akıllı otobüsler, trafik sıkışıklığını yüzde 20, trafik kazalarını yüzde 25 oranında azaltan akıllı trafik uygulamaları ve çevreye dost akıllı fabrikalar ile Akıllı Şehirlerin günümüz ve gelecek ihtiyaçlarına yönelik çözümlerden oluşuyor” dedi.

Akıllı ve Elektrikli Otobüsler

Çelik, Temsa Smart Mobility Platformu Akıllı Otobüsler programının; yolcudan şoföre, şoförden araca, araçtan araca, araçtan filoya, filodan şehre kadar uzanan ihtiyaçlar zincirinde tüm süreçlere yenilikçi çözümler üretmekte ve tamamen Temsa yetkinliği ile geliştirilmiş yazılım ve donanımlardan oluştuğunu söyledi. Temsa akıllı şehirlere çözümler üretecek teknolojik gelişim sağlamaya yönelik çalışmalara hız ve önem verdiğine, bu kapsamda Temsa’nın STM ve Aselsan gibi birçok önemli teknolojik iş birliklerine imza attığına değindi.

Açık inovasyon Yarışması ödülleri 

Panel sonrasında Birincilik ödülü Dinçer Çelik ve İSBAK AŞ Genel Müdürü Muhammed Alyürek tarafından “Temsa Care ile sanal servis” fikri sahipleri Kadirhan Osman, Rızahan Osman, Ahmet Faruk Kara ve Ömer Faruk Durgut’a 15 bin TL; ikincilik ödülü Dinçer Çelik ve Frost & Sullivan Global Direktörü, Vizyoner Grubu Lideri Archana Amarnath tarafından “Sanal gerçeklik ile araç içi eğlence” fikir sahibi Haluk Altunel’e 10 bin TL; üçüncülük ödülü Dinçer Çelik ve STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Tic AŞ CTO’su Ömer Korkut tarafından “Sanal Eğitim Uygulaması” fikir sahibi Batuhan Yıldırım ve Melis Dizdar’a 5 bin TL ödül verildi.


Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, Sanayi Grup Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu, Brisa Genel Müdürü, Temsa Genel Mürdürü Dinçer Çelik







Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159