banner69

Temsa Safir Plus yola çıktı

banner113

Temsa, Adana’daki fabrikasında yeni ürünü Safir Plus’ın lansmanını 1500 işçisi, Türkiye çapındaki bayilerin sahipleri ve Temsa yönetiminin coşkulu katılımıyla yaptı. Genel Müdür Dinçer Çelik, yeni ürünleri Safir Plus’ın ilk teslimatının da Ekim ayı içinde olacağını ve yıl sonuna kadarda 100 Safir Plus satışı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

banner114
TAŞITLAR 12.10.2015, 14:07 16.10.2015, 21:59 Taşıma Dünyası
Temsa Safir Plus yola çıktı

ERKAN YILMAZ / ADANA

Temsa’nın Adana fabrikasında tarihi günlerden biri daha yaşandı. Temsa Safir Plus’ın tanıtımı büyük bir coşkuyla yapıldı. Tanıtımda ilk olarak Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, sık sık işçilerin alkışları ile desteklenen bir konuşma yaptı. 2015’in rekor üretim ve satış yılı olacağına dikkat çeken Çelik, “Aynı zamanda 2015 Temsa’nın en çok otobüs sattığı bir yıl olacak. Bu yıl 2 bin 650 adetli satışlara ulaşacağız. Bir o kadar da üretim yapacağız. Yedek parça satışlarımız aylık 6 milyon TL sınırına dayandı. Üretim ve satış adetleriyle birlikte personel sayımız da arttı. Ar-Ge bölümüne 40 kişi olmak üzere, toplamda 150 kişi aramıza katıldı. Fabrikamızda yeni tesisler ekledik. Boya hazırlık tesisi ve gövde bölümünü çok hızlı şekilde yaptık. Çok güzel bir tesis oldu. Emeği geçenleri kutluyorum. Web sitemiz de yenilendi. Günde 1000’i aşkın kişi sitemizi ziyaret ediyor” dedi. 

İş güvenliğine dikkat  
İş güvenliğine çok önem verdiklerini ve 100 günü kazasız şekilde geride bıraktıklarını belirten Dinçer Çelik, “Kazasızlıkta oranımız 0,01. Şu anda sektörde en düşük iş kazası yapan şirket durumundayız. Böyle bir güvenli şirket oluşturduğumuz için de hepinizi tebrik ediyorum” diye konuştu. 

Otobüs pazarında lider 
Otobüs pazarında yüzde 30 pay ile lider konumda olduklarını vurgulayan Dinçer Çelik, “Bütün şirketlerin önündeyiz. Hepinizin eline sağlık arkadaşlar. Bu sene 8 yeni ürünümüzün lansmanını yapmayı planlamıştık. Ocak ayında, 41 kişilik Safir VIP aracımızın lansmanını yaptık. O bize uğurlu geldi. Ardından yeni Tourmalin’i Türkiye pazarına tanıttık. Bursa ve Adana Belediyesi’ne satıldı” dedi.  

Elektrikli otobüs 20 Kasım’da 
Dinçer Çelik, “İlk elektrikli aracımız Mayıs ayında Milano’daki fuarda tanıttık. Bu aracımızı Türkiye’de ilk kez 20 Kasım’da Sayın Güler Sabancı’nın ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü’nün katılımıyla fabrikamızda tanıtacağız. İlk aracımızı, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne kullanımı için belli bir süre vereceğiz ve elektrikli otobüsümüz tüm Temsalıların emeği ve gururu olarak Adana’da yolcu taşıyacak. Maraton ve MD7 aracımızı da Busworld Fuarı’nda 5 otobüsümüzle birlikte ilk kez tanıtacağız” diye konuştu.

Safir öyküsü  
Safir aracın öyküsünün 1998 yılında Mitsubishi motorlu olarak başladığını, daha sonra kendi tasarım ekibi ile Safir’in 2010’dan itibaren yenilenerek pazardaki yerini koruduğunu belirten Dinçer Çelik, “İlk defa 37 koltuklu Safir aracı fabrika çıkışlı olarak biz pazara sunduk. Daha sonra 41 koltuklu Safir VIP büyük bir beğeni topladı ve birçok firmanın filosunda yerini aldı. Şimdi sıra Safir Plus aracımızda. Büyük bir heyecanla beklenen aracımızın hepimize yeni bir süreci yaşatacağına inanıyorum. Şu anda Safir Plus için sıralar yazılmış durumda” dedi.

2017’de hedef midibüs tarafında büyük bir oyuncu olmak 
Lansmanın ardından Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.  2013 yılında yıllık otobüs pazarının 7 bin 800 civarında olduğunu belirten Dinçer Çelik, “Bu dönemde pazar payımız yüzde 16. Bu kadar yüksek bir pazar olmasının en büyük etkeni belediyelere satılan 2 bin 500 araç. 2014’te 6 bin 347 otobüs satıldı, pazar payımız yüzde 30 oldu. Bu sene şu an için 5 bin 339 otobüs satışı oldu, pazar payımız yine yüzde 30. Yüzde 10 farkla pazar payı liderliğimiz sürüyor. Şehirlerarasında 295 aracımız satıldı. Payımız yüzde 25. Ürettiğimiz bütün araçları satmış durumdayız. Kentiçi otobüs segmentinde 636 otobüs satıldı, pazar payımız yüzde 34. Midibüs segmentinde satılan araç sayısı 3 bin 558, payımız yüzde 29. Yurtdışına MD7 olarak satacağımız ürünümüzü yurtiçine Opalin ismiyle satacağız. Lansmanını yıl sonu gelmeden yapacağız. Midibüs pazarında böyle 4 aracımız olacak. 2017 yılında Opalin’in 8,4 metreliği hazır olacak. 2017 yılı hedefimiz, midibüs tarafında büyük bir oyuncu haline gelmek” dedi. 

3 ayda 100 Safir Plus satışı 
Dinçer Çelik, bu yılın geri kalanında Euro 5 motorlu Safir Plus satışları yapacaklarını ve yıl sonuna kadar hedeflerinin 100 Safir Plus satışı olduğunu söyledi: “Safir Plus, 2+2 düzeninde 12 ve 13 metrelik araçlar olacak, ayrıca 2+1 koltuklu versiyonlarını da üreteceğiz. Maraton’un da 12 ve 13 metrelik hem 2+2 hem 2+1 versiyonları olacak. Seyahat otobüsü segmentinde 2016’nın ortalarından itibaren çok güçlü bir oyuncu olacağımıza inanıyoruz. Aracımız düşük işletme masrafları nedeniyle büyük beğeni topluyor. Araç kendini bakım tarafındaki avantajları ve güçlü motoru ile gösterdi. Şu anda 2 milyon 400 bin km yapmış bir aracımız var. Kasım ayında 1 milyon 500 bini geçmiş Safir araçlara yönelik bir tören gerçekleştireceğiz.

Yeni Safir Plus 
Safir Plus’ta ön ve arka masklar tamamen değişti. Farları değişti. Aracın bu hale gelmesinde 2 yıllık bir süreç var ve bu aracı Euro 6’ya da hazırladık. Ön taraftaki yumuşaklığı da burada koruduk. Çizgiler ile yeni bir karakter kazandırdık. Yenilikleri yapma sürecinde bayilerimizi, müşterilerimizi dinledik. Arka tarafa sinyal özellikleri kattık. Aracın ön ve arka tarafında yetkili servislerden aldığımız ne kadar bilgi varsa hepsini yerine getirdik. Bu araçta şoför konforuna ciddi önem verdik. Sürücü alanını genişlettik. Yeni bir gaz pedalı koyduk ve yepyeni bir ergonomi kazandırdık. Yine şoförlerin uyuma noktasını genişlettik onların talebiyle, ihtiyaçlarına göre buradaki havalandırmayı daha kaliteli hale getirdik. Yepyeni bir görünüş hakim oldu. Yeni nesil ses sistemi koyduk. Müşterilerimizin yoğun bir talep göstereceği bir araç oldu. 

Resimlerden sattık 
Müşterilerin fabrika ziyaretiyle aracı görüp görmediğine yönelik soruya, “Safir Plus ile ilgili müşterilere sadece resimler gösterdik. 80 kadar aracı resimlerden sattık. Bu da müşterimizin bize duyduğu güveni gösteriyor. 80 aracın büyük çoğunluğu 2+1 ağırlıklı olacak. Sadece Safir Plus değil, daha lansmanını yapmadığımız Maraton aracımızın satışını da resimlerini göstererek yaptık” cevabını verdi.
2016’ya yönelik, şu an için bir şeyler söylemek zor, ama biz hazırlığımızı yaptık. Bayilerimiz ile çok güzel bir bağımız var. Onlar bize güveniyor, biz onlara… Bu yıl ciromuz 700 milyon TL civarında olacak. Cironun yüzde 4,5’unu Ar-

Ge yatırımlarına ayırıyoruz. Bizim şu an 1580 çalışanımız var. Günde banttan 6 otobüs, 7 de midibüs çıkıyor. Bu sene yaklaşık 150 tane de çalışan aldık. Bu kapasitemizi günde 8 otobüs, 10 midibüse çıkarabiliriz. Seneye belki biraz daha ilave edebiliriz ama birazcık daha bekliyoruz.

Euro 5 araç üretimine yönelik kapasitenin yüzde 30’unu üretip 2016’da satma şartı iki hafta önce kaldırıldı. Artık ne kadar üretirseniz 2015 yılı sonuna kadar 2016 yılında satabileceksiniz. ■

Safir Plus’ın öne çıkan özellikleri:

 ·       Ön yüz : Tek parça ön farın kullanıldığı yeni bir tasarım yapıldı.

·       Ön tampon : Servis edilebilirlik için ön tampon 3 parçalı yapıldı.

·       Dashboard : Yeni tasarıma ilave olarak sürücü ile direksiyon kolonu arası 50 mm genişletildi.

·       Multimedya : Yeni nesil (double dın) ses ve görüntü sistemi kullanılacak.

·       Swicthbox : Ergonomik kullanım için en çok kullanılan swicthler bir araya toplandı.

·       Direksiyon : Diğer araçlarımızda da kullandığımız yeni tip direksiyon simidi kullanıldı.

·       Yedek lastik : Servis edilebilirlik için yedek lastik ön taraftan çıkarılabilecek şekilde çalışma yapıldı.

·       Arka yüz : Tek parça arka farın kullanıldığı yeni bir tasarım yapıldı.

·       Arka tampon : Servis edilebilirlik için 3 parçalı yapıldı.

·       Arka motor kapağı : Servis edilebilirlik için daha büyük bir kapak yapıldı.

·       Arka far maskeleri : Servis edilebilirliği için arka far maskeleri sağa / sola açılabilecek.

·       Tepe lambaları : Tepe lambalarına sinyal özelliği eklendi.

·       Arka cam : Ses ve ısı konforunu artırmak için çift cam yapıldı

·       Arka kapı : Arka kapı ve kolu kapının daha geniş (150 mm) açılması için değiştirildi.

·       VIP araçlarda uyku kabini : Uyku kabini ses ve ısı izolasyonu iyileştirildi.

·       2+2 araçlarda uyku kabini : Uyku kabini genişliği VIP ile aynı ölçü olacak şekilde genişletildi.

·       2+2 araçlarda arka kapı girişi : VIP araçlarda olduğu gibi orta kapı tutamak yukarı alındı



Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik (Sağda), Murat Anıl











Safir Plus’a emeği geçenler 
Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik daha sonra Safir Plus araca emeği geçen çalışanları kürsüye davet etti… Süleyman Yurt, Mustafa Çolak, Tayfun Tel, Osman Özbay, Ozan Mağrupoğlu ve Osman Dündar, Didem Arıkçılı. Kaan Kozacıoğlu, Sami Akgümüş, Murat Torun, Serhan Karakılıç, Berna Eser, ve Seyhan Demir…

Sami Akgümüş
: Malzeme Kabul ve Stoklama Takım Lideriyim. 17 yıldır Temsa ailesinin bir çalışanı olmaktan gurur duyuyorum. Yıllarca üretmiş olduğumuz Safir aracımızın yeni versiyonu olan Safir Plus’ın üretimini ben ve çalışma arkadaşlarım gururla ve heyecanla bekledik. Gelen malzemeleri itina ve özveriyle üretime sevk ettik. Binlerce parçadan oluşan o güzel aracımızdan ben  ve çalışma arkadaşlarım, sizin adınıza, ülkem adına Temsa adına gurur duyuyoruz. Çok teşekkür ediyorum. Bana bu gururu yaşatan herkese teşekkür ediyorum.

Yunus Yıldız:
 İş Makineleri Grup Müdürü: 2002’de Temsa ailesine katıldım. Geride kalan 13 yılda gücümüzü çok yukarıya çıkardık. Şu anda sadece Türkiye’de değil, dünyada da en büyük rakiplerimizle boy ölçüşecek durumdayız. Bundan sonraki süreçte de Temsa olarak ülkemizin ekonomisine daha iyi işler yaparak faydalı olacağımızı umuyorum. 

Yorumlar (3)
İdris Umaz 9 yıl önce
Temsa' yı tebrik etmek gerek. Dünya lideri yabancı markalar arasında kendi tasarımı ile piyasa edinmek her babayiğidin işi değil. Ben bu gidişle Temsa'nın pazar lideri olacağından eminim. Sadece iç piyasada değil, dünya pazarlarında da aynı başarıyı bekliyoruz.
kazım kırıköz 9 yıl önce
Ellerinize sağlik güz görünüyor amkaraya nezaman gelcek teşekkürler
TUFAN BAŞ 9 yıl önce
Peki minibüs ve otobüs tarzında yanı 17+1 20+1 şeklinde özürlü rampası olan bir araç çıkarmıyonuz bende bir dolmuşçuyum
banner117
15
açık
banner159