Krone 1500 treyler satışına ulaşmayı hedefliyor

banner113

Krone Ticari Araçlar CEO’su Rıza Akgün, bu yıl sonunda 1500 adet civarında bir satış hedefleri bulunduğunu, 2016 yılında ise daha iyi bir pazar seviyesi beklediklerini söyledi. Akgün, müşteriye doğrudan satış yapmaya yönelik yapılandıklarını, Türkiye genelinde ise 23 yetkili servise sahip olduklarını söyledi.

banner114
ÜSTYAPI 16.11.2015, 16:39 17.11.2015, 10:14 Taşıma Dünyası
 Krone 1500 treyler satışına ulaşmayı hedefliyor
HABER: ERKAN YILMAZ / TİRE

Krone, 3 Kasım Salı günü, İzmir Tire’deki fabrikasında düzenlenen basın toplantısı ile 2015 yılı rakamlarını ve geleceğe yönelik hedeflerini paylaştı.  Basın toplantısına Bernard Krone Holding Yönetici Ortağı Bernard Krone, Krone Ticari Araçlar CEO’su Rıza Akgün ve Krone Trailer International Genel Müdürü Semih Pala da katıldı. Bernard Krone Holding Yönetici Ortağı Bernard Krone,  Doğuş Otomotiv ile stratejik açıdan bir araya gelerek başladıkları İzmir Tire Krone fabrikası yatırımını kısa süre önce tek başına yürütmek üzere devraldıklarını vurguladı.  Krone, bu fabrikayı kurmalarının hem Türkiye’yi hem de komşu ülke pazarlarını çok önemsediklerinin bir göstergesi olduğunu belirtti. Krone’nin Almanya dışındaki tek tesisinin İzmir Tire’de faaliyete geçtiğini ve Türkiye’de uzun vadeli strateji uygulayacaklarını anlatan Bernard Krone, “Treyler piyasasında Türkiye ve çevre ülkelerinde çok önemli bir pozisyona sahip olacağız. Üretim ve satış noktasında belirlediğimiz hedefleri yakalamak için hepimiz çok çalışıyoruz” dedi.  

Yatırımcılar için örnek 

Almanya Aşağı Saksonya Bölgesi Ekonomi, Çalışma ve Ulaştırma Bakanı Olaf Lies’in Türkiye’de yatırım yapmak isteyen 40 kişilik bir delegasyonla geldiğini hatırlatan Krone, kendilerinin Türkiye’de yatırım yapmak isteyen Alman girişimciler için bir örnek oluşturduğunu söyledi.


Soldan sağa: Bernard Krone Holding Yönetici Ortağı Bernard Krone, Krone Ticari Araçlar CEO’su Rıza Akgün ve Krone Trailer International Genel Müdürü Semih Pala

Yılda 40 bin 375 treyler 

Krone Ticari Araçlar CEO’su Rıza Akgün Krone’nin Türkiye’deki hedeflerini ve konumunu anlattı. Akgün,  Krone’nin 1906 yılında Bernard Krone tarafından bir demirci dükkanı olarak kurulduğunu ve şu an 4’üncü neslin şirketin başında olduğunu hatırlattı. Şu an Krone Grubu’nun faaliyetlerinin yüzde 66’sını ticari araçlar, yüzde 34’ünü ise tarım araçlarının oluşturduğunu kaydeden Akgün, Krone’nin yılda 40 bin 375 adet treyler ürettiğini açıkladı. Krone’nin 2014 yılında 1,6 milyar Euro ciro elde ettiğini ve üretilen treylerlerin ağırlıklı olarak Batı Avrupa pazarlarına satıldığını belirten Akgün, sadece yüzde 3’ünün Avrupa dışı pazarlarda satıldığını ifade etti.

Almanya dışındaki ilk ve tek fabrika 

Krone’nin Almanya dışında ilk ve tek treyler fabrikasını 2013 yılında İzmir Tire’de açtığını kaydeden Akgün, Tire’de 35 milyon Euro yatırımla en genç, en modern fabrikaya sahip olduklarını ve 130 çalışan bulunduğunu belirtti. Rıza Akgün,  fabrikanın yıllık treyler üretim kapasitesinin 10 bin adet olduğunu söyledi. Akgün, Tire’de seri üretime başlanmasıyla birlikte 2013 yıl sonu itibariyle yüzde 115’lik büyümeyle treyler pazarında 2’inci sıraya yükseldiklerini söyledi.

Küresel kriz fabrika açılışını erteletti

Doğuş Otomotiv sayesinde Krone’nin Türkiye’de üretim yapmaya başladığını belirten Akgün, 2007 yılında Türkiye’de üretim yapmak için Doğuş Otomotiv ile anlaşma yapıldığını, küresel ekonomik krizden dolayı fabrikanın 2013’te tam olarak faaliyete başladığını kaydetti.

Yakın geçmişte de Doğuş Otomotiv’in yüzde 49’luk hissesinin devralındığını ve Krone’nin Türkiye’de tek başına yoluna devam ettiğini ifade eden Akgün, Krone’nin Türkiye’ye niye yatırım yaptığını şu sözlerle açıkladı: “7’nci büyük Avrupa ekonomisine sahip olması, Avrupa’nın en hızlı büyüyen ekonomisi olması, Avrupa, Ortadoğu, Orta Asya ve Afrika pazarlarına erişimi olan stratejik konumu, Türk otomotiv sektörüne yönelik güçlü bir büyüme beklentisi, lojistik firmalarının artan ticaret hacminden faydalanacağına dair beklentiler, nitelikli iş gücü, güçlü otomotiv yan sanayisi ve limanlara yakınlık.”

Hedef Kuzey Afrika 

Türkiye’de satış ve servis ağlarını genişlettiklerini belirten Akgün, hedeflerinin Kuzey Afrika ve Türkiye Cumhuriyetler pazarına satışlar yapmak olduğunu belirtti. Akgün, “İnşallah şu an çevre ülkelerde yanan ateş bir an önce söner. Durum böyle olunca da biz de çevre ülkelere de satışlar yapabiliriz” dedi.

Üretimde yerlileşme oranı artacak

Rıza Akgün, başlangıçtan beri Tire’de Almanya’daki fabrikada ile aynı kalitede üretim yapısını oluşturmak için 6 faktörle hareket ettiklerini söyledi: Krone kalitesine sağlamak için modern üretim ilkelerine dayanan fabrika yerleşim planı, yüksek kaliteli ekipman ve makine kullanımı, modern yüzey teknolojileri için yüksek yatırım (Katoforez ve toz boya), nitelikli iş gücü ve eğitimi, yüksek kaliteli yerel tedarikçi ağının geliştirilmesi ve Almanya merkez fabrikasının uzmanlığının kullanılması. Akgün, üretimde yerlileştirme oranını yükseltmeye çalıştıklarını vurguladı.

Finansman ve ikinci el takası 

Doğuş Otomotiv ile ortakken satışlarını bayiler üzerinden gerçekleştirdiklerini belirten Akgün, Krone’nin müşteriye sunduğu avantajları şu şekilde sıraladı:  Bölgelerde yerleşik satış temsilcileri vasıtasıyla ‘Doğrudan satış” prensibi, doğrudan pazarlama faaliyetleri, hesaplı ve kolay bulunabilir yedek parça, ülke genelinde yaygın 23 yetkili servis ağı, 60 aya kadar taksitli satış, takas desteği ve yeni marka ‘Krone Used’.

2015 yıl sonu hedefi 

“Müşteri önce çekiciye sonra treyler konusuna bakıyor. Biz tamamen çekiciden bağımsız hareket etmek istiyoruz” diyen Krone Ticari Araçlar CEO’su Rıza Akgün, yıl sonuna kadar satışlarda 1500 adetleri yakalamaya çalıştıklarını kaydetti. 2016’nın daha iyi olacağını belirten Akgün, frigo haricinde Almanya’da üretilen tüm treylerleri Tire’de üretebileceklerini kaydetti. ■
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Alman Bakan ve 40 yatırımcı incelemelerde bulundu 

Almanya Aşağı Saksonya Bölgesi Ekonomi, Çalışma ve Ulaştırma Bakanı Olaf Lies
, Krone’nin Tire’deki treyler fabrikasına 40’dan fazla Alman girişimciden oluşan bir heyetle geldi. Önce Mersin’de daha sonra da İzmir’de incelemelerde bulunan heyette Türkiye’de yatırım yapmak isteyen Aşağı Saksonya Bölgesi’nin girişimcilerinin bulunduğunu belirtildi.

Bernard Krone Holding Yönetici Ortağı Bernard Krone ve Krone Ticari Araçlar CEO’su Rıza Akgün’ün de bulunduğu basın toplantısında konuşan Olaf Lies, “Türkiye’ye 40’dan fazla yatırımcı ile geldik. İlk etapta Mersin’de bulunduk. Şu an İzmir’deyiz ve daha farklı bölgeleri gezeceğiz. Türkiye’de iş yapmak isteyen girişimcilerimizin iş kolları ağırlıklı olarak gıda, tarım, yenilebilir enerji, otomotiv, makine ve tesis yapımı. Zaten Türkiye’de Krone gibi birçok yatırımcımız bulunuyor. Türkiye’de Aşağı Saksonya Bölgesi’nden 60’a yakın girişimcinin yatırımı var. Türkiye’de genç insanların sayısı çok” dedi. ■
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Fabrikanın üretim kapasitesi yıllık yaklaşık 10 bin

Tire'deki üretim tesisinde Profi Liner, Mega Liner, Box Liner, Profi Platfrom modelleri üretiliyor ve yakında da Coil Liner modeli üretime başlayacak. Krone Tire, ayrıca Yakın Doğu ve Afrika bölgesindeki zorlu taşıma görevleri için de 2 yeni araç tipi olan Profi HD ve X-Treme Liner modellerini tüketicilere sunuyor.

Krone, Tire tesisine yaklaşık olarak 35 milyon Euro yatırım yaptı. Tesisin toplam alanı yaklaşık 190 bin m2, bunun 23 bin m2'si kapalı alan. Krone Tire'de 130 personel istihdam ediliyor. Personelin önemli bir kısmı tesis devreye alınmadan önce Werlte'deki araç üretim tesisinde yoğun bir eğitime tabi tutuldu. 

Krone'nin Türkiye'deki tarihi
Krone ticari araçların Türkiye’de satışı 2003-2013 arası Doğuş Otomotiv tarafından gerçekleştirilmekteydi. 2007 yılında Krone ve Doğuş’un imzaladığı ortak girişim sözleşmesi doğrultusunda İzmir, Tire’de treyler üretmek amacıyla treyler fabrikası kuruldu. Yeni treyler fabrikasına yaklaşık 35 milyon Euro’luk yatırım yapıldı. Tesisin faaliyete geçmesi ilk etapta 2009 yılının birinci çeyreği için planlanmıştı, ancak tüm dünyaya yayılmış olan ekonomik kriz nedeniyle 2012 yılının sonuna ertelendi. Tesis resmi olarak 2013 yılının Nisan ayında açıldı. Krone, Türkiye’deki yatırımlarına devam etmek istediğinden ve Doğuş da 2014 yılında hizmet sektörüne daha fazla odaklanacağını belirttiğinden dolayı, 2015 yılı başında, üretim tesisinin yüzde 100'ünün Krone mülkiyetine geçmesini düzenleyen bir sözleşme imzalandı.





Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159