Krone’den Ulusoy ve Ekol’e 199 teslimat

banner113

Ulusoy Logistics’e 90 Mega Liner Huckepack, 9 eLTU5 Plus Konteyner, Ekol Lojistik’e 100 Mega Liner Huckepack

banner114
ÜSTYAPI 02.06.2014, 12:09 23.12.2014, 12:51 Taşıma Dünyası
Krone’den Ulusoy ve Ekol’e 199 teslimat

Doğuş Otomotiv bünyesinde Türkiye’de üretim, satış ve satış sonrası hizmetler faaliyetlerini sürdüren Krone, TIR Expo Fuarı’ndaki standında, ürün gamında yer alan ve farklı birçok sektöre hitap eden tenteli römork, kombine taşımacılık, frigorifik soğutucu ve açık kasa römork modellerinden örnekleri sergiledi. Fuar standında Ulusoy ve Ekol Lojistik’e teslimatlar da yapıldı.


Türkiye’de üretime başlamasının ardından müşterisine çok daha yakın olmanın avantajını kullanarak 2013 yılında yüzde 16’lık pazar payına ulaşan Krone, fuar standında Krone’nin en modern tesisi olan Tire’deki Krone Doğuş Treyler’de üretilen modellerin yanısıra Almanya’dan ithal edilerek Türkiye pazarına sunulan soğutucu tip yarı römork Cool Liner’ı da fuar ziyaretçileri ile buluşturdu. 900 m2’lik stantta Profi Liner -Huckepack, Box Liner eLTU5-Plus, Mega Liner-Huckepack, Cool Liner-Double Deck, Çelik Kapaklı Platform Römork ve X-treme Liner ürünler tanıtıldı.


Ulusoy Logistics’e 90 Mega Liner Huckepack, 9 eLTU5 Plus Konteyner 

Krone standında ilk teslimat Ulusoy Logistics’e yapıldı. Törene Ulusoy Logistics Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Şahinkanat, Lojistik Genel Müdürü Ertunç Laçinel, Satın Alma Müdürü Rıdvan Kanbak, Doğuş Otomotiv Krone Genel Müdürü İlhami Eksin ve Satış Müdürü Mert Benli katıldı. Törende konuşan İlhami Eksin, Doğuş Otomotiv ve Krone adına taşımanın her alanında uzmanlığı bulunan Türkiye’ye önderlik etmiş bir grubun bizi tercih etmesi gurur verdi. Ulusoy Logistics yönetimine bizi tercih ettikleri için teşekkür ediyorum” dedi. Ertunç Laçinel’de yaptığı konuşmada, “Bizde size teşekkür ediyoruz. Uygun ekipmanlar ve uygun dorseleri istediğimiz standartlarda ve uluslararası alanlarda rekabet edilebilecek bir ürünü bize sunduğumuz için. Bundan sonra daha büyük işbirlikleri içinde olacağımıza inanıyoruz. Yaklaşık her yıl 100-200 arasında dorse alımlarımız oluyor. 4 aylık süreçte 10 milyon Euro civarında dorse yatırımı gerçekleştirdik. Biz yatırımlara ve istihdamı artırmaya yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. 

Ulusoy’dan bir ilk 

Laçinel, bir ilke de imza atmaya hazırlandıklarının bilgisini de verdi: İlk kez yapılacak bir sistem geliştirdik. 7 Haziran’da Köln’den, 14 Haziran’da Çerkezköy’den dorselerimiz trene binecek. Direkt seferleri başlatmış olacağız. 1400 km’yi dorselerimiz herhangi bir karbonmonoksit salgılamadan gidecek. Hem güvenli hem yüzde 20’lere varan oranlarda maliyet avantajlı bir taşıma yapacağız. Filomuzun şu an yüzde 50’si bu şekilde. Bunu yüzde 90’a çıkarmayı hedefliyoruz. Macaristan’da bir yatırım kararı almıştık. Bunu Polonya ve Çek Cumhuriyetine doğru taşıyacağız. Biz kısa mesafeyi karayolu ile uzun mesafeyi de intermodal çözümlerle gitmeyi planlıyoruz. Bu alımla Profi Liner – Huckepack sayısı 110 oldu. 100 adetlik bir alım daha planlıyoruz” dedi. 


Ekol Lojistik’e 100 Mega Liner Huckepack 

Günün ikinci teslimatı ise Ekol Lojistik Genel Müdürü Cavit Değirmenci ve Satınalma ve İdari İşler Müdürü Levent Demir’e yapıldı. Ekol lojistik olarak Krone ailesiyle uzun yıllardır işbirliği yaptıklarını belirten Cavit Değirmenci, “Şu anda filomuzda 1200 civarında Krone aracımız var. Taleplerimize en uygun çözümü Krone’de bulmamız tercihimizde en önemli etken. Krone ailesine teşekkür ediyoruz. intermodali Avrupa’da en etkin kullanan firmaların başında geliyoruz. bu bağlamdaki treyler çok önemli bir rol oynuyor. Dolayısıyla bu yatırımları yaparken çok seçici olmamız gerekiyor. Şu ana kadar ki yapmış olduğumuz yatırımlarda da almış olduğumuz sonuçlarda doğru hamleler yaptığımızı gösteriyor” dedi. 
Krone Doğuş Treyler Genel Müdürü Rıza Akgün, “Sadece Türkiye’de değil Avrupa’da lojistik firmaları arasında öncü olan bir firma ile çalışmaktan gurur duyuyoruz. Bizim en eski müşterimiz. 

Ekolle beraber son yıllarda çok güzel işler yaptık. Gelecekte de bu işbirliğinin iyi bir şekilde devam edeceğinden eminim. Ekol gibi öncü ve yenilikçi bir firma bizi de yeniliklere zorluyor. Bizde kendimizi bu şekilde geliştiriyoruz. Bunun içinde kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159