banner69

SSAB pazarda marka programları ile fark yaratıyor

banner113

Özel çelik sektörünün lideri SSAB, ürün gruplarına özel olarak geliştirilen ve ürünün son kullanıcılara en etkili şekilde ulaşmasını sağlayan marka programları ile pazarlamada fark yaratıyor. 'Güçlü marka & güçlü iş ortakları' vizyonu ile yerel paydaşlar oluşturan SSAB, Hardox In My Body ve My Inner Strenx marka programları ile hızlı ve etkili çözümler sunuyor.

banner114
ÜSTYAPI 23.02.2016, 11:22 23.02.2016, 11:31 Taşıma Dünyası
SSAB pazarda marka programları ile fark yaratıyor
Dünya genelinde yaklaşık 9 milyon ton üretim kapasiteli çelik üreticisi SSAB, firmaların markalaşarak büyümesine olanak sağlayan marka programlarının kendi sektöründe en başarılı uygulayıcısı olarak dikkat çekiyor. SSAB ürünleri Hardox ve Strenx'in son kullanıcılara pazarlanması alanında paydaşlara birçok destek sunan marka programları, daha güçlü ve daha hafif ürün üretebilen üye şirketler arasında rekabet sahası yaratıyor. 

Teknikten eğitime her alanda destek ile 'daha güçlü paydaşlar' 

Malzeme seçimi ile üretim yönteminin SSAB tarafından sertifikalandırılması dolayısıyla güven duygusunu güçlendiren ve üyelere her zaman öncelikli destek sunan programlar, teknik geliştirme desteği, uzman desteği, networking ve eğitim desteği, pazarlama & reklam desteği ve SSAB Shape iş danışmanlarına öncelikli ulaşım gibi artılar sağlıyor. Program dahilinde Hardox In  My Body ve My Inner Strenx logosunun üye uygulamalarda görünür halde yerleştirilmesi, ürünün Hardox veya Strenx çeliği kullanılarak daha hafif ve güçlü olmak üzere optimize edildiğini ifade ediyor. Aynı zamanda programa üye olan paydaşların tüketicilerine güçlü bir marka ile yan yana durabilme prestiji de sağlayan marka programları, ürünün etkili pazarlanmasını sağlarken, satış sonrası hizmetlerde de daha yüksek bir etkileşimi mümkün kılıyor. 

Dünyada vizyoner firmaların başarı ile uyguladıkları marka programları, ürününnihai tüketiciye doğru bir şekilde ulaşmasını sağlarken,  belirlenen stratejiler markan daha sağlıklı ve daha nitelikli büyüme gösteriyor. Markanın gelişim sürecinin doğru belirlenmesi, doğru paydaşların ve satış noktalarının oluşturulması, büyüme de öncelikli kanalların belirlenmesi ve programa dahil olan üyelere sağlanan avantajların kurgulanması ile başarılı bir pazarlama stratejisine dönüşen 'marka programları' nihai tüketicilerin de doğru ürünle ve hizmetle doğru bir şekilde bir araya gelmesini sağlıyor.

Marka programları, belirlenen pazarlama stratejileri çerçevesinde tüm dünyada doğru büyümeyi mümkün kılarken 'samimi, sadık ve dost' paydaşlar oluşmasını sağlamakta, daha 'kişiselleştirilmiş' hizmetlerin verilmesini mümkün kılmaktadır.Program ortaklarının, merkezi bir sisteme ortak olarak sağladıkları tasarruf, müşterilere ekstra fayda olarak yansımaktadır. Ortak pazarlama kampanyaları, ortak anlaşmalar, marka iletişim çalışmaları, müşteri hizmetleri v.s gibi merkezidestekler paydaşların verimliliğini de artırmaktadır.Bu çerçeve aynı zamanda uzun ömürlü ve istikrarlı büyüyen marka vizyonunun da en önemli parçasını oluşturmaktadır. 

Üye firmalar, ince bir elemeden sonra programa dahil oluyor

Üyelerin zor bir süreçten geçerek programa dahil olmalarını sağlayan SSAB marka programları sürekli denetimleri de beraberinde getiriyor. Strenxveya Hardox satışlarına ve teknik değerlendirmelerine göre belirlenen üyeler, bu aşamanın ardından marka programı operasyon kurulu tarafından yetkilendiriliyor. Üyelik kriteri olarak üyenin bir ekipman üreticisi olmasının yanı sıra uygulamanın yapısının büyük oranda Hardox veya Strenx çeliği ile oluşturulması şartı koşuluyor.

Programın detaylarını 2016 Beton Fuarı'nda gerçekleştirilen basın lansmanında anlatan SSAB Türkiye Pazarlama Müdürü Emre Aytaç dünyada 25 üyeye ulaşan My Inner Strenx'in Türkiye'de de ilgi uyandırmaya başlamasından mutluluk duyduklarını ifade etti. 
Aytaç, 'Farklı birçok sektörde karşılaştığımız marka programlarının özel çelik sektöründeki ilk ve tek uygulayıcısı olarak, pazarlama alanında da güçlü olduğumuzu vurguluyoruz. Bir marka geleneği haline getirdiğimiz programların son kullanıcı ve paydaşlar nezdinde güven duygusu oluşturması satış kısmını da oldukça destekleyen bir unsur... Biz bu programlar ile hizmetlerimizi daha kaliteli hale getirirken müşterilerimizin taleplerine daha hızlı cevap veren program ortakları oluşturuyoruz. Programa dahil olan üyeler sıkı bir denetim sürecinden geçerek program üyesi olabiliyor. Programa üye olduktan sonra da denetimlerimiz aralıksız devam ediyor. Bizim hizmet kalitemizin devamlılığı adına oluşturduğumuz marka programlarımız bu açıdan ayrı bir öneme sahip." şeklinde konuştu. 

My Inner Strenx'in Türkiye'deki ilk üyesi Güven oldu... 

Başarılı bir süreçle ilerleyen ve Türkiye'de 20 üyeye ulaşan Hardox In My Body'nin ardından yeni ürün Strenx'e özel geliştirilen My Inner Strenx programının Türkiye'deki ilk üyesi Güven, marka sertifikasını 2016 Beton Fuarı'nda gerçekleştirilen lansmanda SSAB Bölge Satış Müdürü Halim Karaoğlan'dan teslim aldı. 

Aynı zamanda HardoxIn My Body üyesi de olan Güven Genel Müdürü Mehmet Kirmit, lansmanda programa dahil olma süreçlerini şöyle anlattı: "Özel çelikte kaliteli ürün sunmasının yanı sıra satış sonrası destek ağı ile de fark yaratan SSAB ile uzun yıllardır birlikte çalışmaktayız. Bu çelikleri temin ederek silobas, damper ve transmikser imalatında kullanıyoruz. SSAB bizim ciddi bir iş ortağımız. Tedarik süresi, fiyat ve kalite anlamında bizim beklentilerimize en yakın firma olarak kendi alanının lideri SSAB'yi görüyoruz. SSAB’den tedarik ettiğimiz yüksek dayanımlı çelikler sayesinde üretilen araçların boş ağırlığını azaltıp araç yükleme kapasitesini maksimu m seviyelere çıkarma imkanına sahibiz. SSAB'nin satış sonrasında teknik destek ekibiyle de yakın ilişkiler içinde olmamız bizim için önem arz ediyor. Bu sebeple SSAB ile çalışmaktan büyük mutluluk duymaktayız. Yeni dahil olduğumuz My Inner Strenx programının, üretim gücümüzü maksimuma çıkarması ile birlikte marka bilinirliğimizi ve markamıza olan güveni de pekiştireceğine inanıyoruz. Üyeliğimiz konusunda ilk tepkilerin de olumlu olması sebebiyle verdiğimiz karardan oldukça memnunuz."

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159