Tırsan 15,5 metrelik perdeliler dünya yollarında

banner113

Ar-Ge altyapısıyla treyler sektörüne öncülük eden Tırsan, ihracat başarısını özel ihtiyaçlara yönelik proje geliştirmede gösterdiği yetkinlikle perçinledi. Dubai merkezli lojistik hizmetleri tedarikçisi Allied Transport’a 150 adet özel geliştirilen perdeli treyler teslim etti.

banner114
ÜSTYAPI 17.10.2016, 11:13 17.10.2016, 11:20 Taşıma Dünyası
Tırsan 15,5 metrelik perdeliler dünya yollarında
Tırsan’ın Adapazarı üretim kampusunda bulunan Türkiye’nin ilk ve tek treyler Ar-Ge merkezinde geliştirilen 15,5 metre uzunluğundaki K.SCX XL şu ana kadar Tırsan’ın ürettiği en uzun perdeli treyler olma özelliğini taşıyor. Normal standart bir maksima perdeli treyler 13,68 metre uzunluğunda olup 34 palet kapasitesindeyken, K.SCX XL genel standardın ötesindeki uzunluğu sayesinde 39 palet kapasitesine sahip.

10 yıl boyunca paslanmazlık garantisi sunan KTL kaplamalı hafif şasiye sahip olan K.SCX XL, aracın uzunluğundan kaynaklanabilecek sehimi engellemek için deveboynu özel olarak tasarlandı. Çift kingpinli olarak üretilen K.SCX XL hem 4 x 2, hem de6 x 2 ve 6 x 4 çekicilerle eşleşebilmekte.

Esnek ve güvenilir yük emniyeti sunan K.SCX XL, televre üzerinde her biri 2,5 ton yük kapasiteli 236 bağlama noktası sunan K-Fix Yük Emniyet Sistemi ile donatıldı.

Bu treylerlerin tasarım ve üretim süreci Tırsan’ın hem Ar-Ge hem üretim gücünü, öte yandan da uygulamakta olduğu yalın üretim süreçlerinin etkinliğini gösterdi.

Tırsan Ür-Ge Müdürü Yasemin Uzçakar, “Bu projede yalın üretim prensipleri çerçevesindeki araçları etkin bir biçimde kullanıyor olmamız, koordinasyonun büyük önem taşıdığı proje takvimine çok olumlu
katkı yaptı. Bu projede de, Japoncada karargah anlamına gelen, bir proje sürecinde departmanlara bölünmüşlüğü ortadan kaldıran bir ‘obeya’ oluşturduk. Bu obeyada Ar-Ge mühendisleri ve test teknisyenlerinin yanı sıra kaynak, kataforez, boya ve montaj hattı ekipleri ile kalite, satın alma ve teslimat öncesi denetim ekipleri de bir araya geldi. Kavramsal tasarım ile başlayan sürecimiz, 3D tasarımla devam etti. Yapılan bilgisayar destekli analizlerle doğrulanmış nihai prototip üretimi ile, aracı seri üretim sürecinde otomasyona dahil ettik” dedi.

Daha çok Körfez ülkeleri ve Kuzey Afrika’da faaliyet gösteren, araç parkında 800 çekici ve 2 bin treyler bulunan Allied Transport konteyner ile ve sıcaklık kontrollü taşımacılık, ilaç ve tehlikeli madde taşımacılığı ile proje taşımacılığının da dahil olduğu lojistiğin her alanında hizmet veriyor.  ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159