Eyüp Lojistik 165 Tırsan Treyler aldı, 85 daha alacak

banner113

Tırsan, canlı video konferans sistemi ile Eyüp Lojistik’e, 165 adet Tırsan Tenteli Perdeli Maxima Plus treyler teslimatı gerçekleştirdi. Eyüp Lojistik, filosuna kattığı Tırsan araç sayısını 765’e çıkardı. Ayrıca Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Eyüp Bartık, 85 adetlik Tırsan treyler yatırımını da açıkladı.

banner114
ÜSTYAPI 28.05.2020, 22:27 11.06.2020, 00:09 Taşıma Dünyası
Eyüp Lojistik 165 Tırsan Treyler aldı, 85 daha alacak
Haber: Erkan Yılmaz / Video Konferans

 

Türkiye’de ilk kez bir araç teslimatı online olarak yapıldı. Tırsan, Eyüp Lojistik’e, canlı video konferans sistemi üzerinden 165 adet Tırsan Tenteli Perdeli Maxima Plus treyler teslimatı gerçekleştirdi.

 

765 araçlık filo

 

Tırsan'ın Adapazarı fabrikasında gerçekleştirilen teslimat törenine; canlı video konferans sistemi üzerinden Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve Tırsan Treyler Satış Koordinatörü Ertuğrul Erkoç katıldı.

 


1994’ten beri

 

Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Eyüp Lojistik ile uzun yıllara dayanan güçlü işbirlikleri olduğuna dikkat çekerek, “Bugün teslimatı yapılan 165 araçla birlikte, toplamda Eyüp Lojistik’e 765 treyler teslimatı gerçekleştirdik. Bu teslimatın özellikle Gaziantep merkezli ve o bölgenin dış ticaretinde söz sahibi olan bir şirketle olması, bölge adına da gurur kaynağımız oldu. Eyüp Lojistik, her dönemde sektöre öncülük eden ve farklı iş modelleri ile bu işi çok iyi yürüten bir firma. Eyüp Lojistik’e hem sektöre kattığı değerler hem de Tırsan ile uzun yıllara dayanan iş birliği için çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Müşteri memnuniyeti önceliğimiz

 

Eyüp Lojistik’in her zaman Tırsan’a güvenerek işbirliği yapmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Nuhoğlu, “Müşteri memnuniyeti, bu işe başladığımız ilk günden bu yana her zaman önceliğimiz oldu. Biz yatırım malı üretiyoruz ve bu yatırımları yaparken, biliyoruz ki müşterilerimiz bizim ürünlerimizle geleceği tasarlayacak, rekabet gücünü arttıracak ve değer kazanacak. Ürünlerin kullanım kalitesi, işletme maliyeti ve araçların ikinci el değeri müşteri memnuniyetinde en önemli kriterler olarak öne çıkıyor. Aracın satın alınması, kullanması ve satılmasına kadar tüm süreçlerde Tırsan her zaman müşterilerini memnun eden bir firma oldu. Geniş servis ağımız ve yedek parça konusundaki çözüm odaklı yaklaşımımızla da fark yaratıyoruz” dedi.

 

Doğru planlama ve strateji

 

Nuhoğlu, koronavirüs salgınını da değerlendirdi: “Koronavirüsün dünyada büyük etkileri olacak. Biliyoruz ki, 2019 öncesi bir daha yaşanmayacak. Aşı bulunana kadar koronavirüs tüketim alışkanlıklarından, iş yapış şekillerine kadar hepimizin yaşamında büyük değişimlere neden olacak. Bu anlamda Türkiye’nin değişen bu yeni dünya düzeninde ve yeni iş modelleri üzerinde gerçek anlamda bir şansı var. Virüsün çıktığı Çin, dünya üretiminin üçte birini gerçekleştiriyor. Dolayısıyla bütün dünya bu durumdan etkilendi. Bundan sonra en önemli konulardan biri de kuşkusuz tedarik zincirinin kesintisiz yapılması için gerekli adımları atmak olacak. Gelecekte yeni bölgesel işbirlikleri gelişecek. Dolayısıyla bölgesel işbirliklerinin gelişmesi ve iş modellerinin yeniden sorgulanması gerekiyor. Doğru planlama ve doğru strateji ile Türkiye üretim konusunda öne çıkacaktır. Türkiye, Avrupa’ya ihracatının yüzde 50’sini AB ülkelerinin şirketlerinin burada yaptığı yatırımlarla sağlıyor. Bunun yüzde 30’unu sadece Alman firmaları sağlıyor. Türkiye’de 7 bin Alman şirketi var ve bunlar 140 bin kişilik istihdam sağlıyor. Aynı Almanya yılda 110 milyar dolarlık malı da Çin’den alıyor. Biz Almanya’dan 23 milyar dolarlık mal alıp, 13 milyar dolarlık mal satıyoruz. Almanya’nın Çin’den aldığı malın yüzde 10’unu buraya aktarsak dengeyi sağlayacağız.”

 

Kendimizi her duruma hazırlıyoruz

 

Çetin Nuhoğlu, salgın nedeniyle seyahatler azalsa da hiçbir zaman mal hareketinin azalmayacağını hatta artacağını vurgularken, araç satışlarında da çok büyük düşüş beklemediğine işaret etti. 2023’te 23 bin adet üretim hedefleri olduğunu hatırlatan Nuhoğlu, “Salgından önce bu yıl için 11 bin adet üretim hedefimiz vardı. Salgın sonrası ise Avrupa’daki daralmaya bağlı olarak bu yılı 7 binin üstünde kapatacağımızı öngörüyoruz” dedi.

 

Tırsan’a güveniyoruz

 

Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, treyler yatırımlarında sadece Tırsan araçlarını tercih ettiklerini vurgulayarak, “Böyle bir dönemde yatırım yapmanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bugüne kadar Tırsan’dan 765 araç aldık. Tırsan’a her zaman güvendik. Treyler filomuzda sadece Tırsan araçları var, çünkü Tırsan, gerçekten çok sağlam treyler üretiyor. Bunun için tüm ekibe teşekkür ediyorum. Doğru fiyatla alıp kullanıyoruz, çok düşük maliyetlerle işletiyoruz ve ikinci el değeri açısından da tabiri caizse havaya attığınızda yere düşmeden satılıyor” dedi.

 

85 araçlık yeni işbirliği

 

Eyüp Lojistik, olarak ocak ayında yeni bir planlama yaptıklarını açıklayan Eyüp Bartık, “Bu planları yaptığımızda koronavirüs henüz gündemde değildi. Bu yıl için ciddi anlamda hem treyler hem de çekici yatırımı yaparak, ülkemizin ilerleyişine katkı sunmayı planlıyorduk. Maalesef şubat ayında salgın gündemimize girdi. Ama biz yine de planladığımız araç yatırımlarımızı yaptık. Yeni yatırımlar yapmaya da devam edeceğiz. Bugün aldığımız 165 aracın dışında, yıl sonuna kadar Tırsan ile 85 araçlık yeni bir işbirliğine imza atmayı planlıyoruz. Böylece, 2020 yılında Tırsan’dan alacağımız araç sayısı 250’ye ulaşacak” dedi. Bartık, sektörde bir ilke imza atarak, koronavirüs salgını nedeniyle teslimat törenini dijitale taşıyan Tırsan’ı da tebrik ederek, “Salgına rağmen özveri ile çalışan ve taleplerimizi karşılıksız bırakmayan tüm Tırsan ailesine çok teşekkür ediyorum. Bize teslimat konusunda çok destek oldular” dedi.

 
Ayrıntı... Ayrıntı... Ayrıntı...

Eyüp Bartık: Kiralama hizmeti sunacağız

 

Çekici ve römork tarafında sektörde kiralamaya yönelik bir ihtiyacı tespit ettiklerini de belirte Eyüp Bartık, “Yılın ikinci yarısından sonra kiralama tarafında ciddi bir atım atacağız. Uluslararası nakliyecilere çekici ve römork kiralayacağız. Bu projenin sonuna geldik, depo yatırımlarımız sürüyor. Gaziantep’te 10 bin metrekare olan depo alanımız 100 bin metrekareye çıktı. İstanbul’da 70 bin metrekare depo yatırımı alanımız bulunuyor. Çatalca’da bulunan arazimizde depo yatırımımız olacak. Biz işimizi seviyoruz ve işimize yatırım yapıyoruz. Başka sektörlere yatırım yapıp, para kazanmayı düşünmüyoruz. Uzun vadeli düşünüp, müşterimizi de, çalışacağımız ülkeleri de seçiyoruz. Bu süreç bunu iyi yaptığımızı gösterdi. Amacımız Türk lojistik sektörünü yabancılara kaptırmamak. Onların ciddi adımları var. Biz pazardan kolay çekilmeyeceğiz. 2.5 ay içinde normal bir taşıma seviyesine ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.

 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159