banner69

Treyler pazarında 1 numara olacağız

banner113

Schmitz Cargobull, Adapazarı’ndaki üretim tesisini açtı. 4 milyon Euro’luk yatırım yapan, 4 milyon Euro daha yatırım yapacak olan Schmitz Cargobull hedefini bir numara olmak olarak belirledi.

banner114
ÜSTYAPI 16.10.2017, 10:21 16.10.2017, 10:32 Taşıma Dünyası
Treyler pazarında 1 numara olacağız
■ Erkan YILMAZ- Barış Can BAŞKAN / Adapazarı

Nisan ayından bu yana Türkiye’de iki ürün üzerine üretim yapan, önümüzdeki süreçte bunu 4 ürüne çıkartacak olan Schmitz Cargobull’un Adapazarı’ndaki fabrikasının yıllık treyler üretim kapasitesi 3 bin adetten fazla olacak.  

Schmitz Cargobull Adapazarı Fabrikası’nın açılışı 4 Ekim Salı günü yapıldı. Açılış öncesinde düzenlenen basın toplantısına Schmitz Cargobull CEO’su Andreas Schmitz, CSO’su Boris Billich, Türkiye Genel Müdürü Mile Mishevski, Adapazarı Fabrikası Müdürü Turan Yıkın ve Türkiye Satış Müdürü Nihat Ö. Ayhan katıldı.

Önceliğimiz güvenilir olmak
Schmitz Cargobull’un 125 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayarak söze başlayan Schmitz Cargobull CEO’su Andreas Schmitz, 1974 yılında Ortadoğu pazarına adım attıklarını, 1980’li yıllarda Avrupa satış ağını kurduklarını açıkladı: “Türkiye’de Enka ile çalışmaya başladık. Her zaman güvenilir bir ortak olduk. Müşterimizin her zaman yanında olmaya öncelik verdik. Schmitz, güvenilir bir şirket olmakla anılır. Şirket ve çalışanları olarak güvenilir olmak bizler için çok büyük önem taşıdı her zaman. Sürekli inavosyon odaklı olarak çalıştık.” 

2,5 milyar Euro ciro 
2,5 milyar Euro ciro hedefine ilerlediklerini belirten Andreas Schmitz, “Bu hedefe çok yakınız. Son bir yıl içinde 50 bin üniteden 58 bin üniteye geldik. 1,7 miyar Euro’dan ciromuz 2,03 milyar ciroya ulaştı. Çalışan sayımız 5 bin 700. İspanya’da 15’inci yılımızı kutladık. 200’den fazla çalışanımız var ve pazar lideriyiz. Moskova’da 5 yıl önce tesisimizi açtık. Şimdi orada da istediğimiz noktaya geldik. Türkiye’de pazar lideri olmak istiyoruz. Bu yatırımımızın çok doğru bir yatırım olduğuna inanıyoruz. Türkiye Avrupa’nın her zaman önemli bir parçasıdır. Türkiye’nin potansiyeline çok inanıyoruz. Önemli bir ticaret noktasıdır. Türkiye’den çevre ülkelere yönelik üretim de yapabiliriz” dedi. 

8 milyon Euro’luk yatırım 
Nisan ayında üretime başladıklarını ve henüz iki ürününün üretimin yapılabildiğini belirten Schmitz Cargobull CSO’su Boris Billich, “Şu ana kadar 4 milyon Euro’luk bir yatırım gerçekleşti. Önümüzdeki süreçte 4 milyon Euro daha yatırım yapacağız. Halen iki ürün olan üretim 4 çeşit ürüne çıkacak. Çalışan sayımızda 39’dan 110’a kadar çıkacak” dedi. 

Türkiye’de 1 numara olacağız 
Dünyada ulaşım giderlerinin yüzde 80’inin ilk alımda değil, alım sonrası operasyon esnasında gerçekleştiğinin altını çizen Bilich, “Türkiye treyler pazarına en iyi hizmeti ve en iyi çözümü sunmak hedefiyle girdik. Türkiye, Avrupa’nın ilk beş treyler pazarı arasında yer alıyor. Yılda ortalama 12 bin üniteye sahip. Türkiye’yi çok güçlü bir pazar olarak görüyoruz. Biz güçlü ülkelerde, güçlü üretimin çok doğru olduğuna inanıyoruz. Çok kısa sürede bulunduğumuz ürün gruplarında Türkiye’de de bir numara olacağız” dedi.

Pazarı iyi analiz ettik 
Schmitz Cargobull Türkiye Genel Müdürü Mile Mishevski, 18 yıldır Türkiye pazarında olduklarını ve iddialı bir planla yola çıktıklarını belirterek, “1,5 yıl önce üretim yapma hedefimizi belirledik. Pazarı iyi analiz ettik. Nisan ayında üretime başladık. 25 bin metrekarelik bir alana sahip tesisimiz. Bunun 5 bin 500 metrekaresi kapalı alan. İddialı hedeflerimiz var. Şu an 2 ürün grubunda üretim yapıyoruz. Perdeli ve frigo treyler üretiyoruz. Önümüzdeki süreçte 4 ürün grubunda üretim yapacağız. Perdeli ve frigoya açık kasa damper üretimini de ekleyeceğiz. 3 bin adedin üzerinde üretim kapasitesine sahibiz. Türkiye’de çok geniş bir satış ağı amaçlıyoruz. Gelecekle ilgili planlarımız var. Türkiye treyler pazarında perdelide yüzde 15 olan payımızı yüzde 30’a, frigoda ise yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Biz ürünlerimize çok inanıyoruz. 1 milyon kilometre garanti veriyoruz. İkinci el pazarında da faaliyet göstereceğiz. Finansman konusunda da müşterilerimize hizmetler sunacağız” dedi. ■

Schmitz Cargobull
2017/2018 mali yılında, kuruluşunun 125. yıl dönümünü kutlayan firma, 1892'de küçük bir demirci atölyesi olarak yola çıkmıştı, şu anda Avrupa'nın önde gelen treyler üreticisi konumunda. 

Ciro: 2 Milyar Euro
Maddi varlıklara yatırımlar: 48 Milyon Euro
Üretilen araç sayısı: 57.000 adet (geçen yıla kıyasla %16’lık artış)
Çalışan sayısı: 5.700 kişi
Öz kaynak oranı: %54
Taşıma soğutma ünitesi: Mali yılda 1.600 adet toplamda 4.600 adet
Üretilen aks sayısı: 1.000.000 adet
Aktif telematik sistemleri: 30.000 


Schmitz Cargobull Treyler Turkey
Schmitz Cargobull, uzun yıllardır ortaklıkta bulunduğu ENKA’nın ithalat faaliyetlerini devraldı ve “Schmitz Cargobull Treyler Turkey” adıyla Avrupa modeline uygun doğrudan satış imkanına sahip bir alt şirket kurdu. Üretim tesisi Avrupa ve Çin’deki toplam on üretim tesisi arasındaki en yeni kuruluş. 

Çok amaçlı fabrika olarak adlandırılan tesiste kayar perdeli ve kapalı kasa yarı treylerler monte edilecek. Ayrıca damperli araçlar için de bir montaj hattı planlanıyor.
İlk aşamada kapasite 3.400 üniteye kadar planlandı.  

Araç yapımı Schmitz Cargobull’un oturmuş sistemine uygun şekilde modern üretim hatlarında gerçekleştirilecek. Hazır yapı parçaları Almanya’daki fabrikalardan getirilecek ve Adapazarı tesisinde monte edilecek.

Schmitz Cargobull, Türkiye’de de güvenilir ve yenilikçi taşımacılık çözümlerine dair kapsamlı seçenekler sunuyor ve müşterilerine servis hizmetleri, kişiselleştirilmiş finans hizmetleri, kapsamlı 7/24 yedek parça tedariki, denetimli servis ortaklığı ağı, telematik çözümleri ve ayrıca ikinci el araç satışları gibi hizmetleri sağlıyor. 







Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159