Bosch yeni gaz pedalı yüzde 7 az gaz tüketiyor

banner113

Bosch aktif gaz pedalı: hafif titreşim, gaz pedalı üzerinde basıncı azaltabiliyor ve yanlış yönde giden sürücüleri uyarabiliyor.

banner114
YEDEK PARÇA VE EKİPMAN 04.02.2016, 13:59 05.02.2016, 14:11 Taşıma Dünyası
Bosch yeni gaz pedalı yüzde 7 az gaz tüketiyor
“Ayak parmaklarımda hissettim"
Yüzde 7'ye kadar daha az yakıt tüketimi.
Navigasyon sistemine bağlı: pedal, keskin virajlarda uyarıyor
Online veriler, gerçek zamanlı uyarı işlevini mümkün kılıyor

Yakıt tüketiminin dörtte birinden tüketicinin ayağı sorumlu. Bugüne kadar, bu temel kural hakkında yapılabilen tek şey yavaş sürmek ve ekonomik sürüş dersleri almaktı. Ancak Bosch, aktif gaz pedalı şeklinde bir teknik yardımcı geliştirdi: hafif titreşim, gaz pedalındaki ayağa hafifçe dokunarak ters şeride geçtikleri konusunda sürücüleri uyarıyor. Robert Bosch GmbH Benzinli Sistemler Bölümü Başkanı Stefan Seiberth, "Bosch aktif gaz pedalı, sürücülerin yakıt tasarrufu yapmasına yardımcı oluyor ve potansiyel olarak tehlikeli durumlarda da sürücüleri uyarıyor." diyor. Ve aracın bir sürücü destek sistemine sahip olması durumunda pedal, bir uyarı göstergesi haline geliyor: navigasyon sistemiyle veya yol işaretlerini tanıyan bir kamera ile birleştirildiğinde, yenilikçi Bosch gaz pedalı sürücülere tehlikeli bir viraja çok yüksek hızda yaklaşmaları halinde dokunsal bir uyarı sinyali veriyor.

Aktif gaz pedalı, sürücülerin gaz pedalına oldukça hafif basmasına da yardımcı oluyor. Pedaldan alınan geribildirim, yakıt tüketimini yüzde 7'ye kadar azaltmayı sağlıyor. Ve CO2 emisyonları da aynı şekilde azalıyor. Gaz pedalının şanzıman gibi diğer otomobil işlevleri ile bağlantılı olması bunu sağlıyor. Bugüne kadar sürücülerin vites değiştirmenin en iyi zamanı ile ilgili aldıkları en iyi gösterge, kontrol paneli üzerindeki küçük oklar şeklindeydi. Aktif gaz pedalı, en iyi vites değiştirme zamanını hissedilir bir şekilde belirtme seçeneğine sahip. Seiberth, "Pedal, sürücüye ekonomi ve hızlanma eğrilerinin kesişme anını söylüyor." diyor. Bununla birlikte sürücü vites değiştirmeden önce hala hızlanmak istiyorsa, hafif bir basınç uygulamak yeterli oluyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159