Continental lastiklerinin üç kriteri

banner113

Continental, AR-GE ve ürün pazarlama stratejisini üç kritere odaklayarak ürünlerini geliştiriyor: Güvenlik, düşük yuvarlanma direnci ve konforlu sürüş.

banner114
YEDEK PARÇA VE EKİPMAN 02.11.2015, 15:05 02.11.2015, 15:26 Taşıma Dünyası
Continental lastiklerinin üç kriteri
RÖPORTAJ: ERKAN YILMAZ

Güvenlik, düşük yuvarlanma direnci ve konforlu sürüş Continental Türkiye Kamyon Lastikleri Satış Müdürü Murat Bilginalp, teknoloji ve tüketim alışkanlıklarının hızla değişmesi lastik üreticilerini de doğrudan etkilediğine dikkat çekerek;  “Lastik pazarındaki tüm segmentlerin ihtiyaçları farklılaşsa da üç başlık hep en önde geliyor. Güvenlik, düşük yuvarlanma direnci ve konforlu sürüş. Bu üç başlık her segmentin buluştuğu ortak nokta. Continental, AR-GE ve ürün pazarlama stratejisini bu üç kritere odaklayarak ürünlerini geliştiriyor” dedi.

Continental Türkiye Kamyon Lastikleri Satış Müdürü Murat Bilginalp ile ticari araç pazarına yönelik Continental’in ürünleri, müşterilere sunulan avantajlar, kaplama lastik ve kış lastiği konularında bir söyleşi gerçekleştirdik.

HER SEGMENTİN İHTİYAÇLARINI TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

Continental’in otobüs, kamyon ve ağır ticari araç grubuna yönelik ürünleri hakkında bilgiler verebilir misiniz? Mevcut ürünlerin arasına yeni ürün çalışmaları var mı? 

Dünya çapında olduğu gibi ülkemizde de tüm segmentler bizim için büyük önem taşıyor. Pazar büyüklükleri birbirinden farklılaşsa da her segment için talep ve ihtiyaçlara göre özel ürünler geliştirdiğimiz için her segmenti kendi doğasında ayrıca önemsiyor ve ihtiyaçlarını titizlikle takip ediyoruz.

Yurt içi ve uluslararası yük taşıması pazarda önemli bir yer kapladığı için bizim de en yüksek satışlarımız bu kanalda oluyor. Büyümekte olan inşaat grubu ise diğer etkin olduğumuz ve HSC1 ED, HDC1 ED, HTC1 ED gibi özel ürünler sunduğumuz önemli bir pazardır. Bununla beraber şehir içi otobüslerin farklı ihtiyaçlarını gözeterek geliştirdiğimiz, geçtiğimiz yıl Conti Urban HA3’ü yaz ve kış versiyonları ile pazara sunduk. 

ÖZEL TEKNOLOJİLERLE ÖZEL ÜRÜNLER

Bu ürün gruplarının kullanıcıya sağladığı avantajlar nelerdir? Kullanıcı lastik tercihinde neden Continental’i tercih etmeli? Lastik ömürleri noktasında Continental’in kullanıcıya tavsiyeleri neler oluyor. Doğru lastik tercihinin yakıt tüketimine sağladığı katkılar neler? Continental’in bu şekilde özelliklerini anlatabilir misiniz?

Tüketiciler ekonomik şartlar kadar diğer dış dinamiklerden de etkileniyor. Teknoloji ve tüketim alışkanlıklarının hızla değişmesi lastik üreticilerini doğrudan etkiliyor. Artan trafik ve toplam trafik güvenliğinin risk altında olmasından dolayı, Continental’in asla taviz vermediği ve vermeyeceği “güvenlik”, tüketicilerin ve tüm taşımacılık sektöründe hizmet veren firmaların da asla vazgeçemeyeceği bir kriter. 

Araçların yolla temasını sağlayan ve hareketine imkân veren lastik, sektörün en temel ihtiyaçları arasında yer alıyor ve bu durum sektörün gelişimini ve büyümesini zorunlu kılıyor. Beklentiler arasında yer alan diğer iki noktada da düşük yuvarlanma direnci ve konforlu sürüş’ten bahsedilebilir. Lastik pazarındaki tüm segmentlerin ihtiyaçları farklılaşsa da bu üç başlık her segmentin buluştuğu ortak nokta. Continental, AR-GE ve ürün pazarlama stratejisini bu üç kritere odaklayarak ürünlerini geliştiriyor. 

Dünya çapında olduğu gibi Türkiye’de de binek veya ticari fark etmeksizin tüm segmentler Continental için büyük önem taşıyor. Continental, pazar büyüklükleri birbirinden farklılaşsa da her segmentin talep ve ihtiyaçlarına göre özel teknolojiler ışığında ürünlerini geliştiriyor. 

Continental’in ticari lastik bölümündeki satışların büyük bölümü yurt içi ve uluslararası yük taşıması segmentini kapsıyor. Üçüncü jenerasyon ürün gamı ile şehir içi tarifeli hat otobüsleri, bölgesel taşımacılık ve uzun mesafe seyahat eden otobüs lastiklerine kadar tüm hizmet alanlarını kapsayan ürünler sunuyor. 

CONTİNENTAL KAPLAMA LASTİKTE DE FARK YARATIYOR

Kaplama lastik konusu Türkiye’de henüz AB seviyesinde değil. Kaplama lastik tercihi kullanıcıya neler sağlıyor. Siz bu konuda ne gibi çalışmalar yürüyorsunuz? Continental lastiklerinde doğru kullanımla müşteri lastik ömrünü ne kadarlık seviyeye kadar uzatabiliyor? 

Continental AG olarak bu konudaki hizmetlerimizden biri ContiLifeCycle’dan bahsedebilirim. Hanover’da geçtiğimiz yılın sonunda açılışını yaptığımız fabrikamız, en son Tire Technology dergisi tarafından “yılın en iyi inovasyonu” ödülüne layık görüldü. Conti Life Cycle tesisimizde otobüs ve kamyon lastiklerinin kaplanmasına yönelik teknolojik altyapı ve kauçuk geri dönüşümünü bir araya getirdik.  

Continental olarak Türkiye’de de kaplama hizmeti veriyoruz. “ContiTread” sırt kauçuğumuz kaplama hizmeti veren bayilerimiz kanalı ile kaplanıp Continental kullanıcılarına lastiğin ikinci ömrünü kullanma imkânı veriyor. ContiTread sırt kauçuklarımızı Almanya’da yeni lastiklerimiz ile aynı desenlerde ve kalitede üretip, kullanıcılarımıza satın aldıkları ürünün toplam sürüş maliyetini düşürerek katma değer sağladığımıza inanıyoruz. 

Continental uzun ömürlü kullanımın sağlaması için sahip olduğu özel tasarımla, yakıt tasarrufu ve yeniden kaplanabilirliği ile düşük ortalama sürüş maliyeti elde etmeyi hedefler. 

Conti Life Cycle konsept olarak, öncelikle kaplanabilir bir karkasın üretilmesi ile başlamaktadır. Lastiğimizin ikinci ömründen yararlanılması, istenirse diş açılabilir olması ve daha sonra ContiTread  sırtları ile yeniden kaplanarak hizmet vermesi ile temin edilir.   Filoların işletme maliyetlerine odaklı bir hizmet olan yeniden kaplama ile işletme maliyetleri düşürülürken, çevreye dost bir hizmetde sunulmaktadır.  

Karkas yönteminde “Conti Casing Management”, lastikleri zamanında kaplamaya ayrılarak; karkasların amaçlarına uygun ve Continental’e ait özel sırtları ile ContiTread kaplanması için bu işin uzmanı bayilerimize yönlendiriyoruz.  

ContiTread, Continental’in soğuk kaplama için geliştirdiği yüksek kalite kaplama sırtlardır. Continental kamyon lastiği deseninde ve yine Continental lastik formülasyonu ile yapılmış sırt kauçuğumuz olan ContiTread ile lastiğe yeniden yüksek kavrama özelliği ve ikinci ömür kazandırıyor. Özellikle teknik açıdan donanımlı ve yüksek kalitede Continental karkas kullanıldığında üst düzey sonuçlar doğuran ContiTread, diğer üreticilerin de uygun karkaslarına da uygulanabiliyor.

Sektörde ECE109R kalite standardı uygunluk belgesi sahibi kaplama hizmeti veren kaplama bayi sayısı artması gerekmektedir. Aynı zamanda tüm kaplamacılarda kapasite kullanım oranı da düşük düzeylerdedir. Biz hem lastiğe sağladığı ikinci ömür, hem de doğru yöntemlerle yapıldığında çevre dostu oluşundan ötürü kaplanabilirlik ve kaplama kullanım oranlarının artması gerektiğini düşünüyoruz. Kaliteli lastik ve karkaslarının sahip olduğu değer kullanıcısına ikinci ömür sunmaya hazır olduğu anlamına gelir. Continental lastikleri gibi kaplanabilir bu tür ürünler, daha düşük kilometre maliyeti sağlayarak hem ekonomiye hem de çevreye olumlu katkı sağlar.

KIŞ LASTİKLERİNDE GÜVENLİ SÜRÜŞ 

Kış mevsimi yaklaşıyor. Kış lastiği kullanımı konusunda özellikle ağır ticari araç kullanıcılarının yeterli seviyeye geldiğini düşünüyor musunuz? Kış lastiği konusunda Continental’in ürün gruplarındaki seviyesi nedir?

Ticari araç sürücüleri sahip oldukları deneyim ve yetkinlikler gereği, binek araç sürücülerine kıyasla özellikle kış koşulları başta olmak üzere çeşitli sürüş koşullarında daha yüksek bir bilince sahip. Kış lastiği kullanım zorunluluğuna ilişkin regülasyonlar; bu bilinci bir adım daha yukarı taşıyarak artık alışkanlığa dönüştürmeyi sağladı. Ancak kış lastiği kullanımını tüm yıla yaymanın veya yaz koşullarında da kış lastiği ile devam etmenin verimliliği düşürdüğünü göz ardı etmemek gerekiyor.

Continental, Kamyon Kış Lastikleri segmentinde yıllardır Avrupa’da üst seviyede kabul gören bir marka. Şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığına yönelik özel geliştirilen Scandinavia serisi lastikler ile şehirlerarası yük taşıması yapan kamyon, çekici ve treyler’lere yönelik özel geliştirilen HSW - HDW ve HTW Scandinavia kış lastikleri ürün yelpazesi ile güvenli sürüş sunuyor.■



Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159