banner69

Michelin: “Lastiklerimiz 450 bin kilometre yol yapıyor!”

banner113

Michelin, nakliye sektörüne yönelik X LineEnergy D2, X LineEnergy F; otobüs taşımacılığına yönelik X Coach HLZ, X Coach XD; kış ve yaz aylarında kullanılan X Multiway 3D XZE lastiklerini ve her iki sektöre yönelik hizmetlerini anlattı.

banner114
YEDEK PARÇA VE EKİPMAN 14.12.2015, 18:35 14.12.2015, 18:44 Taşıma Dünyası
Michelin: “Lastiklerimiz 450 bin kilometre yol yapıyor!”
Michelin, nakliye sektörüne yönelik X LineEnergy D2, X LineEnergy F; otobüs taşımacılığına yönelik X Coach HLZ, X Coach XD; kış ve yaz aylarında kullanılan X Multiway 3D XZE lastiklerini ve her iki sektöre yönelik hizmetlerini anlattı. Yeni dijital hizmeti Michelin Tire Care’nin de anlatıldığı toplantıya Michelin Türkiye Pazarlama Direktörü Olivier Gros ve Michelin Ağır Vasıta Lastikleri Ürün Müdürü Doğa Yiğit de katıldı. Michelin’in ağır vasıta segmentinde nakliyeciler ve bireysel kullanıcılar için geliştirdiği TireLog, iManage ve Euromaster üzerinden kullanıcılara sunulan MasterCare olmak üzere 3 yeni hizmetin özellikleri aktarıldı.

YÜZDE 8,5 BÜYÜDÜK
Michelin Türkiye Pazarlama Direktörü OlivierGros, Michelin’in filo çözümlerine çok önem verdiğini ve bu yönde birçok hizmeti olduğunu söyledi. Michelin’in satışlarının geçen yıla oranla yüzde 8,5 arttığının altını çizen Olivier Gros, 2015 Eylül sonu itibarıyla 16 milyar euroluk satış gerçekleştirdiklerini kaydetti. 

Türkiye pazarındaki belirsizliğe rağmen kamyon ve binekte satışlarını yüzde 25 artırdıklarını vurgulayan Gros, bunda Michelih’in müşteri odaklı yaklaşımının önemli rol oynadığının altını çizdi: “Müşterilerimize özel çözümler sunuyoruz” dedi. 

KATMA DEĞER YARATMAK 
Filoların gittikçe daha komplike ve daha rekabetçi çalıştıklarını ifade eden Gros, burada zaman ve maliyet faktörlerinin öne çıktığını vurguladı. Müşterilerine katma değer yaratmak için çalıştıklarını anlatan Gros konuşmasına şöyle devam etti: “Önce otobüs sektörüne yönelik ürünlerimiz hakkında bilgi vermek istiyorum. X Coach HLZ ve X Coach XD lastiklerimiz, ne kadar zor koşullarda olursa olsun, karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün ihtiyaçlarını karşılayacaktır.  X Multiway 3D XZE lastiğimiz ise hem kış hem de yazın kullanılabilmektedir.

5 BİN TL YAKIT TASARRUFU
Nakliye sektörüne yönelik yeni lastiklerimiz ise X LineEnergy D2 ve X LineEnergy F. Uluslararası nakliye sektöründe giderlerin yüzde 40’ını yakıt oluşturuyor. Bu yeni ürünlerimiz bir önceki ürünümüze göre 100 kilometrede 0,5 litre yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu bir lastiğin tüm ömrü boyunca 5 bin TL yakıt tasarruf etmesine neden oluyor. Ayrıca çeker lastiklerde infinicoil dediğimiz eksiz tek bir tel bulunuyor. Bunun sayesinde lastik düzenli aşınıyor. Treyler lastiklerimizin içinde de carboin bulunuyor. 

3 YENİ LASTİK DAHA
İnşaat sektörüne yönelik 3 yeni lastiğimizi gelecek yıl tanıtacağız. İnşaat sektörü Türkiye lastik pazarının yüzde 25’ini oluşturuyor. Yeni lastiklerimizin tanıtımından sonra inşaat firmalarının tüm ihtiyaçlarına cevap vereceğiz.  Ayrıca gelecek hafta askeri yöneticilerle bir araya geleceğiz ve bu toplantıda arazi araçlarına yönelik lastiklerimizle ilgili bir sunum yapacağız.” ■

ÖNE ÇIKANLAR... ÖNE ÇIKANLAR... ÖNE ÇIKANLAR...

AR-GE’YE HER YIL 650 MİLYON EURO AYIRIYORUZ
Biz her yıl Ar-Ge’ye 650 milyon euro kaynak ayırıyoruz. Sadece ürün inovasyonuna değil servis inovasyonunada odaklandıklarını anlatan Gros, tamir, sırt kaplaması, diş açma gibi birçok noktada müşterilerine çözümler ürettiklerini kaydetti. 

TÜRKİYE’DE 7 BİN 500, AVRUPA’DA 300 BİNDEN FAZLA LASTİK
Gros, MichelinSolutions’un Avrupa’da 300 binden fazla Türkiye’de ise 7 bin 500 lastiğe hizmet verdiğini bildirdi. Bu hizmet sayesinde özellikle uluslararası nakliye firmalarının lastiğin bakımından, değişimine kadar tüm hizmetleri MichelinSolutions’dan alabildiğini ifade eden Gros, Michelin’in diğer hizmeti Euromaster ve I Manage hakkında da bilgi verdi. 

2018’E KADAR TÜMÜ CİPLİ OLACAK
1 Aralık ile birlikte ticari araçların kış lastiği kullanmak zorunda olduğunu anımsatan MichelinAğır Vasıta Lastikleri Ürün Müdürü Doğa Yiğit, X Coach XD otobüs lastiğinin ortalama 450 bin kilometre yol yaptığını kaydetti. Türkiye’de bir otobüsün ortalama 300 bin kilometre yol yaptığını belirten Yiğit, MichelinX Coach XD sayesinde bir otobüsün 1,5 yıl lastik değiştirmesine gerek olmadığını ifade etti. Yiğit, 2018’de tüm Michelin lastiklerinin içinde cip olacağını kaydetti.







Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159