Michelin’den yeni Kamyon ve Otobüs Lastikleri

banner113

Ağır vasıta segmentine yönelik Michelin, yeni ürünleri X Multi serisi ve X®Line Energy’i tanıttı. 2016 yılında yüzde büyüyen toplam pazarda yüzde 11 büyüme elde ettiklerini belirten Michelin Türkiye Ağır Vasıta Lastikleri Ticari Direktörü Sertan Akçagöz, “Michelin geçen yıl pazarın da üzerinde bir büyüme elde etti. 2017 yılının ilk üç ayında ise yüzde 15 büyüyerek başarı çizgimizi sürdürüyoruz. Yeni ürünlerimizle ağır vasıta segmentinde ağırlığımız iyice hissedilecek” dedi.

banner114
YEDEK PARÇA VE EKİPMAN 28.04.2017, 11:49 28.04.2017, 12:55 Taşıma Dünyası
Michelin’den yeni Kamyon ve Otobüs Lastikleri
HABER: ERKAN YILMAZ

Yeni lastiklerinin tanıtımı ve pazara ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıya Michelin Türkiye Ağır Vasıta Lastikleri Ticari Direktörü Sertan Akçagöz, Ağır Vasıta Lastikleri Pazarlama Müdürü Emir Aydemir ve Ağır Vasıta Lastikleri Ürün Teknik Müdürü Recep Uçan katıldı.


2 milyon yeni lastik pazarı 

Türkiye ticari lastik pazarının çok önemli bir pazar olduğunu belirten Michelin Türkiye Ağır Vasıta Lastikleri Ticari Direktörü Sertan Açıkgöz,  “2 milyon yeni lastikten bahsediyoruz. 2 milyon yeni lastik birçok Avrupa ülkesinin 5 yılda satamadığı lastik seviyesi. O yüzden çok önemli.  500 bin kaplama pazarından bahsediyoruz.  Toplamda 2.5 milyon sırt tüketiyoruz. Michelin grubu için Türkiye pazarı vazgeçemeyeceği, pazar kazanması gereken çok önemli bir pazar” dedi.

2017’nin ilk üç ayında yüzde 15 büyüdük 

2016 yılında yeni lastik pazarı 2015’e göre toplamda yüzde 5 büyüdüğüne dikkat çeken Açıkgöz, “Biz Michelin olarak 2016’da pazarın da üzerinde yüzde 11 büyüdük. 2017 yılı herkes için soru işaretleri ile başladı. İlk üç ayda yüzde 20’nin üzerinde büyüme elde edildi.  Biz ilk üç ayda yüzde 15 büyüme elde ettik. Özellikle Ocak ayı son beş yılın en iyi aylarından biriydi” dedi.

Maliyet analizi yapan firmaların tercihi Michelin 

Avrupa pazarı ile Türkiye’nin farklılıklar içerdiğini belirten Açıkgöz, maliyet analizi yapan firmaların öncelikli tercihinin Michelin olduğunu söyledi: Avrupa pazarı ile çok iç içeyiz. Ama farklı taraflarımız var. Türkiye’de bireysel kullanıcı çok fazla. Yüzde 60 düzeyinde bireysel kullanıcı olunca, Michelin farklı çözümler sunma ihtiyacı duydu. O yüzden farklı markalarla Türkiye pazarında var oluyoruz. Michelin olarak inovatif bir firmayız. Hedef kitlemiz orta ve büyük ölçekli firmalar. Biz maliyet analizi yapan firmaların öncelikle tercihi haline geldik. Niye; çünkü bizim savımız; km bazında en ucuz markayız. Dünyanın hiçbir yerinde en ucuz lastik markası değiliz. Ama km’de en ucuz lastik olduğumuzu iddia ediyoruz. O yüzden bunu anlayabilecek maliyet analizi yapan orta ve büyük ölçekli firmalarda tercihte öne çıkıyoruz” dedi.  

Müşteriler lastik işini devretmek istiyorlar      

16 yıldır sektörde olduğunu ve bu süreçte lastik kullanım anlayışının da değiştiğine dikkat çeken Açıkgöz, “16 yılda ne değişti; Eskiden sadece lastik satar, parasını talep ederdik. Şimdi müşteriler sadece lastik satmamızı değil, çözüm istiyor. Gittiğimizde müşteriler daha kapıda bize fiyat sorarlardı. Şimdi lastik işlerini devretmek istiyorlar. Diyor ki; “benden bu işi alın” Çünkü artık yakıttan sonra yüzde 15 ile en büyük gider kalemi lastik. Biz son dönemde çözüm sunmaya başladık. Bu çözümlerden biri de Michelin Solutions. Bununla biz lastikte km kontratı yapmaya başladık. Artık lastik satışı işi bizim için ikinci planda. Hep inovasyon hep çözüm satmaya çalışıyoruz. Michelin Solutions ile yaklaşık 10 bin araca hizmet veriyoruz. Bunlar arasında Ekol, Gökbora, İETT, Mercedes, Karsan, Metro gibi çok önemli firmalar var. Bu işlerin tümünü yapan 50 kişilik bir ekibimiz var. Bu araçların devamlılığını sağlamaya çalışıyoruz. Dünyada bunun pek bir örneği yok. Karsan ve Mercedes üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 1500 aracın sorumluluğu bizde. 300 tanesi metrobüs, diğeri uzun ve kısa şaseli belediye otobüsleri. Bu araçların mobilitesini biz yönetiyoruz. Her firmanın beklentisi farklı. Eskiden sadece fiyat konuşurken, şimdi firmalar inşaat firmaları hasarlara karşı daha güçlü lastik istiyor. Uluslararası nakliye firmaları bizden yakıt tasarrufu ve km istiyor. Otobüs firmaları ‘güvenlik, konfor istiyor, gürültü istemiyorum,  aracı şeritte tutabilmem lazım; önleri şu lastiği arka tarafa, şu lastiği arka tarafa takarım’ diyor. Her müşteriye yönelik farklı çözümlerimiz var” dedi.   

12 bin müşteri ziyareti, 60 bin lastik incelemesi 

Ağır Vasıta Lastikleri Pazarlama Müdürü Emir Aydemir; en önemli noktanın müşterilerin beklentilerini doğru algılayabilmek ve iyi yönetebilmek  olduğunu belirterek,  “16 müşteri yöneticisi ile Türkiye’nin her noktasındaki son kullanıcılara düzenli ziyaretler gerçekleştirdik. 2016 yılında 12 bin müşteri ziyareti ve 60.000’in üzerinde araç lastiğini kimi sefer halinde, kimi müşterilerin sahasında inceledik” dedi. ■

X Multi ve X Line Energy
Tanıtımı yapılan X Multi serisi ve X®line Energy™ lastiklerinin özellikleriyle ilgili sunum yapan Ağır Vasıta Lastikleri Ürün Teknik Müdürü Recep Uçan, “Bölgesel ve uluslararası taşımacılık şirketleri için en çok rağbet gören kamyon lastik serimizin yeni serisi X Multi’yi piyasaya sunuyoruz. Yeni nesil lastiklerin km performansı bir önceki nesil Multi serisine kıyasla yüzde 15-20 fazla. Yeni X Multi lastikleri sürücülere her türlü hava ve yol koşulunda mükemmel bir yol tutuş ve uzun ömürlülük sağlayacak. X Line Energy, yeni lastikte 100 km’de 1 litreye kadar, lastiğin ilk ömründe 100 km’de ortalama 0,5 litreye kadar yakıt tasarrufu sunuyor. Lastiğin ilk ömründe ortalama 16.000 TL yakıt tasarrufu ve 3.724 kg CO2 emisyon tasarrufu sağlayan lastikler, üstün bir yol tutuşu sağlıyor” dedi.

Michelin Türkiye Ağır Vasıta Lastikleri Ticari Direktörü Sertan Akçagöz (ortada), Ağır Vasıta Lastikleri Pazarlama Müdürü Emir Aydemir (sağda) ve Ağır Vasıta Lastikleri Ürün Teknik Müdürü Recep Uçan (sol başta)

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159