OSS Başkanı Urgancılar: Otomotiv Türkiye'yi küresel ticari merkez yapıyor

banner113

ZF Aftermarket Yöneticilerinden Mesut Urgancılar, OSS Başkanı olarak ile Automechanika Istanbul’un açılışını yaptı. “Toyota, Honda, Renault, Fiat ve Ford gibi büyük araç üreticilerinin yatırımlarının yanı sıra güçlü lojistik hizmetleri ağı ve merkezi coğrafi konumu, Türkiye'nin büyük bir küresel ticaret merkezi olma özelliğini pekiştiriyor.”

banner114
YEDEK PARÇA VE EKİPMAN 14.04.2017, 11:18 14.04.2017, 11:32 Taşıma Dünyası
OSS Başkanı Urgancılar: Otomotiv Türkiye'yi küresel ticari merkez yapıyor
ZF Aftermarket Türkiye Yöneticilerinden Mesut Urgancılar, Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği (OSS) Başkanı olarak görev yaptığı altıncı yılında bir kez daha Automechanika Istanbul'un açılış konuşmasını yaptı. Sektörün önde gelen fuarına katıldıkları için ziyaretçilere teşekkür eden Mesut Urgancılar sonrasında OSS'nin 2017 ve ilerisine yönelik hedeflerinin altını çizdi. Basın toplantısının ardından Mesut Urgancılar beraberindeki protokol ve basın mensupları ile ZF Aftermarket standını ziyaret etti. Burada ZF Group’un teknolojik uzmanlığına dayanan Sachs, Lemförder, TRW ve Openmatics markaları ile Türkiye Satış Sonrası sektörünün geleceğine nasıl etki ettiği gözler önüne serildi.

Mesut Urgancılar açılış konuşmasına 35 ülkeden yaklaşık 43.000 ziyaretçi ve 1.300 katılımcıya İstanbul, Türkiye'deki 38.000 metre karelik Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde 6-9 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen dört günlük etkinliğe katıldıkları için teşekkür ederek başladı.

Mesut Urgancılar: "Automechanika Istanbul 2017 etkinliğine gelen ziyaretçi ve katılımcı sayısı Türkiye Otomotiv Satış Sonrası sektörünün ne kadar canlı bir sektör olduğunun ve sağlıklı bir büyüme gösterdiğinin en güzel kanıtıdır.”

Toyota, Honda, Renault, Fiat ve Ford gibi büyük araç üreticilerinin yatırımlarının yanı sıra güçlü lojistik hizmetleri ağı ve merkezi coğrafi konumu, Türkiye'nin büyük bir küresel ticaret merkezi olma özelliğini pekiştiriyor.” 

“Automechanika Istanbul'a olan ilgi her zamanki gibi çok fazla. Bu, bölgenin geçtiğimiz yıllarda yaşadığı zorluklara rağmen bu fuarın ne kadar takdir edildiğini gösteriyor.”

“Bu etkinlik, hem yerel hem de küresel düzeyde otomotiv satış sonrası tedarik zincirinin her seviyesinden önde gelen firmaları bir araya getirerek fikirlerin, ürün ve endüstri gelişmelerinin geniş ölçüde paylaşılmasını sağlıyor. Tüm bunlar pazarın bütünlüğünü korumaya yardımcı olurken gelecekte daha da gelişmesini, büyümesini ve başarılı olmasını sağlıyor.”

Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği (OSS), 1995 yılında otomotiv satış sonrası sektöründe faaliyet gösteren bağımsız şirketlerin ortak çıkarını göstermek için kuruldu. Dernek, üyeler için artı değer oluşturmayı ve sektörü desteklemeyi hedeflemektedir. OSS, 2000 yılında AB'deki satış sonrası gelişmelerini yakından takip etmek amacıyla Avrupa Otomotiv Yedek Parçaları Bağımsız Toptancılar ve Perakendeciler Federasyonu'nun (FIGIEFA) bir üyesi oldu.

OSS son üç yıldır “Blok Muafiyeti” ve “Avrupa Perspektifinden Türkiye Satış Sonrası Pazarı” gibi çeşitli konularda üyelerine ve katılımcılara seminerler düzenliyor. Bu bağlamda Automechanika Istanbul organizatörleri ile birlikte çalışan dernek, seminerlerine uluslararası alanda tanınmış uzman konuşmacıları davet ediyor.

Bu yıl düzenlenen seminerlerde Otomotiv Satış Sonrası sektöründen profesyoneller sektördeki trendleri, sektöre yön veren unsurları, e-mobilite çözümlerini ve otonom sürüş teknolojilerini tartıştılar.

Türkiye'deki satış sonrası sektörü her geçen yıl büyümeye devam ediyor. 12,7'lik ortalama araç parkı yaşı ile Türkiye, diğer AB ülkelerinin çoğundan daha büyük bir ortalamaya sahip. Otomotiv Üreticileri Derneği'nin (OSD) verilerine göre 2016 yılında hafif kamyonlar da dahil olmak üzere genel otomotiv satışları yaklaşık bir milyon satış ile en yüksek seviyesine ulaştı (i). Ocak 2017'de, Türkiye'de kayıtlı bulunan motorlu karayolu taşıtlarının toplam sayısı 21 milyonu geçerek bir önceki yıla oranla 211.000 civarında bir artış gösterdi (ii).

Türkiye’de akıllı ulaşım sistemleri ve alternatif yakıtlı cihazlar giderek daha popüler hale geliyor. ZF Aftermarket, ZF Group'un da teknolojik desteği ile birlikte Türkiye'deki mobil yaşamın geleceğini etkilemek ve desteklemek için sektördeki konumunu çoktan almış durumda.

Mesut Urgancılar sözlerini şöyle sonlandırdı: “OSS, bölgesel düzeyde büyümenin ve gelişmenin ulusal ve uluslararası tedarikçiler için ne kadar önemli olduğunu anlatarak Türkiye'deki Otomotiv Satış Sonrası sektörünü güçlendirmeyi ve genişletmeyi hedefliyor.”

“Birlikte çalışarak ve birbirimize destek olarak Türkiye genelinde daha da güçlü, uyum içinde ve kazançlı bir ticaret sektörü geliştirmek için her türlü fırsata sahibiz.”

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159