Otomotiv tedarik sanayiden yeni bir işbirliği

banner113

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), küresel anlamda önemi artan Çin otomotiv endüstrisi ile ilişkilerini hızla geliştiriyor.

banner114
YEDEK PARÇA VE EKİPMAN 25.08.2014, 16:57 25.08.2014, 17:06 Taşıma Dünyası
Otomotiv tedarik sanayiden yeni bir işbirliği

Jaguar - Land Rover, Qoros Auto ve Cherry markalarının üretim yaptığı CEDZ Sanayi Bölgesi’ni ziyaret eden ve işbirliği anlaşması yapan TAYSAD’ın bu bölgede yatırım yapacak üyeleri öncelikli desteklenecek.

Otomotivin en önemli küresel oyuncusu haline gelen Çin ile ilişkilerini son 3 yılda hızla geliştiren Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), bu ülkede yeni bir işbirliğine daha imza attı. Jiangshu eyaleti, Changshu şehri CEDZ Sanayi Bölgesi ile yapılan anlaşmada  TAYSAD üyeleri bu bölgedeki yatırımlarında öncelikli desteklenecek.  

TAYSAD, daha önce BMW, GM, Brilliance Jinbei ve Brilliance Zhonghua gibi markaların otomotiv üretimi yaptığı Shenyang Eyaleti ve Endüstri Bölgesi ile işbirliği anlaşması imzalamıştı. Bu kez de Jaguar - Land Rover ve Euro NCAP’te beş yıldız ödüllü ilk Çinli araç üreticisi Qoros Auto’nun CEDZ Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerini  ziyaret eden TAYSAD, bölgede önemli fırsatlara işaret etti. 

İşbirliğinin yanı sıra yatırım ortamını da değerlendiren ve üst düzey görüşmeler yapan TAYSAD, Jaguar – Land Rover’in önümüzdeki dönemde en önemli büyümeyi bu ülkede gerçekleştireceğine ve burada özel modeller geliştireceğine dikkat çekti. 


Türk firmaları yatırıma bekleniyor


CEDZ Sanayi Bölgesi Başkanı Fan Jian Qing, bölgenin altyapı, üretim kapasitesi ve yerleşik otomotiv firmaları açısından yetkin ve güçlü olduğunu kaydederek, “Gücü ve kalitesiyle kendini dünyaya kanıtlamış Türk tedarik sanayi içerisinde yer alan firmaları da aramızda görmek istiyoruz. TAYSAD nezdinde imzalanmış işbirliği anlaşmasını, Türk tedarik sanayi ile imzalanmış olarak değerlendiriyoruz. Bölgemizde planlanacak yatırımlara yönetim olarak öncelikli destek vereceğiz” diye konuştu.


Küresel marka için önemli adım


TAYSAD Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu da Çin pazarındaki faaliyetleri ve kaydedilen gelişmeleri değerlendirerek, bu ülkede önemli adımlar attıklarını kaydetti. Dudaroğlu, üyelerinin ve Türk yatırımcılarının Çin’de etkinliklerinin artacağına inandığını söyledi. TAYSAD Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı ise “Türk otomotiv tedarik sanayinin küresel marka olma hedefi açısından önemli bir adım atılmıştır. Yaptığımız anlaşma, Çin’de yatırım yapmak isteyecek firmalarımız için çalışma ortamının hazırlanmasında büyük katkı sağlayacak. Anlaşmayla önemli sanayi bölgelerindeki maliyet bilgilerine ulaşabilme ve başka bölgelerle de karşılaştırma olanağını da bulabileceğiz. TAYSAD Çin Ofisi’nin ikinci resmi işbirliği olan bu anlaşmaya, diğer bölgelerde yapılacak incelemelerden sonra yenilerinin de eklenmesini hedefliyoruz” diye konuştu.


TAYSAD, CEDZ bölgesindeki temaslarının yanı sıra Pekin’de Çin Otomotiv Sanayi Derneği (CAAM), Çin Otomotiv Parçaları ve Aksesuarları Kurumu (CAPAC) ile de bir araya gelerek potansiyel işbirliği fırsatlarını değerlendirdi.


CEDZ Sanayi Bölgesi


Chery, Jaguar - Land Rover ve 450 bin üretim kapasiteli Qoros Auto gibi firmaların yatırımlarının bulunduğu CEDZ Sanayi Bölgesi, küresel çapta önde gelen birçok yan sanayi firmasına da ev sahipliği yapıyor. 1992 yılında faaliyete geçen bölge, 50 km2 toplam alanı, limana olan yakınlığı, lojistik altyapısı, Ar-Ge yerleşkelerinin bulunduğu özel alan ile pek çok yabancı yatırımcının dikkatini çekiyor. Şangay’a olan yakınlığıyla da öne çıkan bölgede 500’den fazla yabancı firmanın toplamda 25 milyar dolarlık yatırımı bulunuyor. Ağırlıklı olarak Avrupalı otomotiv firmalarının yerleşik bulunduğu bölgeleri hedef seçen TAYSAD, bu şekilde  bölgede gelişmekte olan potansiyeli değerlendirmek isteyen üyeleri için OSB’lerdeki olanakları direk olarak aktarmayı hedefliyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159