Brisa: Bandag kaplama teknolojisi güvenli

banner113

Kaliteli bir otobüs veya kamyon lastiğinin ömrü kaplama teknolojisiyle iki ya da üç kez uzatılabiliyor.

banner114
YEDEK PARÇA VE EKİPMAN 03.03.2014, 11:11 03.03.2014, 11:29 Taşıma Dünyası
Brisa: Bandag kaplama teknolojisi güvenli
Türkiye lastik sektörü lideri Brisa, sadece standartlara uygun olmayan kaplama lastiklerin, trafikte tehlikeye yol açabileceğine dikkat çekerek, araç sahiplerini öncelikle diş derinliği konusunda hassas olmaları için uyardı.

Kaliteli bir otobüs veya kamyon lastiğinin ömrünün kaplama teknolojisiyle iki ya da üç kez uzatılabileceğini belirten Brisa Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Akpulat, bu şekilde ticari araç sahiplerinin toplam lastik maliyetlerinde %40’a varan tasarruf sağlanabileceğini söyledi.

Türkiye lastik sektörü lideri Brisa, şehir içi ve şehirlerarasında yolcululuk yapan vatandaşların yolculuklarına emniyetle devam etmelerini sağlamak için 360 derece lastik yönetimi hizmeti sunuyor.

Lastik yönetimi kapsamında yer alan Bandag kaplama hizmeti, filoların lastik maliyetlerini azaltırken; diğer taraftan da kaliteli malzeme ve doğru üretim koşullarıyla ülke ekonomisine olduğu kadar doğal kaynakların korunmasına da büyük ölçüde katkı sağlıyor. 

Kaplama lastik trafik kazasına neden olur mu?

Kamuoyunda kaplama lastiklerin trafik kazasına neden olabileceğine ilişkin yanlış bir anlayışın istenmeden oluştuğunu belirten Brisa Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Akpulat, bu noktada kaplamanın doğru ve standartlara uygun bir şekilde yapılmasının büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. 

Akpulat, ülkemizde kaplama sektöründe doğru uygulamanın öneminin yasalarla desteklendiğini vurguladı ve “Kaplama fabrikalarında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan ECE R-109 regülasyonu ile kaplama alanındaki doğru uygulama standartları belirlenmiş ve kontrolü, bu düzenleme çerçevesinde gerçekleşmektedir” dedi.

Akpulat: Kullanılabilir diş derinliğine dikkat edilmeli!

Kaliteli malzeme ve doğru üretim koşullarıyla kaplama lastiklerin oluşturduğu riskin minimum seviyeye indirilebileceğini belirten Levent Akpulat konuşmasını şöyle sürdürdü. 

“Sadece kaplama değil tüm lastiklerde kullanılabilir diş derinliğinin güvenli seviyede olması gerekmektedir. Bazı Avrupa ülkelerinde kış regülasyonları bu seviyeyi 6 mm’ye kadar çıkarmaktadır. Ülkemizde de güvenli seviyenin yasal seviye olarak belirlenmesi için çalışmalar devam etmektedir.  

Brisa’ya kaplanması talebiyle getirilen lastikler uzman personel tarafından kontrol edilir. Lastiğin gövdesi incelenir, güvenlik açısından tehlike oluşturabilecek durumda olmadığından emin olunur. Sadece, bu kontrollerden geçip uygun olduğu düşünülen lastikler kaplanır. Kaplanabilecek lastiklerin doğru olarak seçilmesi için iş ortaklarımızı eğitimlerle desteklemekteyiz. Doğru kullanımda lastikler, 3 defaya kadar kaplanabilir. Bu yaklaşımımız ve sektörde üstlendiğimiz sorumluluk bilincimizle M+S damgası bulunan kaplama lastiklerin kış şartları altındaki performanslarının  uygun diş derinliğinde yeni lastikten farkı olmadığının altını çizmek isteriz. Ayrıca Brisa olarak yıpranmış lastikler kızaklama riskini artırdığı ve ıslak zeminde frenlemeyi azalttığı için sürücülere ısrarla lastiklerini uygun diş derinliğinde değiştirmelerini tavsiye ediyoruz.” ■

Ayrıntı:

Bunları biliyor musunuz?

• Kaliteli yeni lastikler tekrar kaplanacak şekilde üretilir.
• Lastik kaplama, ileri teknoloji ekipmanlar kullanılan, denetim altındaki bir süreçtir ve R-109 Tip Onay Belgeli kuruluşlar tarafından yapılması kanunen mecburidir.
• Benzer performans ve yeni lastiklerden büyük ölçüde düşük maliyetli olduğundan toplam lastik maliyetlerinizin düşürülmesinde kaplama etkin bir yöntemdir.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159