Suzuki Temiz Okyanus Projesi Kapsamında Mikro-Plastik Toplama Ünitesi geliştirdi!

banner113

Denizlerde ve kıyılarda meydana gelen çevre kirliliğinin önüne geçmek adına Suzuki Temiz Okyanus Projesi’ni hayata geçiren Suzuki, projenin 10. yılını bu çalışmalarını daha da ileri boyuta taşıyacak bir yenilik ile taçlandırdı. Suzuki, dıştan takmalı motorlar için dünyanın ilk mikro plastik toplama ünitesini geliştirdi.

banner114
TEKNOLOJİ 20.10.2020, 16:09 Erkan YILMAZ
Suzuki Temiz Okyanus Projesi Kapsamında Mikro-Plastik Toplama Ünitesi geliştirdi!

Suzuki, su yüzeyindeki mikro-plastik atıkların sadece tekne ile dolaşarak toplanabilmesini sağlayan üniteyi, önümüzdeki yıldan itibaren isteğe bağlı donanım olarak motorlarında sunmayı, ilerleyen yıllarda da standart özellik olarak devreye alabilmeyi planlıyor. Otomotiv ve motosiklet sektörlerinin yanı sıra denizcilik sektörünün de öncü isimleri arasında yer alan Suzuki ise bu soruna çözüm üretmek adına diğer kurum ve kuruluşlar için de emsal teşkil edecek yenilikçi bir çalışmaya öncülük etti.

Denizlerde ve kıyılarda meydana gelen çevre kirliliğinin önüne geçmek adına 10 yıldırSuzuki Temiz Okyanus Projesi’ni devam ettiren şirket, bu yıl iseöncelikli olarak motoru soğutmak için tonlarca deniz suyunu pompalayan ve ardından okyanusa geri gönderen dıştan takma motorun yapısına odaklandı.

Soğutma işlevini gördükten sonra denize geri dönen suyu kullanan Suzuki, bu kapsamda mikro plastik atıkları toplayan bir toplama ünitesi geliştirdi. Bu ünite sayesinde su yüzeyindeki mikro-plastik atıkların sadece tekne ile dolaşarak toplanabilmesi sağlandı.

Çalışmalara 26 ülkeden toplam 8 binin üzerinde kişi katıldı!

Denizlerde ve kıyılarda meydana gelen çevre kirliliğinin önüne geçmek adına 10 yıl önce Suzuki Temiz Okyanus Projesi’ni başlatan şirket, bu kapsamda çevreye ve topluma katkıda bulunmak üzere çözüm odaklı çalışmalar yürütüyor. Proje kapsamında dıştan takma motorların kullanıldığı; denizleri, nehirleri, gölleri ve göletleri gönüllü olarak temizleme faaliyetleri de Suzuki’nin yürüttüğü çalışmalar arasında yer alıyor. 2010 yılında başlatılan çalışmalar, 2011 yılından itibaren küresel bir boyuta taşındı. Bugün gelinen noktada 26 ülkeden toplam 8 binin üzerinde kişi söz konusu çalışmalara katıldı.

Sistem geliştirilecek!

Su dönüş hortumuna kolaylıkla monte edilebilen ünite, yalnızca motoru soğutmak için kullanılan ve ardından denize geri dönen suyu kullandığı için motor performansına da olumsuz etki etmiyor. Japonya’da yapılan gözlem araştırmalarında, filtreden toplanan maddelerin içinde mikro plastik atık bulundu. Sistemin, Japonya dışında da yürütülen araştırmadan elde edilecek sonuçlara göre daha da geliştirilmesi amaçlanıyor. Suzuki,söz konusu üniteyi 2021’den itibaren motorlarındaisteğe bağlı donanım olarak sunmayı, ilerleyen yıllarda da standart özellik olarak devreye almayı planlıyor.

Plastik tüketimi her yıl yaklaşık 2,3 ton azalacak!

Plastik kullanımının önüne geçmek adına da öncü çalışmalara imza atan Suzuki, bu hedefi kapsamında dıştan takma motor ürünlerinin plastik ambalajlarını azaltarak harekete geçti. Haziran ayından itibaren bazı ürünlerde alternatif ambalaj malzemeleri kullanan şirket, geri bildirimleri de değerlendirerek söz konusu çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, Suzuki Marine orijinal parçalarının bir kısmının sevkiyatlarında Ekim ayından itibaren de plastik yerine kâğıt ambalaj kullanılmaya başlandı. Suzuki Marine orijinal parçaların tamamının ambalajında çevre dostu malzemelerin kullanılması halinde plastik tüketiminin her yıl yaklaşık 2,3 ton azalması hedefleniyor.

Suzuki Temiz Okyanus Projesi’nin ilerletilmesi, şirketin sürdürülebilir gelişme hedeflerinden sosyal sorunları çözme girişimleri arasında yer alıyor. Suzuki Marine Ekibi, okyanusu temizlemek için tüm dünyadaki ortakları ve tekne kullanıcıları ile birlikte Suzuki Temiz Okyanus Projesi’ni tanıtmayı planlıyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159