Vitesco Technologies elektrikli aks tahrik sistemi ödül kazandı

banner113

2019 yılında Continental AG Güç Aktarma Organları Bölümü altında yeni bir unvanla bağımsız bir şirket haline gelen ve bu kapsamda yeni bir marka kimliği benimseyen Vitesco Technologies, entegre elektrikli aks tahrik sisteminin başarısını iki prestijli ödülle taçlandırdı.

banner114
TEKNOLOJİ 12.12.2020, 14:17 Erkan YILMAZ
Vitesco Technologies elektrikli aks tahrik sistemi ödül kazandı

Vitesco Technologies motoru ve güç elektroniği ile donatılan Opel Corsa-e, jüri üyeleri arasında Hans-Joachim Stuck, Daniel Abt ve Joachim Winkelhock gibi yarışçıların da bulunduğu Altın Direksiyon Ödülleri’nde bu yıl küçük otomobil kategorisinde “Altın Direksiyon” ödülünü alırken, aynı elektrikli tahrik sistemine sahip Peugeot e-208 de “İngiltere'nin En İyi Elektrikli Otomobili” seçildi. Peugeot e-208'in başarısının arkasında sürüş keyfi, Corsa-e'nin başarısının arkasında ise kalite, konfor ve sürüş sistemi yer aldı.

Vitesco Technologies CEO'su Andreas Wolf ödüllerle ilgili olarak, "Müşterilerimizin böylesine önemli ödülleri almalarının mutluluğunu paylaşıyor, ürünlerimizle başarılarına katkıda bulunduğumuz için gurur duyuyoruz. Bu ödüller, aynı zamanda Vitesco Technologies olarak doğru strateji izlediğimizin de bir ispatıdır" açıklamasında bulundu.

Vitesco Technologies Elektrifikasyon Teknolojisinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Thomas Stierle ise "Peugeot e-208 ve Opel Corsa-e'nin deneyimli jürilerin takdirini kazanması bizim için oldukça önemli. Çünkü bu ödül, Vitesco Technologies entegre elektrikli aks tahrik sisteminin sadece olağanüstü sürüş keyfi sunmakla kalmadığını, aynı zamanda elektrikli sürüşü ekonomik hale getirmeye de yardımcı olduğunu gösteriyor" dedi.

Güç yoğunluğu, boyut ve ağırlıkta sınıfının en iyisi

Her iki modelde de motor ve inverteri entegre eden elektrikli aks sürücüsü, 100 -150 kW çıkış güçlerinde piyasaya sürüldü. Yeni sistemin geliştirme aşamasında olan 150 kW çıkış gücü ve 310 Nm azami torklu daha güçlü modeli, klasik 2 litre turbo dizel motora denk bir performans sunuyor. Yani bu e-sürücü güç yoğunluğu, boyut ve ağırlık yönünden sınıfının en iyi değerlerini sergiliyor.

Vitesco Technologies, tek bir kaynaktan komple elektrifikasyon sistemleri sunuyor. Şirketin ürün portföyü, 48-volt elektrifikasyon teknolojileri ve hibrit sürücüler için temel parçalardan elektrikli araçlar için komple tahrik sistemlerine kadar uzanıyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159