30.12.2019, 15:42

TEMSA ülkemizin değeridir ve YAŞAMALIDIR

Bugünlerde herkes, 27 Aralık’ta tanıtımı Sayın Cumhurbaşkanı tarafından yapılan yerli otomobili konuşuyor. Gelen bilgiler arasında, üretiminin Bursa’da ve devlet teşviklerinin 22 milyar TL civarında olacağı yer alıyor. Ancak çok önemli bir gelişmeyi de yerli otomobil gündeminin peşine takılarak unutmuş gibiyiz. Sosyal medyada Temsa çalışanları ve gönüllüleri tarafından yapılan uğraşlar, gazetemiz Taşıma Dünyası’nın Yolu Temsa’dan Geçenler adında başlattığı yazı dizisi dışında çok da fazla bir çabanın olmadığını görüyoruz. 

Ulusal medyada ise Temsa ile ilgili gelişmeler, geçen hafta Perşembe gününe kadar çok da iç açıcı değildi. Son gelişmeye göre Temsa’nın geçici konkordato aldığı ve bir süre sonra üretime başlayacağı belirtiliyor. Umarız bu gerçekleşir ve sektörümüzün en önemli markalarından ülkemizin 51 yıllık değeri bir an önce üretime yeniden başlar. Burada beni en çok rahatsız eden iki nokta var. Birincisi kamu tarafının Temsa’nın bu zor duruma düştüğü andan itibaren kaldığı sessizlik -ki Simit Sarayı ve başka şirketleri kurtarmada çok hızlı hareket eden, daha sonra kamuoyu baskısıyla vazgeçen bir taraf var. Neden burada bu kadar yavaş veya sessiz kalınıyor bunu anlamak mümkün değil.

İkinci nokta da biz yıllarca Temsa ürünlerini Sabancı markası olarak aldık. Rahmetli Özdemir Sabancı’nın gayretiyle kurulan bu marka sektörümüzdeki gelişime çok önemli ivmeler kattı. Sektör mensupları şunu çok iyi biliyor: Temsa markası olmasaydı, bugün otobüs fiyatları ne durumda olurdu? Sabancı burada neden sesiz kalıyor? Sabancı 51 yıllık değere sahip çıkmıyor. TEMSA’nın sonunda SA olduğu sürece Sabancı ailesinin de sorumluluğu var. Buradan Sayın

Güler Sabancı’ya sesleniyorum: 51 yıllık markamıza sahip çıkın, bu değerleri yaratmanın ne kadar zor olduğunu en çok siz bilirsiniz. Bu değer, 60’dan fazla ülkeye Türk işçisinin üretimini gerçekleştirdiği otobüsleri ihraç ediyor.

Avrupa’ya gittiğimde gerçekten bir Temsa otobüsü gördüğümde gurur duyardım. 

Kamu tarafı ve Sabancı bir an önce harekete geçip Temsa’nın üretime tekrar başlamasını sağlamalı ve işçisi, yan sanayisi. Bayisi, tamircisi, kullananı ile yüz binlere varan Temsa ailesini 2020’nin ilk günlerinde mutlu etmeli. Biz bunu bekliyoruz.

Herkesin yeni yılını kutlar, sağlık, mutluluk ve bol kazanç dilerim. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159