11.01.2017, 11:28

TOFED sektöre önderlik etmeye devam edecek

2016 yılı tüm ülkemiz için çok zor bir yıl oldu. Bu zorluklar içerisinde biz de TOFED olarak, sektörümüzün giderek ağırlaşan sorunlarına yönelik, gerek Cumhurbaşkanlığı, gerekse hükümet nezdinde, Bakanlık ve belediyeler nezdinde çözüm arayışlarımızı sürdürdük.  Bu noktada yapılması gereken mevzuat düzenlemelerine yönelik önerilerimiz oldu. Hedefimiz 2017’de aynı yoğun tempo hatta daha fazla çaba göstererek, sorunların çözüme kavuşması için önderlik yapmaya devam etmek. 

2016 faaliyetlerimiz

Ben bu haftaki yazımda yürüttüğümüz çalışmalara yönelik bilgilendirmede bulunmak istiyorum. Öncelikle federasyonumuza üye derneklerle sağlıklı veri akışının sağlanması ve takibin yapılması için bir yazılım geliştirdik. Ayrıca 2016 yılı içerisinde Kilis, Muş ve Kızıltepe’de üç dernek kuruluşu tamamlandı ve TOFED’e katıldı. Çanakkale, Isparta ve Tunceli’de örgütlenme çalışmaları devam ediyor. 

Her kademede çözüm 

Ocak ayında yoğun bir tempo ile başladığımız çalışmalar içerisinde Ulaştırma Bakanlığı’na Taşıma Kanunu ve Yönetmelikte yapılmasını istediğimiz değişiklikleri öneriler halinde sunduk. Bölgesel sorunlara da TOFED eğildi. Mersin Otogarı’nda yaşanan soruna duyarsız kalmadık ve yerinde inceleyerek görüşmelerde bulunduk. Sektörümüzün yaşadığı korsan taşımacılık sorununa Bakanlık, il bölge müdürlüğü, valilik, emniyet ve belediye nezdinde sık sık çözüm arayışları yaptık. Görüşmelerde bulunduk. Sorunlarımızı Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık düzeyine de taşıdık. Parti yöneticileri ile bir araya geldik. 

Binali Yıldırım ile İTO’da buluştuk

İstanbul Ticaret Odası ve TOBB sektör meclisi işbirliği ile o dönemde Ulaştırma, Bakanımız olan Sayın Binali Yıldırım’la bir araya gelerek geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi. Orada birçok sorunu gündeme getirdik. Doğu ve Güneydoğu otobüs firmalarına terör nedeniyle vergi kolaylığı getirilmesi için Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvurduk. Sektör mensuplarına vergi muafiyeti getirilmesini sağladık. 

Taleplerimizi TBMM’ye taşıdık

TOBB Sektör Meclisi ile hem kendi içimizde hem TBMM’de Bayındırlık, İmar ve Ulaştırma Komisyonu nezdinde toplantılarla sorunlarımızı gündeme getirdik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile terminallere yönelik birkaç kez görüştük. İstanbul Otogarı’nın yerinde kalmasına yönelik de görüşmeler gerçekleştirdik. Türkiye Belediyeler Birliği’nin toplantısına katılarak taleplerimizi belediyelere iletme imkanı elde ettik. Kaptanlarımıza yönelik yıpranma hakkı konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan taleplerimiz oldu. 

İktisadi ve sosyal etkinlik

Avcılar Bilet Satış Merkezi, TOFED iktisadi işletmesi tarafından kiralanarak işletilmeye başlandı. TOFED ve TÜYAP organizasyonu ile Comvex Fuarı yapıldı. Fuar kapsamında TOFED ve İPRU Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. 

Haziran ayında TİM’in düzenlediği 2023 Hizmet İhracatı Stratejisi Projesine yönelik çalıştayda yer aldık. Yine TOFED öncülüğünde bini aşkın sektör mensubumuzla iftarda buluştuk. TOFED Başkanı Birol Özcan, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Uganda ve Kenya gezilerinde yer aldı. Ulaştırma Bakanımız Sayın Ahmet Arslan ile bir araya geldik, raporumuzu sunduk. 

FSM’den geçiş hakkı 

Eylül ayında, otobüslerin Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden zorunlu geçmesine karşı girişimlerde bulunduk. Sektörümüz için ağır maliyetler getiren YSS geçişindeki zorunluluğun kaldırılmasına yönelik İBB Genel Sekreteri Sayın Hayri Baraçlı ile de bir araya geldik. 

Çalıştay’a hazırlanıyoruz 

TOFED olarak, 2017 yılında yine sektörün sorunlarına her kademede çözüm arayışlarına devam edeceğiz. Şubat ayında gerçekleştirilmesi planlanan çalıştaya yönelik hazırlıklarımız hızla devam ediyor. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159