17.12.2020, 15:46

TOSB Sanayicilerinin Örnek Liderliği

Sanayici işadamlarımız girişimci ruhlarıyla ülkemize üretim yerleri kuran, binlerce kişiye iş sağlayan, ihracatımızı artıran, yönetiminin de emek yoğun olduğu sektörün başrol oyuncuları… 

Örneğin, TOSB’daki (Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi) firmaların tepe yöneticileri... Yıllar önce şirketlerini kurdular, çeşitli riskleri aldılar, badireleri atlattılar, yatırımlarını yaptılar, yapmaya devam ediyorlar; Türkiye ihracatının yüzde 1,5’unu aynı bölgeden sağlayacak hale getirdiler. Şimdi de kollarını sıvadılar, ülkemizin geleceği için, global dünyanın dönüşümüne ayak uydurmak üzere farkındalık yaratmaya çalışıyorlar, girişimlere destek olmaya, önlerini açmaya çalışıyorlar. 

PUSULA Programı

Bakıyorsunuz bir yandan 4 ülkede, 700 milyon Euro’dan fazla ciroyu yönetmeye çalışırken, yine de girişimcilere deneyimlerini paylaşmak üzere zaman ayırıp doğrudan temasa geçmeye çalışıyorlar. Evet, PUSULA programından bahsediyorum. “Patronlardan Girişimcilere Deneyim Paylaşımı”... TOSB İnovasyon Merkezi’nin koordinasyonunda Bilişim Vadisi’nin katkılarıyla düzenlenen bu programda sanayicilerimizin tepe yöneticileri girişimcilerimizle bir araya geliyor ve deneyimlerini doğrudan paylaşıyorlar. Paha biçilemez bir paylaşım. 

Dönüşümde bir diğer liderlik örneği

Hemen hemen her hafta düzenlenen bu programda bugüne kadar TOSB Yönetim Kurulu Başkanı ve Eku Fren Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dudaroğlu, TOSB İnovasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi, Farplas Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Ömer Burhanoğlu, TOSB Kurucularından Farba Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bayraktar, Egebant ortaklarından ve Genel Müdürü İbrahim Hatipoğlu zamanlarını ayırıp girişimcilerle bir araya geldiler. Kendilerine buradan da teşekkürlerimizi iletiyorum. 

Dönüşümde bir diğer liderlik örneği, girişimcilerle iş ortaklıkları geliştirmek üzere tepe yönetimleri dahil firmaların ilgili bölümlerinin girişimcilerle bir araya geldikleri “Sanayiciler Girişimcileri Dinliyor” programı. Burada da her bir firma ayrı ayrı girişimcileri dinliyor ve onlarla nasıl işbirlikleri yapabilecekleri üzerine görüşmeler yapıyorlar. 

TOSB İnovasyon Merkezi’nin İnovasyon Elçileri

Özellikle satış konusunda çok güzel gelişmeler var. Girişimcilerimizin satış yapmalarını, çözümlerinin sanayide deneyimlenmesini çok önemsiyoruz. 
Sensemore’un CAVO ile, Hangaarlab’ın OTAM ile, Thread in Motion’ın Renault ile benzeri birçok örnek işbirliği hayata geçirildi. Önümüzdeki günlerde bu programların yanında, sahne TOSB İnovasyon Merkezi’nin İnovasyon Elçileri’nde olacak. İki profesörden aldıkları 12 haftalık, İnovasyon ve Dönüşüm Yönetimi Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan, TOSB’da yer alan 10 değişik firmadan 30 kişi İnovasyon Elçisi olarak katma değer yaratmaya devam edecekler. Bu firmalara da; Egebant, Cavo, Birinci, Pimsa, Farplas, Toyotetsu, Bosch Rexroth, Eku Fren, Kanca, otomotiv sektöründeki bu dönüşüme öncülük etmeleri ve katkılarından dolayı ayrıca teşekkürlerimizi iletiyorum. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159